نسیم گیلان
توليد يکصد کيلوگرم چاي سفيد در لاهيجان
چهارشنبه 5 آبان 1395 - 11:41:32 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
گيلان انلاين- محمدولي روزبهان بيان کرد: يکصد کيلوگرم چاي سفيد براي نخستين بار توسط دو واحد چايسازي در لاهيجان توليد شده که با توليد چاي خشک سفيد، ايران در رديف توليدکنندگان اين محصول همچون سريلانکا، چين و هند قرار گرفت.
وي افزود: چاي خشک سفيد از غنچه هاي در حال باز شدن بوته چاي بدست مي آيد که تاکنون در کشور ما چندان شناخته شده نبوده و نيست.
روزبهان خاطرنشان کرد: از هر هشت کيلوگرم برگ سبز چاي، مي توان يک کيلوگرم چاي خشک سفيد توليد کرد که به دليل سختي کار، فقط مي توان روزي 200 تا 300 گرم غنچه چاي برداشت کرد.
سه نوع چاي سبز ، سياه و سفيد از محصولات شناخته شده چاي در جهان هستند که از يک نوع بوته چاي بدست مي آيند. پيشتر در ايران، دو نوع چاي سياه (معمولي) و چاي سبز توليد مي شد.
از جمله فوايد چاي سفيد، کاهش قند خون و مشکلات قلبي و سکته، افزايش دهنده انرژي و کاهش دهنده استرس، از بين برنده سرطان معده، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات اعلام شده است. بر اساس پژوهش هاي جديد، کافئين موجود در چاي سفيد، کمتر از انواع ديگر چاي است و مي تواند تعادل مايعات بدن را برقرار کند.
فصل برداشت برگ سبز چاي از ارديبهشت ماه آغاز شده بود که سي ام مهرماه به پايان رسيد. در اين مدت از چايکاران استان هاي گيلان و مازندران 139 هزار تن برگ سبز به ارزش اقتصادي دو هزار و 340 ميليارد ريال خريداري شد که از نظر وزني نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، 60 درصد افزايش داشته است.
50 هزار خانوار چايکار در 28 هزار هکتار از باغ هاي چاي استان هاي گيلان و مازندران به چايکاري اشتغال دارند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4039/توليد-يکصد-کيلوگرم-چاي-سفيد-در-لاهيجان
بستن   چاپ