نسیم گیلان
افزايش علف هرز،برگ سبز چاي را کاهش مي‌دهد
سه شنبه 9 خرداد 1396 - 12:53:18 PM
ايسنا

گيلان انلاين- محمدجواد گل محمدي کارشناس سازمان چاي کشور در خصوص شناسايي و تعيين غالبيت علف‌هاي هرز با شاخص‌هاي کمي در باغات چاي استان‌هاي گيلان و مازندران گفت:قبل از هر گونه برنامه‌ريزي نسبت به مديريت و کنترل علف‌هاي هرز، لازم است ترکيب گونه‌اي و ميزان آلودگي مزرعه مشخص شود.

وي با بيان اينکه چاي از محصولات مهم و اساسي در شمال ايران است که بيش از 20 هزار هکتار سطح زير کشت دارد،اضافه کرد:به منظور شناسايي، تعيين تراکم و غالبيت علف‌هاي هرز، 77 باغ چاي در 10 شهرستان، تعداد علف‌هاي هرز به تفکيک جنس و گونه شمارش شد. بر اساس نتايج بدست آمده در باغات چاي 74 گونه علف هرز متعلق به 34 خانواده گياهي وجود دارد.

گل‌محمدي ادامه داد: از نظر چرخه زندگي تعداد 47 گونه يکساله و 27 گونه چندساله بودند. پيچک شبدر و ترشک به ترتيب با 86 و 84 درصد بيشترين فراواني را به خود اختصاص دادند.

کارشناس چاي کشور خاطر نشان کرد:بررسي‌ها نشان داد که 79 درصد گونه‌ها علف‌هاي هرز، پهن‌برگ و 21 درصد باريک‌برگ بودند.

وي گفت:چاي،محصول قابل عرضه چاي، شاخساره‌هاي لطيفي است که بسته به سرعت رشد و شرايط آب و هوايي در فواصل زماني متفاوت از ارديبهشت تا اواخر مهرماه هرسال در ايران برداشت مي‌شود.

محمدجواد گل محمدي افزود:چاي گياهي دائمي و از مهمترين و اساسي‌ترين محصول کشاورزي در گيلان و غرب مازندران است که بيش از 20 هزار هکتار سطح زير کشت دارد.

کارشناس چاي کشور با بيان اينکه کاهش در عملکرد و کيفيت محصول همبستگي مستقيمي با رقابت با علف هرز دارد، خاطر نشان کرد:به طور معمول افزايش يک کيلوگرم علف هرز، کاهش يک کيلوگرم محصول زراعي را در بردارد.

وي گفت:در صورت عدم مديريت مناسب علف‌هاي هرز، عملکرد چاي به طور جدي تحت تاثير قرار مي‌گيرد و براي کنترل دقيق و موثر علف‌هاي هرز دانستن فلور و ميزان آلودگي مناطق براي توليد محصول چاي مهم است.

گل محمدي افزود:از آنجايي که توزيع و شدت آلودگي علف هرز با هم تفاوت دارد، کاهش عملکرد و در نتيجه رقابت و تداخل به گونه و تراکم علف هرز و نوع گياه زراعي بستگي دارد.

وي ادامه داد:پويايي جمعيت علف‌هاي هرز نتيجه فشارهاي انتخابي زراعي و اکولوژيکي است که مي‌تواند سبب غالبيت برخي گونه‌ها در جوامع علف‌هاي هرز شود.

گل محمدي در خصوص اهداف اين مطالعه با اشاره به اينکه شناسايي علف‌هاي هرز به منظور ارزيابي مديريت آنها در باغات چاي از هدف هاي اصلي بود،گفت:بر اساس اين تحقيق سطح زير کشت اين محصول و تراکم باغات چاي در هر شهرستان تعدادي باغ براي نمونه‌گيري انتخاب شد.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/4870/افزايش-علف-هرز،برگ-سبز-چاي-را-کاهش-مي‌دهد
بستن   چاپ