نسیم گیلان
ضعف قانون يا داغ کردن تنور انتخابات؟ باز هم رسانه مقصر شناخته شد
شنبه 26 فروردين 1396 - 10:37:48 AM
معين
گيلان انلاين- ثبت نام از کانديداهاي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري روز شنبه 26 فروردين ماه در حالي تمام مي شود که بيش از صدها تن از کساني که ثبت نام کرده اند تاکنون حتي از کنار درب ساختمان پاستور هم رد نشده اند، چه برسد به اينکه ادعاي رياست جمهوري داشته باشند.
طبق ماده 35 قانون انتخابات کشور، انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام بايد داراي شش شرط زير باشند؛ يعني رجال مذهبي، سياسي باشند، ايراني‌الاصل باشند، تابعيت کشور جمهوري اسلامي ايران را داشته باشند، مدير و مدبر باشند، داراي حسن سابقه و امانت و تقوي باشند و در نهايت مؤمن و معتقد به مباني جمهوري اسلامي ايران و مذهب رسمي کشور باشند. يعني نه سن و سال مطرح است و نه حتي مدرک تحصيلي. در حاليکه نانوايي محله ما هم موقع استخدام شاگرد، هم سن و سال طرف را مي پرسد و هم مدرک تحصيلي اش را طلب مي کند.
چطور مي شود که در ريزترين استخدام ها و انتصابات و انتخابات کشور شرايط سني و مدرک تحصيلي مهم است و قيد مي شود اما در بزرگترين انتخابات کشور هيچکدام از اين دو شرط به طور خاص مطرح نمي گردد. شايد متوليان امر بگويند تبصره هايي در دل اين قيود هست که به امثال اين دو شرط نيز رسيدگي مي شود اما مادامي که صريحا اين شرايط مطرح نگردد، اين مي شود که از دختربچه خردسال گرفته تا پيرمرد بي سواد نود ساله به خود اجازه حضور در وزارت کشور و ثبت نام در انتخابات رياست جمهوري را مي دهند.
محل ثبت نام دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در وزارت کشور در اين 5 روز چه مشترياني که پيدا نکرده است، اي کاش مجلس قوانيني وضع مي کرد تا مثلا از يک خانواده دو نفر ثبت نام نکنند (اشاره به ثبت نام دوقولوها) يا تاکيد کند سواد خواندن و نوشتن از اوجب واجبات هست تا براي پر کردن فرم چندين صفحه اي ثبت نام، کانديداهاي محترم دچار مشکل نشوند.
البته مجلس به جد دنبال تغيير قانون و قيد نمودن شرايط جديدي براي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري است؛ يکي از آنها که مي تواند بسيار کارگشا نيز باشد، به همراه داشتن استشهاديه اي از طرف کانديداي محترم است که حداقل بايد به امضا يکصد چهره شاخص فرهنگي اجتماعي سياسي از جمله وزير و وکيل و فرماندار و استاندار و معاون وزير و نماينده مجلس و ... رسيده باشد تا بدينگونه لااقل مشکل بزرگي حل شود و قدم بزرگي برداشته شود اما اين طرح بيش از يک دهه هست که به شوراي نگهبان مي رود و بر مي گردد، شايد شوراي محترم نگهبان بدين طريق مي خواهد تنور انتخابات را گرم نگه دارد، اما ...
اما در اين بين عده اي مسئول، رسانه ها را مقصر شلوغ شدن ستاد انتخابات وزارت کشور مي دانند، وقتي دانش آموز کلاس سوم متوسطه که تا به امروز مورد بي محلي همکلاسي هايش قرار مي گرفت اکنون با اين ترفند و به لطف رسانه ها و فضاي پرقدرت مجازي به يک چهره ملي که چه عرض کنم به يک چهره بين المللي تبديل مي شود، چرا دست به چنين کاري نزد؟ چرا فلان ورشکسته سياسي با اين کار، خود را احيا نکند؟ چرا ذکريا با اظهاراتش موقع ثبت نام تن رازي را در گور نلرزاند؟ مسبب همه اين چراها رسانه ها شناخته شدند و طبق معمول بازهم ديواري کوتاه تر از رسانه ها نديدند.
يکي نيست بپرسد مگر وظيفه رسانه چيزي غير از اين است، اطلاع رساني ذات يک نشريه و جريده هست، چه زمين خوردن ترامپ حين بازي گلف باشد و چه ثبت نام اصغر پشنگ در انتخابات رياست جمهوري، بايد رسانه اي شود. کسانيکه مدعي اند فضاي ناميمون فعلي در ستاد انتخابات وزارت کشور به سبب تحرکات رسانه هاست، بهتر است بروند فکري براي بندهاي ماده 35 قانون انتخابات کشور کنند نه اينکه مطبوعات را هدف قرار دهند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4615/ضعف-قانون-يا-داغ-کردن-تنور-انتخابات؟-باز-هم-رسانه-مقصر-شناخته-شد
بستن   چاپ