نسیم گیلان
انجام مشاوره ژنتيک، راهي براي پيشگيري از تولد نوزاد معلول
يکشنبه 25 مهر 1395 - 1:14:53 PM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
گيلان انلاين- محمدرضا پارسي روز يکشنبه به مناسبت روز جهاني نابينايان افزود: بيش از 50 درصد معلوليت هاي مادرزادي از جمله ناشنوايي و نابينايي جنبه ژنتيک دارد که با مشاوره ژنتيک مي توان مداخلات پيشگيرانه انجام داد.
مشاوره ژنتيک شاخه اي از ژنتيک پزشکي است که به بررسي احتمال بروز بيماري هاي ژنتيکي در افراد مي پردازد.
مشاوره ژنتيک، يک فرآيند آموزشي است که به افراد مبتلا يا در معرض خطر کمک مي کند تا طبيعت اختلال ژنتيکي ( بيماري وراثتي ) و نحوه انتقال آن را بشناسند و موضوعات مرتبط با درمان اين بيماريها و تنظيم خانواده را بهتر درک کنند.
يکي از اصلي ترين اهداف مشاوره ژنتيک، مشخص کردن خطر وقوع يا تکرار يک بيماري ارثي در هر حاملگي است.
اغلب بيماري هاي ژنتيکي درمان ندارند، معلوليت، نا تواني و رنجوري در تمام طول عمر فرد مبتلا همراه او است.
ناشنوايي، نابينايي و عقب ماندگي ذهني از مهمترين اختلالات ژنتيکي به شمار مي آيند که علت شايع آن، ازدواج فاميلي است.
همچنين بيماري تالاسمي جزو بيماري هاي ژنتيکي شايع به شمار مي آيد.
اگر در هنگام تولد، برخي بيماري ها به موقع تشخيص داده شوند و رژيم غذايي نيز مناسب باشد، مي توان از بروز برخي اختلالات ژنتيکي جلوگيري کرد.
مديرکل بهزيستي استان گيلان با تشريح فعاليت هاي اين مجموعه براي پشگيري از معلوليت هايي از جمله نابينايي اظهار کرد: سال گذشته، 67 هزار و 300 کودک سه تا شش سال استان گيلان تحت پوشش طرح تنبلي چشم قرار گرفتند که از اين تعداد دو هزار و 13 نفر داراي مشکلات عيوب انکساري بودند که با مداخلات به موقع از نابينايي و کم بينايي آنان جلوگيري شد.
مديرکل بهزيستي استان گيلان به ارايه خدمات توانبخشي به نابينايان اشاره و خاطر نشان کرد: سال گذشته يک ميليارد ريال براي وسايل توانبخشي مورد نياز نابينايان هزينه شده است.
وي تصريح کرد: سياست بهزيستي براي کيفي کردن خدمات، مشارکت بيشتر انجمن ها است که در اين رابطه انجمن هايي با بهزيستي استان گيلان براي ارايه خدمات به نابينايان همکاري دارند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4006/انجام-مشاوره-ژنتيک،-راهي-براي-پيشگيري-از-تولد-نوزاد-معلول
بستن   چاپ