نسیم گیلان
سرمايه گذاري 12 هزار ميليارد ريالي در حوزه سلامت گيلان و بهبود خدمات درماني
سه شنبه 29 فروردين 1396 - 1:56:26 PM
ايرنا
گيلان انلاين- گيلان اين دروازه تجارت و کانون گردشگري، در سايه ثبات حاصل از تلاش هاي دولت تدبير و اميد بويژه پس از به ثمر نشستن برجام، به افق هايي روشن چشم دارد تا زمينه هاي سرمايه گذاري و بهبود اشتغال در استان را شاهد باشد. کارشناسان امور سياسي و اقتصادي ، برجام را مهمترين دستاورد دولت يازدهم در سطح بين الملل مي دانند که منجر به رفع تحريم هاي ظالمانه، بهبود روابط سياسي ايران با کشورهاي منطقه و دنيا و قرار گرفتن کشور در مسير توسعه اقتصادي و تجاري شد. سال 95 صادرات غيرنفتي کشور بيشتر از واردات شد و دولت يازدهم تقريباً 40 ميليارد دلار به صندوق توسعه ملي ‏واريز کرد که منبع مالي خوبي براي بهبود وضعيت اقتصادي کشور است. افزايش صادرات نفتي ايران و يک رقمي شدن تورم پس از چند دهه از ديگر مواردي است که ما را به آينده بهتر براي کشور و گيلان اين ديار آرميده بر دامان کاسپين و جنگل هاي هيرکاني اميدوارتر مي کند.

** دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در گيلان؛
فعال شدن مجدد بندر و کشتيراني، فعال شدن شهرک هاي صنعتي و رونق سرمايه گذاري، افتتاح بخشي از بزرگراه قزوين - رشت و به اتمام رسيدن زيرساخت راه آهن قزوين - رشت که قرار است امسال به اتمام برسد و همچنين تکميل بخشي از زيرساخت سازه هاي دريايي در بندرانزلي و منطقه آزاد انزلي دستاوردهاي مهم دولت تدبير و اميد در گيلان است.
همچنين توجه به حوزه سلامت با احداث و تکميل بيمارستان هاي دولتي و خصوصي، رشد کشاورزي بويژه چايکاري، آسفالت راه هاي روستايي و ارتقاء خدمات زيربنايي از ديگر دستاوردهاي دولت يازدهم در استان است.
به گفته استاندار گيلان، دولت تدبير و اميد ‏تاکنون هشت هزار و 840 ميليارد ريال اعتبار به استان تخصيص داده است.
محمدعلي نجفي فروردين ماه جاري گفت : با تلاش هاي صورت گرفته گيلان در سال گذشته در جذب اعتبارات بخش رونق توليد رتبه دوم و سوم کشوري را به خود اختصاص داده است .
وي بر ضرورت تحقق اقتصاد دريامحور در استان تاکيد و تصريح کرد: اقتصاد دريا محور از جمله مباحث مهمي به شمار مي رود که طي سه سال گذشته به آن پرداخته شده و امسال نيز اين مهم بايد عملياتي شود .
وي با اشاره به استعداد بالاي گيلان در بخش گردشگري، بر لزوم آماده سازي زير ساخت هاي لازم در جهت توسعه گردشگري استان تاکيد و اضافه کرد: تکميل آزادراه، راه آهن، آمادگي هتل ها، مراکز اقامتي و فراهم سازي ساير امکانات اقامتي نقش تاثيرگذاري در توسعه اين بخش دارد که با جديت در حال انجام است .

