نسیم گیلان
کارشناس انرژي: صرفه جويي در مصرف گاز، نمادي از اقتصاد مقاومتي خانوارهاست
سه شنبه 14 دي 1395 - 12:25:58 PM
ايرنا
گيلان انلاين- حسين اکبر با اشاره به قطع گاز از سوي شرکت ترکمن گاز ترکمنستان افزود: اگر مردم در مصرف گاز صرفه جويي کنند، نه تنها نياز به واردات نخواهيم داشت، حتي مي توانيم صادرات هم داشته باشيم.
وي با اشاره به افزايش 46 درصدي مصرف گاز در آذرماه امسال در گيلان اضافه کرد: هوا در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، سه درجه سردتر بوده که به ازاي هر درجه، شش درصد گاز خانگي مشترکان افزايش مي يابد.
اين کارشناس حوزه انرژي ادامه داد: در مجموع با احتساب افزايش مشترکان از سال گذشته تاکنون، حدود 29 درصد افزايش مصرف گاز منطقي است اما نزديک به 20 درصد مصرف، افزايش غيرقابل توجيه داشته ايم.
اکبر گفت: فقط با مصرف بهينه و کاهش 15 تا 20 درصدي مازاد مصرف، مي توان به ميزان قابل چشمگيري در مصرف گاز صرفه جويي کرد.
وي خاموش کردن بخاري هاي اضافي، پوشيدن لباس گرم، استفاده از پکيج و تنظيم دماي منزل بين 18 تا 21 درجه که از آن به دماي آسايش ياد مي شود، استفاده از پرده هاي ضخيم و استفاده از درزبند براي اتاق ها را از جمله اقداماتي عنوان کرد که نقش موثري در استفاده بهينه گاز و صرفه جويي دارد.
در حال حاضر روزانه 17 ميليون متر مکعب گاز در استان گيلان مصرف مي شود. گيلان حدود 950 هزار مشترک دارد که 95 درصد مشترکان خانگي و پنج درصد صنعت، نيروگاه ها و جايگاه هاي سي ان جي هستند.
** خلف وعده و اقدام غيرمنطقي «ترکمن گاز»
به گزارش ايرنا شرکت ترکمن گاز در حالي مدعي طلب 1.8 ميليارد دلاري از شرکت ملي گاز ايران بابت صادرات در سال هاي 1386 و 1387 شده است که تهران آن را قبول نداشته و خواستار ارجاع موضوع به داوري بين المللي است.
در ديماه 1386 که سرماي زمستان به اوج خود رسيد و بيش از 20 استان کشور با افت شديد دماي هوا و يخبندان مواجه شدند، ترکمن گاز با سوءاستفاده از اين فرصت و مغاير با قرارداد منعقد شده، اعلام کرد که قيمت گاز صادراتي خود به ايران را 9 برابر بالا برده و از 40 دلار به ازاي هر هزار مترمکعب به 360 دلار افزايش مي دهد.
دولت وقت ايران، به هر دليلي در آن مقطع زماني با اين درخواست غيرمنطقي موافقت کرد و بدين ترتيب براساس محاسبات ترکمن ها، طلبي حدود 1.8 ميليارد دلار به حساب ايران نوشته مي شود. البته با گذشت زمان و پس از افت قيمت گاز در بازارهاي جهاني، قيمت گاز صادراتي اين کشور به ايران کاهش مي يابد که همچنان ادامه دارد.
پس از استقرار دولت يازدهم، ايران به صورت ماهانه اقدام به تسويه بدهي گازي خود با ترکمنستان کرده و بنابراين مبلغ ديگري به اين طلب افزوده نمي شود.
با وجود مذاکرات چند روز اخير دو شرکت براي چگونگي بازپرداخت بدهي‎هاي گذشته با حفظ ادعاهاي ايران مبني بر خسارت کمي و کيفي اما شرکت ترکمن گاز به طور ناگهاني و خارج از توافق به عمل آمده به صورت غيرمنطقي و در اقدامي مغاير با چارچوب قرارداد بار ديگر با آغاز فصل سرما با اين ادعا که بايد مبلغ مورد مناقشه و اختلاف را به سرعت دريافت کند، از صبح يکشنبه اقدام به قطع گاز ارسالي به ايران کرده است.
شرکت ملي گاز ايران تصريح کرده با توجه به رفتار خلاف قرارداد شرکت ترکمن گاز، ايران با قطع واردات گاز از ترکمنستان با شتاب بخشيدن به ساخت خط لوله هاي در دست ساخت و تغيير موقت سوخت صنايع از گاز به سوخت مايع، مي تواند نياز نواحي شمالي شرقي کشور را رفع کند اما شرکت ترکمن گاز بازنده اصلي اين ماجرا خواهد بود زيرا بزرگترين مشتري خود را از دست خواهد داد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4232/کارشناس-انرژي--صرفه-جويي-در-مصرف-گاز،-نمادي-از-اقتصاد-مقاومتي-خانوارهاست
بستن   چاپ