نسیم گیلان
مبارزه عليه بيشعوريسم
يکشنبه 5 دي 1395 - 12:40:37 PM
ايرنا
گيلان انلاين- بيش از شانزده سال از انتشار کتاب «بيشعوري» اثر دکتر خاوير کرمنت مي گذرد. پزشکي که بنابر اعتقاد خود توانسته پرده از بيماري جديدي در زندگي روزمره مردم دنيا بر دارد. اين کتاب خيلي دير و پس از کش و قوس هاي فراوان سرانجام در سال 1392، مُهر تاييد خود را از وزارت ارشاد دريافت کرد و وارد بازار نشر ايران شد. اينکه چگونه يک کتاب روانشناسي توانست انقلابي را در مراکز عرضه کتاب به راه بياندازد و در اکثر کتابفروشي ها رکورد شکني کند و در صدر فروش جا داشته باشد، قطعا شما را کنجکاو خواهد کرد که براي يکبار هم که شده نگاهي به اين اثر شگفت انگيز بيندازيد.
حتما شما هم تصوير خودروي پرايد پارک شده در مقابل درب منزلي که بر ديوارش علامت پارک ممنوع درج شده است را ديده ايد. تصور ما در چنين موقعيتي يا پنچرکردن خودرو است يا حمل با جرثقيل. ولي صاحب منزل فوق در اقدامي جالب يک نسخه از کتاب بيشعوري به همراه تکه کاغذي را بر روي شيشه خودروي مربوطه قرار داد و روي آن نوشت (اين کتاب بدليل توقف خودروي شما مقابل پارکينگ و ايجاد مزاحمت براي ساکنين منزل به شما هديه مي گردد!)
بيشعوري تلنگري است به اعضاي جامعه تا کمي بيشتر نسبت به رفتارهاي روزمره خود تامل کنند. در مرحله اول شايد اگر يک نفر شما را بيشعور خطاب کند؛ عصباني شويد و حتي با او درگير شده و به وي ناسزا بگوييد. در حالي که بيشعوري فحش نيست بلکه بيماري است که اکثريت قريب به اتفاق اعضاي جامعه را به خود آلوده کرده و چيزي که آن را خطرناک مي سازد، اين است که شما در بيماري جسمي با باکتري ها و ويروس هايي طرف هستيد که از محيط به شما سرايت کرده و راه درمان مشخصي دارد اما بيشعوري هيچ منشأ خاصي ندارد و تنها از رفتار و کردار انسان ها بروز مي کند و موجبات ناخوشايندي ديگران را فراهم مي آورد.
کسي که براي محيط زيست خود و ديگران ارزش قائل نيست، کسي که از هر جايگاهي به مردم دروغ مي گويد، کسي که به سايرين ظلم مي کند و يا هر کسي که به هر نحوي حقوق ديگران را پايمال مي کند در معرض اين بيماري قرار گرفته است. حالا شدت بيشعوري در برخي کم است و در برخي ديگر خيلي زياد.
آنچه نسبت به آن تاکيد مي شود پايبندي به حقوق و تکليف اعضاي جامعه نسبت به يکديگر است. بعنوان مثال مي توان به رونمايي از منشور حقوق شهروندي توسط رييس جمهوري اشاره کرد که خود گامي ارزشمند در مسير بازشناسي تکاليف آحاد مختلف مردم به همديگر است. وظايف حاکميت به مردم، مردم به حاکميت و مردم به مردم، موضوعي که بايد مورد مطالبه قرار گيرد و هر کسي که در اين وظايف کوتاهي کند، حقوق ديگران را زير پا نهاده و بايد مواخذه شود.
تشکيل کمپين هاي مختلف در فضاي مجازي تحت عنوان مبارزه با بيشعوريسم خود نشان از حساسيت موضوع مي دهد و اينکه خطر بيشعوري بيش از پيش جامعه ما را تهديد مي کند. بيشعوري يا بنابرگفته نگارنده کتاب که از آن به عنوان خطرناک ترين بيماري تاريخ بشريت نيز ياد مي شود، مي تواند در هر لباسي ظاهر شود؛ از بيشعوري در تجارت بگير تا بيشعوري در رسانه.
کسي که فساد مي کند، کسي که دزدي مي کند، کسي که اختلاس مي کند و يا هر معضلي که اسمش را مي گذاريد، يقين داشته باشيد که منشأ آن به بيشعوري باز مي گردد.
اميد آنکه شاهد آگاه سازي تمامي اعضاي جامعه نسبت به اين مقوله باشيم تا بتوان زمينه هاي ريشه کني بيشعوري را فراهم کرد؛ اما قبل از هر کاري بايد از خودمان شروع کنيم.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4193/مبارزه-عليه-بيشعوريسم
بستن   چاپ