نسیم گیلان
استاندار گيلان در بازديد از مرکز تحقيقات کرم ابريشم ايران
افزايش تقاضا براي دريافت تخم نوغان از اثرات حمايت دولت از اين صنعت است
دوشنبه 26 تير 1396 - 12:57:36 PM
استانداري گيلان
گيلان آنلاين - استاندارگيلان در بازديد از مرکز تحقيقات کرم ابريشم ايران در شفت  گفت : افزايش تقاضا براي دريافت تخم نوغان در سال اينده ، اثرات حمايتهاي دولت و تحرکات مثبت انجام شده در بخش نوغانداري را نشان مي دهد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني استانداري گيلان؛ دکتر محمدعلي نجفي با حضور در روستاي راسته کنار شهرستان شفت ضمن بازديد از بخش‌هاي مختلف مرکز تحقيقات کرم ابريشم ايران در جلسه‌اي که با حضور برخي از مديران دستگاه هاي اجرايي و مديران مراکز تحقيقاتي برگزارشد خاطر نشان کرد : در 15 سال  گذشته متأسفانه بخش ابريشم در کشور با مشکلات بسياري مواجه شد که توزيع تخم نوغان  از 203  هزار جعبه  به حدود  30 هزار جعبه کاهش يافت .
استاندار گيلان اعلام نياز بيش از 40 هزار جعبه  تخم نوغان از سوي 20 استان کشور براي سال آينده را نويد خوبي براي احياء ابريشم عنوان کرد و گفت : افزايش تقاضا براي دريافت تخم نوغان ، اثرات حمايتهاي دولت و تحرکات مثبت انجام شده در بخش نوغانداري را نشان مي دهد.
وي با بيان اينکه نيمي از پيله تر اريشم در گيلان توليد مي شود خاطر نشان کرد : در استان گيلان با استفاده از تمامي ظرفيت‌ها براي گسترش نوغانداري حمايت خواهيم کرد تا حرف‌ها به عمل تبديل شود.
دکتر نجفي بر لزوم حفظ جايگاه گيلان در بين توليد کنندگان ابريشم در سطح کشور  تأکيد و تصريح کرد : جايگاه اول گيلان با حمايت از  بخش خصوصي و طرح‌هاي ارائه شده از سوي مراکز تحقيقاتي بايد با قوت حفظ شود تا جايگاه هشتم ايران در ابريشم جهان نيز ارتقا يابد.
وي با اشاره به بازديد ي که از مرکز تحقيقات کرم ابريشم ايران انجام داد  گفت : بازديد و بررسي مشکلات مراکز تحقيقاتي مستقر در استان بايد جزء برنامه‌هاي مديران باشد چون بيشتر اين  مراکز در بعد ملي و فراملي در حال خدمت رساني هستند
نماينده عالي دولت در گيلان اضافه کرد :  وزارت خانه‌ها نيز بايد به صورت ملي از اين مراکز حمايت کنند و در استان گيلان نيز اقدامات حمايتي انجام گرفته و استمرار خواهد داشت.
دکتر نجفي صنايع ابريشم را جزء صنايع منحصر به فرد دانست و اظهار داشت : باتوجه به اينکه نوغانداري همزمان با ديگر کارهاي  کشاورزي انجام مي شود نقش موثري در افزايش درآمد کشاورزان دارد .
وي با بيان اينکه مردم به اقتصادي بودن صنايع و محصولات آن توجه ويژه دارند افزود : بايد صنعتي شدن نوغانداري را با جديت پيگيري کنيم.
وي به شرايط مثبت ايجاد شده پس از برجام براي تسهيل همکاري هاي بين المللي در بخشهاي تحقيقاتي اشاره و اظهار داشت : در اين شرايط بايد از فرصت مراکز دانشگاهي و تحقيقاتي در توسعه‌ي بخش‌هاي مختلف بهره‌مند شد.
گفتني است : مرکز تحقيقات ابريشم ايران باقدمت بيش از 4دهه  با اهداف برآورد نياز و توسعه‌ي علمي و فني نوغانداري، ارزيابي پارامترهاي اقتصادي در پرورش کرم ابريشم به منظور افزايش راندمان، بررسي ايجاد تحول در راستاي شکوفايي صنايع ابريشم، استفاده از علوم و فنون جديد از بيوتکنولوژي و مهندسي ژنتيک به منظور گسترش مصارف نوين از فرآورده‌هاي سودمند نوغانداري و آموزش تکنولوژي مناسب و نوين پرورش ابريشم فعاليت مي کند
حفظ و تکثير تخم نوغان لاين و اجداد، بانک ژن کرم ابريشم، کلکسيون توت، اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي، انجام آزمايش‌هاي تخصصي، انتشار نشريات تخصصي به منظور توسعه‌ي نوغانداري و برقراري ارتباط با دانشگاه‌ها، صنايع و مراکز تحقيقات نوغانداري دنيا از وظايف اين مرکز بشمار مي‌رود.
در مرکز تحقيقات کرم ابريشم کشور بيش از 110 لاين کرم ابريشم بانک ژن نگهداري و نيز لاين اجداد P2 و P3 مورد نياز کشور تکثير مي‌شود.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/5129/افزايش-تقاضا-براي-دريافت-تخم-نوغان-از-اثرات-حمايت-دولت-از-اين-صنعت-است
بستن   چاپ