نسیم گیلان
«از ايده تا بداهه» محلي براي محک زدن استعدادهاي بازيگري است
سه شنبه 6 مهر 1395 - 12:13:00 PM
مهر
fiogf49gjkf0d

گيلان انلاين- هفت سال پيش وقتي براي نخستين بار ايده برگزاري يک جشنواره تخصصي بازيگري به ذهن برگزار کنندگان جشنواره «از ايده تا بداهه» خطور کرد، شايد کمتر کسي فکر مي کرد که حيات اين جشنواره ادامه داشته باشد چه برسد به اينکه بعد از گذشت هفت سال، به عنوان يکي از جشنواره هاي تخصصي استان و کشور شناخته شده و با استقبال خوب هنرمندان مواجه شود.

ثبت نام 135 هنرمند در دو بخش فعالان تأتر و استعدادهاي جوان در هفتمين دوره از جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» نشان از پا گرفتن و ريشه دواندن نهالي نوپا در تقويم جشنواره اي گيلان و کشور داشته که با گذشت زمان بر شاخ و برگ هاي آن افزوده شده و اميد آن مي رود که طي سال هاي آتي، به درختي تناور در حوزه بازيگري تبديل شود.

پا گرفتن جشنواره اي جوان

دبير هفتمين دوره از جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» که شامگاه دوشنبه آغاز به کار کرد با اشاره به اهداف اين جشنواره مي گويد: کشف و پرورش استعدادهاي جوان يکي از وظايف و اولويت هاي حوزه هنري گيلان بوده و برگزاري جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» يکي از مهمترين اقداماتي است که در اين راستا در سطح استان انجام شده است.

محمد پور جعفري مي افزايد: حضور هنرمندان جوان و با سابقه بازيگر در دو بخش استعدادهاي جوان و فعالان تأتر زمينه اي را فراهم آورده تا هنرمندان اين عرصه در هر سطحي که باشند بتوانند استعدادها و مهارت هاي خود را محک زده و در اين رقابت شرکت کنند.

وي با اشاره به ثبت نام 135 هنرمند در بخش استعدادهاي جوان و فعالان تأتر تصريح مي کند: اين استقبال خوب هنرمندان بازيگر نشان از پا گرفتن جشنواره «از ايده تا بداهه» در بين هنرمندان دارد.

جشنواره اي به دور از جنجال و هياهو

يکي از داوران هفتمين دوره از جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» نيز درباره زمينه ساز بودن اين جشنواره براي بروز استعدادها در حوزه بازيگري توضيح مي دهد: اگر قرار است جشنواره اي براي استعدادهاي جوان و سنجش عيار آنها ترتيب داده شود، بهترين شيوه برگزاري آن، همان شيوه اي است که در حال حاضر در جشنواره ايده تا بداهه در حال پياده سازي است چرا که در تعامل بين شرکت کنندگان و بينندگان و داوران، ارزيابي خوبي به دست مي آيد که شرکت کنندگان مي توانند از طريق اين ارزيابي به ميزان توانمندي هاي خود پي ببرند.

رحمت اميني ادامه مي دهد: حتي اگر بازيگري در اين جشنواره موفق به کسب رتبه نشود، صرف حضور در جشنواره و دريافت بازخوردهايي که از داوران و تماشاگران خواهد داشت به وي براي رسيدن به درک صحيح از توانايي هايش کمک مي کند.

وي همچنين درباره ابتلاي جشنواره هايي از اين دست به آفت تکرار و پرورش هنر و هنرمندان جشنواره اي مي گويد: هرچه جشنواره به سمت تخصصي تر برگزار شدن مي رود، ميزان ابتلا به آفت تکرار و پرورش هنرمندان جشنواره اي در آن کمتر خواهد بود. از اين رو به نظر مي رسد ابتلا به اين آفت از اين منظر که هنرمند صرفا به توليد اثر براي شرکت در جشنواره بپردازد، در جشنواره اي تخصصي مثل «از ايده تا بداهه» بعيد باشد.

اميني مي افزايد: البته به هر حال اسم جشنواره عام است و مي تواند از جشنواره اي به نام «ديونيزوس» در دو هزار و 500 سال قبل تا جشنواره «تأتر فجر» و «اوينيون» نامگذاري شود اما آنچه که اين جشنواره ها را از هم متمايز مي کند، تعريف بانيان و برگزار کنندگان هر کدام از اين جشنواره ها از مفهوم آن است.

وي تأکيد مي کند: هدفي که توسط برگزار کنندگان جشنواره ها دنبال مي شود، از عنوان جشنواره مهمتر بوده و در نهايت ميزان رسيدن به اين هدف است که موفقيت يا عدم موفقيت يک جشنواره را تعيين مي کند.

داور هفتمين دوره از جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» خاطرنشان مي کند: خوشبختانه اين جشنواره مسير بي هياهو و جنجال را پيش گرفته و تبديل به محلي براي محک زدن آموخته هاي هنرمندان شده است که کمترين دستاورد آن براي شرکت کنندگان در اين جشنواره، رسيدن به شناخت از توانايي ها و ضعف ها خواهد بود.

هفتمين دوره جشنواره تخصصي بازيگري «از ايده تا بداهه» تا هشتم مهرماه در سالن نمايش کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان گيلان واقع در ميدان رازي ادامه دارد.

«قطب الدين صادقي»، «رحمت اميني» و «فرهاد بشارتي» اين دوره از جشنواره را داوري مي کنند.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/3953/«از-ايده-تا-بداهه»-محلي-براي-محک-زدن-استعدادهاي-بازيگري-است
بستن   چاپ