نسیم گیلان
رحمدل در گیلان به خوبی شناخته نشده است
چهارشنبه 20 تیر 1397 - 11:54:15 AM
ایرنا
گیلان آنلاین - لاهیجان - یک استاد دانشگاه گفت:غلامرضا رحمدل شاعر شهیدان و رنج های شالیکاران در استان زادگاهش گیلان به خوبی شناخته نشده است .
علی اکبرقاسمی گل افشانی استاد دانشگاه فرهنگیان قائم شهر و نویسنده کتاب استادی که رحمدل بود در این مراسم اظهارداشت:دکتر رحمدل در استان گیلان به خوبی شناخته شده نیست در حالی که در استان های دیگر بهتر او را می شناسند.
وی که در سال های 74تا 77 از دانشجویان رشته ادبیات دانشگاه گیلان و از شاگردان دکتر رحمدل بوده است خاطرنشان کرد:دکتر رحمدل 17جلد کتاب در حوزه های ادبیات فارسی ، تاریخ اسلام ، دین و مذهب و عاشورا پژوهی دارند و از ایشان 50مقاله در نشریات مختلف دانشگاهی چاپ شده و حوزه بعدی فعالیت های وی انتشار مجموعه شعر معاصر شامل غزل ، سپید و در زمینه شعر پایداری و مقاومت است .
وی گفت: یکی از مجموعه شعرهای وی کتابی است بنام از زمزمه تا فریاد که در دهه 70چاپ شد و جزء آثار فاخر در این حوزه به شمار می رود و بیشتر شعرهایش در زمینه شهدا، جنگ و مسایل اجتماعی نظیر مشکلات اقتصادی مردم و کشاورزان است .
وی افزود: این شاعر و پژوهشگر حتی در زادگاه خود گیلان خوب شناخته نشده است و درحالی که او می تواند نماد شهرلاهیجان باشد و می توان یک همایش ملی برای این شاعر در گیلان برگزار کرد و در آن به بررسی اندیشه ها و آثار شعری ایشان پرداخت.
وی از ناشران کتاب های رحمدل خواست مجددا نسبت به تجدید چاپ کتاب های این استاد فرهیخته اقدام کنند.
نیلوفر امیدی کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی و مدرس گروه شاهنامه خوانی شهرستان لاهیجان نیز  گفت: در هر فصل یک دوره شاهنامه خوانی با حضور دانش آموزان دوره ابتدایی در شهرستان لاهیجان برگزار می شود که در مراسم پایانی دوره فصل بهار تحت عنوان ردپای آسمان همراه با تجلیل از دکتر رحمدل و دو تن از فعالان زیست محیطی عضو گروه انجمن بوم بانان این شهرستان برگزار شد که در این دوره که 36 نفر شرکت داشتند .
وی خاطرنشان کرد: این دوره ها در سطح دانش آموزان دوره ابتدایی برگزار می شود و سه نفر از کسانی که این دوره ها را طی کرده اند جزء 10نفر اول برگزیده کشور انتخاب شده اند که هم اکنون عضو کانال کودک و مولانای کشور به عنوان داور و کمک مربی فعالیت می کنند.
امیدی اظهارداشت: هر فصل یک دوره شاهنامه خوانی در شهرستان لاهیجان برگزار می شود که آنان پس از گذراندن این دوره ها در دوره بعدی با مفاخر ادبی دیگر کشور مانند مولانا و سعدی آشنا می شوند.
دکتر غلامرضا رحمدل در سال 1330در روستای شرفشاده لاهیجان در خانواده ای مذهبی و کشاورز چشم به جهان گشود ، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان روستا و شهر لنگرود به پایان رساند.
وی در سال 1357کارشناسی خود را از دانشگاه تربیت معلم تهران دریافت کرد و فوق لیسانس را در دانشگاه تهران آغاز کرد که در سال 1364 این دوره را با پایان نامه نقد و تحلیل و بررسی الهی نامه عطار نیشابوری به پایان رساند و دکتری زبان و ادبیات فارسی خود را نیز در سال 1371 از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد.
مرحوم رحمدل علاوه بر آموزگاری و دبیری در لاهیجان ، لنگرود و دبیرستان های تهران ، مدیریت آموزش و پرورش شهرستان های لنگرود و شهرستان بندرانزلی را بعد از انقلاب اسلامی در کارنامه خود دارد.
وی در سال 1365 با درجه مربی وارد دانشگاه گیلان شد و طی مراحل استادیاری و دانشیاری در سال 1385به استاد تمامی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان درآمد و در سمت های معاونت جنگ و ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی و معاونت دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه انجام وظیفه کرد.
دکتر غلامرضا رحمدل همچنین موسس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان به عنوان اولین پژوهشکده استان شناسی دانشگاههای سراسری کشور محسوب می شود و اولین شعر ایشان با عنوان پاییز در دفتر شعر صخره در گلوگاه آب در پاییز 1349در قالب شعر نو چاپ شد.
وی در 25 فروردین ماه سال 1388پس از چهار ماه ایست تنفسی و بستری بصورت کما در بیمارستان دارفانی را وداع گفت.
 

http://www.gilan-online.ir/fa/News/41103/رحمدل-در-گیلان-به-خوبی-شناخته--نشده-است
بستن   چاپ