نسیم گیلان
در آیین رونمایی از کتاب «سینمیم» مطرح شد؛
ادبیات یک معجزه است/ از ژانر داستان کوتاه غافل شدیم
پنجشنبه 18 مرداد 1397 - 2:15:53 AM
ایرنا
نسیم گیلان - کتاب «سینمیم»، نوشته سید حسین رضویان در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت رونمایی شد.
  با حضور اهالی فرهنگ و ادب استان از کتاب «سینمیم»، نوشته سید حسین رضویان در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت رونمایی شد.
«سینمیم» که درون مایه طنز سیاسی ایرانی دارد مجموعه ای از داستان های کوتاه بوده که در شمارگان یک هزار جلد به چاپ رسیده است.
سروش علیزاده، منتقد و داستان نویس برجسته در حاشیه این مراسم، با اشاره به جایگاه ادبیات در زندگی، متذکر شد: نمی توان دنیا را بدون ادبیات متصور شد، زیرا چنین دنیایی بی عشق، سرد و بی روح است و نمی تواند متعالی شود.
وی ادامه داد: انسان از زمانی که غارنشین بوده سعی کرده با نقاشی بر روی سنگ ها به سمت ادبیات برود، در واقع به دنبال زبانی برای برقراری ارتباط با دیگران بوده است. انسان ها کم کم به قصه گویی روی آوردند و با جمع شدن دور آتش از دلاوری هایشان در شکار می گفتند؛ به گونه ای که برای مخاطبان بسیار جذاب بود. در واقع انسان خواهان سخن گفتن به وسیله ادبیات است.
این منتقد ادبی، ادبیات را شامل چگونه روایت کردن و چگونه بر مخاطب اثر گذاشتن دانست و گفت: داستان کوتاه نویسی در ایران با آثار جمالزاده شروع شد. البته در پیشینه تاریخی و ادبی ایران حکایات و قصه های فراوان داریم.
علیزاده، به تفاوت داستان و قصه اشاره کرد و متذکر شد: داستان در زمان طبیعی رخ می دهد و با واقعیت همخوانی دارد، اما در قصه زمان معنا ندارد و اتفاقات خارق عادت حادث می شود که برای خواننده جذاب است.
وی با بیان اینکه ژانر داستان کوتاه متاسفانه در کشور ما مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: ناشران از داستان کوتاه استقبال نمی کنند. این در حالی است که در ادبیات ناخودآگاه تاثیرگذار خواهیم بود و این تاثیرگذاری کند، اما عمیق و بدون درگیری است لذا نباید با ادبیات قهر کنیم و حداقل روزی 10 دقیقه به کتاب اختصاص دهیم.
سید حسین رضویان، نویسنده کتاب داستان کوتاه «سینمیم» نیز در این مراسم، با اشاره به نامگذاری اثر خود، اضافه کرد: در زبان فارسی حروفی مانند سین، شین و میم هم آوا هستند، اما در معنا هیچ نسبتی با هم ندارند لذا از این تناقض در عنوان کتابم استفاده کردم.
وی خدا را بهترین یار و همراه خود در طول زندگی دانست و گفت: پدر و مادرم از کودکی مرا با خدا آشنا کردند و یاد گرفتم در زندگی به خدا تکیه کنم.
این فعال فرهنگی، با بیان اینکه نویسندگی را از سن نوجوانی آغاز کردم، یادآور شد: معلم دوران دبیرستانم این ذوق را در من کشف و به نوشتن تشویقم کرد. یکی از فصل های کتاب «سینمیم» را در همان دوران نوشتم.
رضویان، با اشاره به وضعیت کتاب و کتابخوانی در جامعه امروز، گفت: متاسفانه از داشته هایمان خوب استفاده نمی کنیم، در حالی که گذشتگان ما بیش از هزار سال پیش برای ما نوشته اند. ما را در دنیا با ادبیات می شناسند، اما این جایگاه را باور نکرده ایم و جادوی سخن گفتن را نمی دانیم لذا در گفت و گو هایمان به نزاغ می رسیم، زیرا نمی توانیم به وسیله ادبیات به کلمات رنگ ببخشیم و فقط داد می زنیم.
نویسنده کتاب «سینمیم»، ادبیات را یک معجزه دانست و تاکید کرد: نت و موسیقی نوعی الهام است و ترکیب آن با ادبیات، داستان و قصه را به وجود می آورد لذا از دستگاه های متولی فرهنگ در جامعه می خواهم از تریبون ها به معرفی ادبیات و گنجینه پارسی بپردازند.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/50935/ادبیات-یک-معجزه-است--از-ژانر-داستان-کوتاه-غافل-شدیم
بستن   چاپ