نسیم گیلان
احتمالا آتش‌سوزی تالاب امیرکلایه عمدی است
چهارشنبه 20 تیر 1397 - 11:54:07 AM
ایسنا
گیلان آنلاین - مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: دلایلی مبنی بر عمدی بودن آتش سوزی تالاب امیرکلایه وجود دارد.
قربانعلی محمدپور   در خصوص علت آتش سوزی تالاب امیرکلایه گفت: با شروع این آتش سوزی که ساعت 19روز شنبه 16تیرماه در جنوب شرقی تالاب امیر کلایه شروع شد بلافاصله همکاران پاسگاه امیر کلایه در نقطه مذکور حضور یافتند و موفق شدند از نفوذ آتش به درون تالاب جلوگیری کنند وآتش به سمتی هدایت شد که توسط کانالهای آب محصور شد.
وی با اشاره به اینکه گسترش آتش در ساعت 23همان روز ،محدود به منطقه بین کانال ها شد و در ساعت 2شب روز یکشنبه 17تیرماه سالجاری به طور کامل مهار شد، افزود: حدود 4هکتار از تالاب امیرکلایه در این آتش سوزی طمعه حریق شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه دلایلی مبنی بر عمدی بودن این آتش سوزی وجود دارد تصریح کرد: آتش‌زنندگان احتمالی این حریق تاکنون مشخص نشده‌اند.
وی تصریح کرد: میزان دقیق خسارت وارده بر این تالاب در اثر آتش سوزی اخیر در دست بررسی است و پس از تحقیقات تکمیلی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
محمدپور گفت: با توجه به خشکسالی و افزایش دما و جلوگیری از تکرار چنین حوداثی اخذ تجهیزات لازم و مناسب اطفای حریق و اختصاص بودجه‌های مناسب برای بازوسازی و جاده‌سازی به منظور مهار آب و استفاده از خودروی آتش‌نشانی در شرایط بحرانی مورد تقاضا است.
تالاب امیر کلایه که در گذشته آن را «شاله کل» نیز می‌نامیدند در بخش شیرجو پشت در شمال لاهیجان و در 28 کیلومتری شمال غربی لنگرود در نزدیکی جاده بندر کیاشهر (حسن کیاده) به لنگرود قرار دارد و یکی از تالاب‌های منحصر به فرد استان گیلان است. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این تالاب در مقایسه با دیگر تالاب‌های استان گیلان این است که این تالاب از معدود محیط‌های تالابی آب شیرین است که تنها در یک کیلومتری دریا قرار دارد.
تالاب امیر کلایه محل زمستان‌گذرانی هزاران قطعه پرنده مهاجر از جمله انواع قو، فلامینگو، پلیکان، اردک، غازهای وحشی، خوتکا، چنگر، گیلار و ده‌ها گونه دیگر است.
علاوه بر وجود انواع گونه‌های جانوری در این تالاب، این مکان زیستگاه گونه‌های گیاهی آبزی بی‌نظیر نیلوفر آبی، لاله تالابی، مریم آبی و عدسک است. پسته دریایی که در زبان محلی به آن «ثعله باقلی» می‌گویند یکی از گیاهان زیبایی است که در این تالاب می‌روید و محصول آن لاله تالابی است. این گونه گیاهی با کلاهک سبز رنگ و دانه‌های کوچک به رنگ سبز دارای خواص دارویی و درمانی است و در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد .
با توجه به جاذبه‌ها و ویژگی‌های اکولوژیکی این تالاب، این اکوسیستم آبی در سال 1354 خورشیدی در کنوانسیون رامسر با نام «تالاب امیر کلایه» در فهرست تالاب‌های بین‌المللی قرار گرفت و در حال حاضر تحت نظارت سازمان محیط زیست است.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/41101/احتمالا-آتش‌سوزی-تالاب-امیرکلایه-عمدی-است
بستن   چاپ