نسیم گیلان
بي برنامگي در استفاده از رسانه ها عامل بي علاقگي کودکان به مطالعه
يکشنبه 11 مهر 1395 - 12:19:20 PM
مهر
fiogf49gjkf0d

گيلان انلاين- «مصطفي رحماندوست» با بيان اينکه مشکل بچه هاي امروز در ارتباط با مطالعه، به خانواده ها بر مي گردد، تصريح کرد: متأسفانه امروزه خانواده ها برنامه ريزي درستي براي استفاده از رسانه ها نداشته و اکثر خانواده هاي ايراني بدون زمان بندي مناسب، مخاطب رسانه ها مي شوند.

وي ادامه داد: در اين شرايط کودکان هم با پيروي از اين الگو و بدون برنامه ريزي، از رسانه استفاده مي کنند و در نهايت، جداي از جايگزيني الگوهاي نامتناسب با فرهنگ بومي، علاقه به مطالعه کتاب نيز در آنها شکل نمي گيرد.

اين نويسنده و شاعر کودک و نوجوان همچنين خانواده را عامل اصلي ترغيب کودکان به مطالعه دانست و گفت: متأسفانه برخي والدين دوست دارند که کتاب خوب به بچه هايشان بدهند ولي در اين باره هيچ اطلاعي ندارند و با انتخابي نامناسب، نمي توانند در کودک و نوجوان خود ايجاد انگيزه براي مطالعه کنند.

رحماندوست افزود: در حال حاضر کتاب هاي نامناسب براي کودکان در بازار زياد ديده مي شود و نمي توان جلوي کارهاي بد يا بازاري را هم گرفت ولي آثار خوب زيادي هم وجود دارد که مي توان از آن براي مطالعه کودکان استفاده کرد.

وي تصريح کرد: چيزي که بسيار مهم است، بالا بودن قدرت تشخيص والدين بوده که بدانند چه خوراک فرهنگي را براي کوکان انتخاب کنند. آثار خوب براي کودکان زير يک سال تا جوان 24 وجود دارد تنها بايد توانايي تشخيص آثار خوب از بد را به وجود آورد.

نويسنده و شاعر کودک و نوجوان در ادامه به موضوع قهرمان سازي در ادبيات کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: به طور کلي بحث بر سر اينکه آيا قهرمان سازي درست است يا نه؟ استعماري است يا تربيتي؟ زياد است و نياز به مجالي بيشتر براي پرداختن به آن وجود دارد ولي نکته مهم اين است که بدون قهرمان سازي هم مي توان براي بچه ها کتاب خوب نوشت و آنها را به مطالعه تشويق کرد.

رحماندوست خاطرنشان کرد: اگر بشود شخصيت هاي خيلي بومي توليد کنيم و همه دستگاه هاي مربوطه دست به دست هم بدهند و اين قهرمان بومي را بزرگ کنند و قهرمان ارزشي قابل قبولي متناسب با فرهنگ کشور به وجود بيايد، خيلي خوب است ولي اگر وجود نداشته باشد هم خلائي براي تشويق کودکان به مطالعه به وجود نخواهد آمد.

وي افزود: در دنياي امروز که پرشده از قهرمان هاي دروغي و شخصيت هاي کارتوني که اکثر بچه ها از آنها الگوبرداري مي کنند، نيازي به قهرمان سازي نيست چراکه بچه هاي ديروز که پدر و مادرهاي امروز هستند، هيچ قهرماني نداشتند و با اين شرايط، هم خوب بزرگ شدند و هم کتابخوان بودند اما آنچه که اهميت دارد، برنامه ريزي هدفمند خانواده ها براي تشويق کودکان به مطالعه است.

رحماندوست تأکيد کرد: خانواده ها بايد براي کودکان و نوجوانان خود برنامه هايي داشته باشند تا کودک و نوجوان مطالعه را به عنوان يک نياز باور کرده و به دنبال آن برود.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/3972/بي-برنامگي-در-استفاده-از-رسانه-ها-عامل-بي-علاقگي-کودکان-به-مطالعه
بستن   چاپ