** منطقه آزاد انزلي؛
منطقه آزاد انزلي بعنوان تنها منطقه آزاد شمال ايران با هدفگذاري براي توسعه تجارت و صادرات پس از برجام، شاهد افزايش رغبت سرمايه گذاران براي فعاليت در اين منطقه شد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي بهره برداري از دو پست اسکله مجموعه بندري کاسپين، رشد 791 درصدي سرمايه گذاري بخش خصوصي در منطقه طي سه سال و نيم اخير، رشد 133 درصدي ثبت شرکت ها و موسسه ها طي سه سال و نيم اخير در مقايسه با مدت مشابه دوره قبل را از جمله دستاوردهاي اين منطقه برشمرد.
رضا مسرور به راه اندازي بورس کالا در منطقه، انعقاد تفاهم نامه هاي همکاري با مناطق آزاد و ويژه کشورهاي حاشيه درياي خزر نظير تفاهمنامه همکاري با منطقه ويژه اکتائو قزاقستان و لوتوس روسيه، رشد 56 درصدي صادرات و کاهش 47 درصدي واردات از مسير منطقه طي سه سال اخير در مقايسه با مدت مشابه دوره قبل را نيز از جمله توفيقات به دست آمده دانست.
وي همچنين به سرمايه گذاري قريب به 10 هزار ميليارد ريالي ، استقرار و جذب و راه اندازي 14 مجموعه صنعتي فنآور طي سه و نيم سال اخير، فعال سازي 48 واحد صنعتي راکد و غيرفعال با اشتغالزايي افزون بر يک هزار نفر و سرمايه گذاري چهار هزار و 167 ميليارد ريال و آغاز عمليات اجرايي بيش از 50 واحد صنعتي را بعنوان بخش ديگري از اقدامات انجام شده در اين مدت ذکر کرد.

** بنادر و دريانوردي؛
بنادر از مهمترين بسترهاي توسعه اقتصادي در هر منطقه محسوب مي شوند. بندرانزلي با 11 پست اسکله، دروازه اي رو به اروپا و بازارهاي کشورهاي حاشيه خزر محسوب مي شود. در همين زمينه مديرکل بنادر و دريانوردي گيلان باز شدن فضاي تجاري و تسهيل مبادلات تجاري را از تاثيرات مهم برجام خواند.
حسين چراغي اظهار کرد: پس از برجام، انتقال ارز توسط بازرگانان در بخش صادرات و واردات و تبادل اسناد و در مجموع روند واردات و صادرات شتاب گرفت و صاحبان کالا به خصوص در خزر که تاثير تحريم ها کمتر بود، توانستند در فضاي بازتر تجارت کنند .
وي يادآور شد: با اقدامات صورت گرفته در بنادر استان بويژه انزلي در حوزه توسعه زيرساخت ها مثل احداث سيلو، انبار، مخازن روغن خوراکي و توسعه اسکله هاي بندر افق هايي روشن و اميدوار کننده در حوزه تجارت کالا و افزايش تخليه و بارگيري کالا پيش روي ماست .
به گفته چراغي، در حوزه گردشگري نيز پيش بيني مي شود شاهد رونق جذب گردشگر بويژه دريايي و ساحلي و در نتيجه بهبود اشتغال و افزايش درآمد شهرستان و استان باشيم .

** کشتيراني؛
در حوزه کشتيراني نيز پس از توافق هسته اي شاهد افزايش فعاليت هاي حمل و نقل و اولين سفارش ساخت کشتي با فاينانس خارجي توسط کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و هيونداي کره جنوبي بوديم.
افزايش سهم کشتيراني ايراني در بازار خزر به گونه اي بود که تنها در فروردين سال گذشته شرکت کشتيراني درياي خزر 208 هزار و 452 تن کالا در خزر جابه جا کرد که حاکي از افزون بر 29 درصد افزايش نسبت به سال ماقبل است.

**راه آهن؛
راه آهن بعنوان يکي از روش هاي مهم حمل و نقل کالا و مسافر يکي از حلقه هاي گم شده توسعه در گيلان بود. تکميل راه آهن قزوين - رشت از ديگر پروژه هاي مهمي است که در دولت يازدهم برغم کم و کاستي هاي اعتباري ، بر آن همت گمارده شد.
پيشرفت فيزيکي پروژه در بخش زيرسازي 95 درصد و در بخش روسازي 55 درصد اعلام شده و تاکنون 90 کيلومتر از 164 کيلومتر مسير ريل گذاري شده و 50 کيلومتر آماده ريل گذاري است.
همچنين پيشرفت فيزيکي راه آهن رشت - انزلي و رشت - آستارا 12 درصد اعلام شده که قطعه اول به طول 17 کيلومتر داراي پيمانکار بوده و در حال اجراست؛ قطعه هاي دوم و سوم اين پروژه در مجموع به طول 24 کيلومتر آماده واگذاري به پيمانکار طي فرآيند مناقصه قرار دارند.

