نسیم گیلان
محبيان: مؤتلفه در نبود عسکراولادي راه‌هاي مختلف تأثيرگذاري در جريان اصولگرايي را مي‌آزمايد/ درباره امکان رقابت ميرسليم با روحاني و اجماع اصولگرايان بر سر وي اصلا اطمينان ندارم
شنبه 18 دي 1395 - 3:17:25 PM
آنا
گيلان انلاين- سرويس سياسي- معرفي کانديداي مستقل از سوي حزب مؤتلفه اسلامي به عنوان يکي از اصلي‌ترين اضلاع طيف سنتي اصولگرايان،‌ بازتاب‌هايي را در سطح اصولگرايان داشت. برخي معتقدند که احزاب اصولگرا با معرفي کانديداي مستقل، به دنبال سهم‌خواهي از کانديداي نهايي هستند و برخي ديگر، مصطفي ميرسليم را کانديداي نهايي اصولگرايان مي‌دانند و تأکيد دارند که اين بار مؤتلفه با وجود نوع حضورش در انتخابات مجلس دهم، قصد دارد نقش پررنگ‌تري را در ائتلاف اصولگرايان براي انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم ايفا کند.

دکتر امير محبيان، استاد دانشگاه، مؤسس حزب نوانديشان، مديرعامل خبرگزاري آريا و رئيس مرکز پژوهشي راهبردي آريا، در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري آنا، به ارائه تحليلي در اين باره پرداخته است.

متن اين گفت‌وگوي مکتوب آنا با اين تحليلگر مسائل سياسي به شرح زير است:

* حزب مؤتلفه براي نخستين بار به صورت مستقل اقدام به معرفي کانديداي مستقل و حزبي کرده است، اين اتفاق را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟ برخي معتقدند که اين به معناي سهم‌خواهي اين تشکل قديمي اصولگرا از جريان اصولگرايي در انتخابات 96 است،‌ نظر شما چيست؟

حزب مؤتلفه هم مانند ساير احزاب حق دارد کانديداي خود را داشته باشد و اين ايرادي ندارد. تا زماني که مرحوم عسکراولادي هدايت مؤتلفه را داشت به دليل اينکه ايشان در هدايت جريان اصولگرايي هم نقش مهمي داشت؛ طبعا وظيفه خود مي‌دانست که مؤتلفه به سود وحدت اصولگرايي از پاره‌اي از حقوق خود بگذرد ولي الان ديگر عسکراولادي نيست و مؤتلفه هم تلاش مي‌کند راه‌هاي مختلف تأثيرگذاري را آزمايش کند. در انتخابات مجلس مدل سهامي سه‌جانبه را با پايداري و تحول‌خواهان به‌راه انداختند که نتيجه‌اي بدست نيامد؛ اکنون مدل معرفي کانديدا را دنبال مي‌کنند و بايد منتظر نتيجه اين روش بمانيم.

* شخصيت مصطفي ميرسليم را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟ آيا توان رقابت با حسن روحاني را دارد؟ آيا طيف‌هاي ديگر اصولگرا از او حمايت مي‌کنند و آرا و نظر مؤتلفه را تمکين مي‌کنند؟

صحبت در مورد شخصيت افراد، مستلزم آشنايي دقيق شناخت ابعاد روحي يک فرد است؛ آشنايي من با ايشان محدود است. به‌هر حال ايشان در سياست ما داراي سابقه است ولي امکان رقابت با روحاني و يا قرار گرفتن در محل اجماع اصولگرايان امري است که در مورد آن اصلا اطمينان ندارم.

* معرفي کانديداي مستقل از سوي طيف‌ها و بخش‌هاي مختلف اصولگرايي به معناي سهم‌خواهي طيف‌هاي مختلف اين جريان نيست؟ تأثير اين رويدادها بر آرايش انتخاباتي اصولگرايان چيست؟

يک حزب مکانيسم‌ها و مدل‌هاي عمل مختلفي را براي پيشبرد برنامه‌هاي خود دنبال مي‌کند. معرفي کانديدا يکي از آن‌هاست. خير من آن را کار غلطي نمي‌دانم. طبعا اين عمل بر روي معادله تجميع نيروهاي اصولگرا تأثير مي‌گذارد اما عمق و گستره و نيز شدت تأثير، محتاج ارزيابي دقيق علمي است.

* جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي مدعي عملکرد فراجناحي است، ارزيابي شما از اين ادعا چيست؟ آيا ممکن است همانطور که آقاي آل‌اسحاق گفته‌اند يک نامزد اصلاح‌طلب معرفي کنند؟ امکان حمايت آن‌ها از روحاني وجود دارد؟

معرفي نامزد اصلاح‌طلب که حتما شوخي است؛ ولي در مورد کارکرد اين جبهه تاکنون جز تعدادي حمايت‌ها و بعضي سخنان هنوز کاري و برنامه‌اي نديده‌ايم؛ براي قضاوت منصفانه بايد مدتي منتظر ماند.

* با توجه به عملکرد چهار ساله دولت يازدهم آيا حسنروحاني به عنوان اصلي‌ترين رقيب انتخاباتي اصولگرايان مي‌تواند آراي عمومي را جلب کند؟

روحاني گرفتار مسئله اقناع افکار عمومي است؛ اين امر باعث شده عيب‌هايش بزرگتر و حسن‌هايش ناديده گرفته شود. روشن است روحاني ريزش رأي داشته ولي مطمئن نيستم که رقبايش تا چه حد قدرت جذب آراي ريزشي را دارند!


http://www.gilan-online.ir/fa/News/4249/محبيان--مؤتلفه-در-نبود-عسکراولادي-راه‌هاي-مختلف-تأثيرگذاري-در-جريان-اصولگرايي-را-مي‌آزمايد--درباره-امکان-رقابت-ميرسليم-با-روحاني-و-اجماع-اصولگرايان-بر-سر-وي-اصلا-اطمينان-ندارم
بستن   چاپ