نسیم گیلان
فرماندار آستارا: دولت با برنامه ريزي در برجام آغازگر تحول اقتصادي شد
شنبه 2 ارديبهشت 1396 - 11:16:35 AM
ايرنا
گيلان انلاين- يونس رنجکش در کارگاه آموزشي گفتمان سازي اقتصادي مقاومتي با محوريت توليد و اشتغال بيان داشت: اقتصاد مقاومتي از رويکردهاي اساسي دولت تدبير و اميد است و بيشتر برنامه هاي دولت با محوريت اين رويکرد اجراي مي شود.
وي با اشاره به اينکه فراگير شدن اقتصاد مقاومتي امري ضروري است، افزود: خوشبختانه ظرفيت زيادي در شهرستان آستارا به منظور تقويت ابعاد اقتصاد مقاومتي وجود دارد و مهم ترين آنها برخورداري از موقعيت مرزي است.
رنجکش با بيان اينکه دولت با برنامه ريزي در برجام آغازگر تحول عظيم اقتصادي شد، اضافه کرد: برجام موانع رشد توسعه اقتصادي را برداشت و در مسير تعامل با دنيا زمينه هاي شکوفايي اقتصاد را فراهم کرد.
وي رقم سرمايه گذاري خارجي در دولت تدبير و اميد را 111 ميليارد دلار عنوان کرد و گفت: با نگاه به حجم بالاي سرمايه گذاري، مي توان به فراهم شدن بستر توسعه در آينده اميدوار شد.
فرماندار آستارا با اشاره به اينکه شهرستان آستارا با اتصال کريدور شمال-جنوب در آينده به کانون تحولات اقتصادي تبديل خواهد شد، تصريح کرد: به واسطه اين کريدور بر اهميت استراتژيک کشورهاي ايران، روسيه و هندوستان افزوده خواهد شد.
رنجکش ارائه خدمات در حوزه اقتصاد تجاري و گردشگري را در آستارا لازم برشمرد و گفت: با توجه به موقعيت بازار ساحلي و وجود جاذبه هاي مختلف طبيعي در آستارا مي توان با همکاري ادارات گمرک، ارشاد، ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به تحقق رويکرد اقتصاد تجاري و گردشگري در اين شهرستان اميدوار بود.
وي با بيان اينکه در حوزه خدمات دهي به گردشگران مي توان به گفتمان جديد در توليد و اشتغال دست يافت، ادامه داد: با تقويت کارگروه هاي اشتغال، موانع سرمايه گذاري در اين شهرستان شناسايي و جهت پويايي اقتصاد مقاومتي گام برخواهيم داشت.
رئيس مرکز آموزش بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت گيلان نيز در اين کارگاه گفت: در حوزه خدمات رساني به گردشگران مي توان ظرفيت هاي اقتصادي آستارا را تقويت کرد.
روهام قليچي تقويت زير ساخت هاي گردشگري آستارا را ضروري خواند و افزود: سالانه گردشگران زيادي وارد شهرستان آستارا مي شوند و بايستي از اين فرصت براي شناساندن غذاهاي محلي و ديگر ظرفيت ها استفاده کرد.
وي توجه به کسب و کار خرد و کوچک را لازم دانست و بيان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتي بايد هر کس در جايگاه خود بتواند به بهترين شکل عمل کند تا زمينه اي براي توسعه همه جانبه فراهم شود.
مديرکل گمرک آستارا نيز در اين کارگاه گفت: در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي، الکترونيکي شدن تمام رويه هاي گمرکي با هدف تحقق گمرک الکترونيک در دولت تدبير و اميد در دستور کار قرار گرفت.
رسول اميدي افزود: با اجرايي شدن اين امر تحول بي نظير در تشريفات گمرکي واردات، صادرات و ترانزيت صورت گرفته و بيشتر عمليات ها الکترونيکي شده است.
وي خاطرنشان کرد: گمرک آستارا با بهره گيري از تجهيزاتي نظير ايکس ري توانسته به مقابله با قاچاق کالا بپردازد و اين امر گامي در جهت حمايت از توليدات داخلي است.
وي با اشاره به اينکه بسياري از محصولات کشاورزي پيش از صادرات در کارگاه هاي مخصوص در آستارا بسته بندي مي شوند، افزود: با توجه به ايجاد بستر اشتغال در بسياري از اين کارگاه هاي صنايع تبديلي، حمايت از آنها ضروري است.
مدير گمرک و ترانزيت سازمان منطقه آزاد انزلي نيز در ادامه اين کارگاه آموزشي گفت: با عملياتي شدن منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا، تحولات زيربنايي چشمگيري در حوزه اقتصاد اين شهرستان خواهد افتاد.
مختار گرشاسبي افزود: معافيت گمرکي تا سقف ارزش افزوده، ورود ماشين آلات خط توليد بدون عوارض گمرکي، امکان خرده فروشي کالا به اتباع خارجي، امکان صادرات بدون عوارض گمرکي و محدود نبودن زمان متروکه شدن کالا از مزاياي مناطق ويژه اقتصادي است.
وي تصريح کرد: با فعال شدن منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا زمينه اشتغالزايي دو تا چهار هزار نفر در اين منطقه فراهم خواهد شد.
شهرستان بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در شمال غربي استان گيلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزي جمهوري آذربايجان، از مبادي مهم صادرات و واردات کشور و تردد اتباع خارجي است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/4655/فرماندار-آستارا--دولت-با-برنامه-ريزي-در-برجام-آغازگر-تحول-اقتصادي-شد
بستن   چاپ