** تکميل آزادراه منجيل - رودبار؛
3.2 ( سه و دو دهم) کيلومتر از 11 کيلومتر باقيمانده مسير طبق برنامه با اعتبار يک هزارو 800 ميليارد ريال در پايان سال 95 به بهره برداري رسيده و از ابتداي سال جديد زير بار ترافيک رفت و حدود 8.2 (هشت و دو دهم) کيلومتر آن باقي مانده که تشريفات اجراي آن صورت پذيرفته است.

**احداث و تکميل بيمارستان هاي دولتي و خصوصي در رشت؛
تامين سلامت مردم از مهمترين وظايف دولت هاست و گرچه هنوز کاستي هاي بسياري وجود دارد اما نظارت و توجه به اين بخش در دولت يازدهم فزوني يافته است.
تعداد بيمارستان هاي دولتي گيلان از ابتداي روي کار آمدن دولت تدبير و اميد از 22 به 25 و بيمارستان هاي خصوصي از شش به هشت بيمارستان افزايش يافته است. آغاز به کار بيمارستان خصوصي فوق تخصصي پارس با سرمايه گذاري12 هزار ميليارد ريال با 180 تخت و سه بيمارستان دولتي از جمله اقدامات مهم دولت است.
همچنين بيمارستان هاي رضوانشهر و آستارا که از مصوبات سفر رئيس جمهوري بود، همزمان با سفر دهم فروردين ماه جاري حجت الاسلام روحاني به گيلان، به بهره برداري رسيد.

**کشاورزي؛
کشاورزي يکي ديگر از مزيت هاي نسبي گيلان است. استان 434 هزار هکتار اراضي کشاورزي و 120 هزار هکتار اراضي باغي دارد. گيلان در بخش توليد زيتون رتبه سوم کشوري، در بخش توليد کيوي با توليد 132 هزار تن محصول رتبه دوم، گوشت مرغ با 170 هزار تن رتبه پنجم کشور، عسل رتبه ششم کشور و در بخش شير و گوشت رتبه 12 کشور را دارد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي گيلان در اين خصوص گفت : در دولت يازدهم توليدات کشاورزي استان به 20 ميليون تن افزايش يافته است.
عليرضا شعبان‌نژاد سهم اعتباراتي که از طريق جهاد کشاورزي با همکاري بانک‌ها به بخش‌هاي کشاورزي گيلان در سال گذشته اختصاص يافت را بي‌سابقه خواند و افزود: پارسال بالغ بر 2 هزار و 350 ميليارد ريال اعتبار به بخش کشاورزي استان تزريق شد .
به گفته شعبان نژاد، 500 ميليارد ريال از اعتبارات مذکور در بخش مکانيزاسيون کشاورزي، 90 ميليارد ريال از صندوق توسعه ملي، 200 ميليارد ريال از صندوق حمايت از کشاورزي، 150 ميليارد ريال صندوق توسعه چاي و 10 ميليارد ريال در بخش مشاغل خانگي بوده است.
تجهيز و نوسازي اراضي گيلان نيز از 61 هزار و 500 هکتار به 77 هزار هکتار و احداث شبکه هاي فرعي آبياري و زهکشي از 33 هزار و 850 هکتار به 36 هزار هکتار رسيده است.
شعبان نژاد در عين حال با بيان اينکه 28 درصد اشتغال مستقيم گيلان متعلق به بخش کشاورزي ولي کمتر از هفت درصد بودجه استان مختص اين بخش است، خواستار توجه بيشتر به آن شد.
همچنين به گفته رئيس اتحاديه چايکاران کشور، دولت تدبير و اميد حمايت هاي خوبي از چايکاران بويژه در بحث احياي باغ هاي چاي انجام داده و قيمت برگ سبز چاي را بيش از 100 درصد افزايش داده است. ديگر توفيق دولت يازدهم در زمينه چاي اين بود که حدود چهار هزار هکتار باغ چاي، احياء و به مسير توليد بازگشت.
در بخش شيلات نيز 300 ميليارد ريال تسهيلات بلاعوض در قالب اعتبارات حوادث براي تعديل پره ها تا پايان سال گذشته به صيادان گيلان پرداخت شد.

