نسیم گیلان
کاهش سن آغاز مصرف مواد مخدر/آموزش و آگاهي به جامعه ضروري است
چهارشنبه 14 تير 1396 - 11:20:31 AM
مهر
گيلان انلاين- دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر گيلان در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر که ظهر سه شنبه در سالن آيت الله بهجت فرمانداري فومن برگزار شد، اظهار کرد: 11 سال از ابلاغ سياست هاي کلي مبارزه با مواد مخدر از سوي مقام معظم رهبري مي گذرد.

محمدحسين شاهکويي با بيان اينکه انتظار مقام معظم رهبري اين بوده که در طول اين سال ها موضوع مواد مخدر به صورت جدي دنبال شود، افزود: خوشبختانه در سال هاي اخير با اهتمام ويژه دولت بروز و شيوع موادمخدر در کشور کنترل شده است.

20 درصد معتادان جامعه را زنان تشکيل مي دهند

وي با اشاره به هم مرز بودن ايران با بزرگترين توليد کننده مواد مخدر در جهان يعني افغانستان اشاره کرد و گفت: اين کشور 84 درصد موادمخدر دنيا را توليد مي کند و متاسفانه بيش از 50درصد از اين مواد بايد از مرزهاي ايران ترانزيت و به کشورهاي مقصد ارسال شود.

دبيرشوراي مبارزه با مواد مخدر گيلان با بيان اينکه مقام معظم رهبري در سال94 اولين اولويت در پنج آسيب اجتماعي اعم از طلاق، اشتغال، فساد، حاشيه نشيني را مواد مخدر قرار داد، خاطرنشان کرد: دولت نيز براساس اين اولويت بندي رويکرد اجتماعي کردن مبارزه با موادمخدر را در دستور کار خود قرار داد.

وي با تأکيد برتعامل و همکاري همه دستگاه ها، نهادها و ارگان ها براي مبارزه با اين معضل اجتماعي، تأکيد کرد: مي توان از پتانسيل و ظرفيت تربيون نمازجمعه براي آگاه سازي مردم نسبت به خطرات موادمخدر نيز استفاده کرد.

شاهکويي در ادامه 20درصد از معتادان را داراي مدرک تحصيلي بالاي فوق ديپلم، 10 درصد جامعه معتادان نيز بانوان و همچنين 62 درصد نيز متاهل و داراي زن و فرزند عنوان کرد و افزود: يکي از مهمترين و اصلي ترين راهکارهاي پيشگيري، مقابله و مبارزه با موادمخدر افزايش سطح آگاهي جامعه بوده که نيازمند تلاش و همکاري همه جانبه است.

نبود آگاهي کافي ازخطرات مواد مخدر علت اصلي اعتياد در معتادان

وي نبود آگاهي و اطلاع کافي از خطرات و آسيب هاي ناشي از مصرف موادمخدر را بيشترين و اصلي ترين دليل بيان شدن از سوي معتادان درباره علت گرايش به موادمخدر به ويژه موادمخدر صنعتي همانند شيشه اعلام کرد.

دبيرشوراي مبارزه با موادمخدر با اشاره به اينکه ايران در صف مبارزه با اين معضل خانمان سوز در جهان تنها است، گفت: وجود سه هزار شهيد و 12 هزار نفر جانباز از ابتدايي پيروزي انقلاب اسلامي در زمينه مبارزه با موادمخدر دليل اين مدعا محسوب مي شود.

به گفته اين مسئول امروزه شاهد اين هستيم که از موادمخدر و روانگردان ها به عنوان يک ابزار سياسي و اقتصادي با بيش از هزار و 500 ميليارد دلاري سودخالص سالانه و گردش مالي چهار هزار و 500 ميليارد دلاري براي بيش از 10 ميليون سوداگردر جهان بوده که به عنوان يک ابزار سياسي براي سلطه و اقتصادي براي کمک به گروه هاي تروريستي و سازمان يافته شده از آن استفاده  مي شود.

وي در ادامه با بيان اينکه متاسفانه کاهش سن رشد و تنوع مصرف در بين معتادان کشور کاملا مشهود است، خاطرنشان کرد: اين به عنوان يک زنگ خطر براي ما بوده که بايد تلاش بيشتري در اين راستا انجام شود.

ضرورت ريشه يابي گرايش به مواد مخدر در سطح جامعه 

امام جمعه فومن در ادامه اين جلسه با اشاره به اينکه احاديث و روايات به جامانده از بزرگان دين اسلام سلامت جامعه اصل مهم براي همگان بوده است، اظهار کرد: به همين منظور يکي از دغدغه هاي اصلي مسئولان نظام مقدس اسلام ايجاد يک جامعه سالم و عاري از هرگونه ناهنجاري اجتماعي است.

حجت الاسلام سيد محمدحسن صفوي با بيان اينکه قرآن کريم در برخي از آيات خود درباره به حکومت رسيدن ظالمان اشاره کرده است، افزود: قرآن مي فرمايد به حکومت رسيدن ظالمان سبب نابودي اقتصاد و انسان مي شود.

وي با اشاره به اينکه استفاده از مواد مخدر و گرايش نسل جوان جوامع به اين بلاي خانمان سوز از حربه هاي دشمنان براي ضربه زدن به نظام کشورها است، گفت: دشمنان و استکبار جهاني از اين حربه براي رسيدن به منافع خود بهره مي برند.

امام جمعه فومن با بيان اينکه نظام مقدس جمهوري اسلامي نيز برنامه هاي خوبي براي مبارزه و پيشگيري از ورود، توزيع و گرايش به مواد مخدر در سطح جامعه، خاطرنشان کرد: استکبار جهاني و دشمن  با حربه هاي جديد براي مقابله با نظام مقدس اسلامي وارد ميدان شده که يکي از اين حربه ها ترغيب جوانان به مصرف مواد مخدر است.

وي با تأکيد براينکه دشمن به توان و استعداد جوانان ايراني براي رسيدن به توسعه و رشد پي برده است، تصريح کرد: به همين منظور تلاش مي کند تا با گرايش نسل جوان جامعه به سمت مواد مخدر مانعي برسر راه اين توسعه ايجاد کند.

حجت الاسلام صفوي با بيان اينکه بايد علت گرايش جوانان به اين بلاي خانمان سوز در سطح جامعه ريشه يابي شود، يادآورشد: بيکاري، فقر اقتصادي، فقر فرهنگي برخي از عوامل مهم بروز اين ناهنجاري اجتماعي است.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/5047/کاهش-سن-آغاز-مصرف-مواد-مخدر-آموزش-و-آگاهي-به-جامعه-ضروري-است
بستن   چاپ