نسیم گیلان
صادرات محصولات گيلان با برند استان انجام شود
چهارشنبه 17 آذر 1395 - 11:35:01 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d

گيلان انلاين- محمدحسين اصغريان در جلسه کارگروه توسعه صادرات غيرنفتي استان که در سالن اجتماعات استانداري برگزار شد، افزود:اگرچه تفاوتي در اينکه صادرات از کدام استان صورت بگيرد، وجود ندارد و اين مسئله ملي است اما براي مشخص شدن ميزان صادرات محصولات استان، بايستي اين صادرات با برند گيلان وترجيحا  از گمرکات استان خودمان انجام شود.

وي خاطرنشان کرد:سال گذشته صادرات محصول کيوي از وضعيت مناسبي در استان برخوردار بود.

وي يادآور شد:کيوي يکي از اين محصولات است که بخشي از محصول توليدي استان گيلان ابتدا در مازندران دپو و سپس صادر مي شود، البته اين موضوع مشکلي ندارد و مهم اين است که در اقتصاد ما تاثير بگذارد ولي وقتي تاثير مي گذارد که کيوي ما صادر شده باشد.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان تصريح کرد:بايد محصولاتي همچون کيوي، آبزيان، برنج و چاي را که داراي کيفيت مرغوبي هستند، بتوانيم صادر کنيم.

وي با اشاره به اينکه توليد مرکبات در مازندران هشت تا 10 برابر توليد اين محصول در گيلان است، بيان کرد:امسال بخشي از مرکبات مازندران به دليل سرماي زودرس آسيب ديده است و نياز به تنظيم بازار داريم.

وي هدف از صادرات را تأثيرگذاري در اقتصاد منطقه ذکر کرد و گفت:گيلان رتبه نخست توليد آبزيان پرورشي در کشور را دارد و در صادرات اين محصول بايد در جايگاه نخست باشيم.

اصغريان بر ضرورت تشکيل ميز کالاي صادراتي در استان تاکيد و بيان کرد:بايد همه طرف هاي درگير در صادرات حضور داشته و دلايل صادر نشدن برخي محصولات با کيفيت استان را با برند گيلان بررسي کنيم.

وي اظهار کرد:کارخانه‌هاي داراي قابليت محصولات صادراتي بايد احصاء شده و مشکلات آنها برطرف شود.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان بر تسهيل در بخش‌هاي اداري، بانکي و ... براي صادرات کالا از استان تأکيد کرد و يادآور شد: يارانه صادراتي به دليل اينکه از محل درآمدهاي نفتي و مالياتي تأمين مي‌شود مانند ريسماني به پاي صادرات است و بايد از مشوق‌هايي ديگري براي صادرات استفاده کنيم.

وي به توليد محصولات ارگانيک همچون چاي گيلان که بدون سم توليد مي شود، اشاره و اضافه کرد:اکنون در جامعه جهاني، توليد محصولات سالم و ارگانيک بسيار اهميت دارد.

وي با اشاره به اينکه به طور مثال برنج راتون گيلان داراي سلامت و مرغوبيت خوبي است، بر تقويت صادرات با استفاده از مزيت هاي صادراتي محصولات استان تاکيد کرد.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان به ظرفيت صادرات لبنيات و مرغ نيز اشاره و تصريح کرد:استان ظرفيت خوبي براي صادرات محصولات لبني دارد.

وي درباره صادرات مرغ نيز گفت: اگرچه ظرفيت بالايي در توليد مرغ داريم اما در حال حاضر قيمت مرغ ما نسبت به رقبا بالاست و همچنين بايستي مشکل باقي مانده آنتي بيوتيک در اين محصول را برطرف کنيم.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان، بر شفاف سازي مبادلات اقتصادي تاکيد و خاطرنشان کرد:اصلي ترين کاري که در اقتصاد بايستي انجام دهيم، شفاف سازي همه مبادلات اقتصادي است.

وي بيان کرد:شفاف نبودن حساب‌ها در افزايش هزينه صادرات تاثيرگذار است.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان از اجراي طرح رصد کالاي صادراتي از استان به کشور ارمنستان به صورت آزمايشي خبر داد و گفت:نياز است در گام بعدي هفت کالاي صادراتي از گيلان به کشورهاي آذربايجان و روسيه به صورت روزانه رصد شود تا مشکلات در اين زمينه را برطرف کنيم.

وي در بخش ديگري از سخنانش؛به درآمدهاي مالياتي استان نيز اشاره و تصريح کرد: در هشت ماهه امسال 5 هزار و 570 ميليارد ريال ماليات در گيلان وصول شده و تا پايان امسال درآمدهاي مالياتي که نسبت به تعهد بودجه‌اي داريم بايد تحقق پيدا کند.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار گيلان هزار و 760 ميليارد ريال از مبلغ مذکور را مربوط به ماليات بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت:هدف گذاري درآمد مالياتي استان 10 هزار ميليارد ريال است.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/4156/صادرات-محصولات-گيلان-با-برند-استان-انجام-شود
بستن   چاپ