**آسفالت راه روستايي؛
ايجاد راه هاي روستايي يکي از عوامل حفظ جمعيت روستايي و جلوگيري از مهاجرت آنان به شهر و در نتيجه افزايش توليد محصولات کشاورزي است. از زمان آغاز به کار دولت تدبير و اميد، آسفالت راه روستايي در گيلان از 39.5 درصد به 51.32 درصد رسيده است .

** مسکن مهر؛
مسکن مهر از طرح هاي عليل به جاي مانده بر دستان دولت يازدهم نيز در اين مدت در گيلان از 25 هزار واحد به 65 هزار واحد در زمان کنوني رسيده است.

**خدمات زيربنايي؛
همچنين گازرساني روستايي از 63 درصد از آغاز به کار دولت يازدهم به 95 درصد (هفت شهرستان سبز اعلام شده است) ، آب آشاميدني بهداشتي از 64 به 76 درصد و اجراي طرح هادي روستايي از 24 به 37 درصد رسيده است.

**فرهنگ و هنر ؛
گيلان را همگان به فرهنگ پروري و توجه به هنرهاي نوين از تئاتر و سينما و هنرهاي تجسمي و موسيقي مي شناسند. کارنامه درخشان گيلان در پرورش و معرفي هنرمندان نام‌آور به کشور، نشان از ذوق و ذائقه و استعداد گيلانيان در حوزه فرهنگ و هنر دارد.
گشايش فضاي باز فعاليت در دوره رياست جمهوري روحاني را شايد بتوان بهترين ارمغان دولت براي اهالي فرهنگ و هنر دانست. همچنين فعاليت هاي خوبي براي توسعه و بهبود فضاهاي فرهنگي و هنري در گيلان انجام شده که تکميل برخي از اين پروژه ها جزو مصوبات سفر رئيس جمهوري و نيازمند تخصيص اعتبار است.
تالار مرکزي رشت به عنوان يکي از زيرساخت هاي فرهنگي و با هدف ارائه بستر مناسب براي انجام فعاليت هاي فرهنگي، هنري و موسيقي سال 1386 با زيربناي افزون بر 12 هزارمتر مربع آغاز شد و تا سال 92 ، پيشرفت پروژه 63 درصد بود که هم اکنون پيشرفت فيزيکي آن به 95 درصد رسيده است.
اين تالار با سالن کنسرت با ظرفيت 920 نفر، سالن تخصصي تئاتر با ظرفيت 480 نفر، سالن تمرين تئاتر با ظرفيت 70 نفر، سالن موسيقي سنتي با ظرفيت 90 نفر و همچنين گالري هنرهاي تجسمي و فضاهاي نمايشگاهي و آرشيو موسيقي است.
کتابخانه مرکزي رشت نيز که با هفت هزار و 600 مترمربع زيربنا از سال 84 عمليات ساخت آن آغاز شده، تاکنون 50درصد پيشرفت فيزيکي داشته و 41ميليارد ريال اعتبار براي آن هزينه شده است.
اين همه، گوشه اي از خدمات و دستآوردهاي دولت تدبير و اميد در گيلان است؛ استاني که در پس سرسبزي طبيعت زيبايش، محروم بوده و طي سال هاي اخير، در سايه خردورزي، آرامش، برنامه ريزي علمي و اصولي توانسته بخشي از کاستي ها را رفع و ظرفيت هاي بالقوه در بخش هاي تجارت، گردشگري و کشاورزي را تقويت کند.
بي شک، ادامه اين توفيقات با استمرار ثبات سياسي، اقتصادي و رويکرد کارشناسانه توأم با توجه به کارآمدي ميسر خواهد شد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4640/سرمايه-گذاري-12-هزار-ميليارد-ريالي-در-حوزه-سلامت-گيلان-و-بهبود-خدمات-درماني
بستن   چاپ