نسیم گیلان
دانشجویان باید مهارت گفت وگو، قاعده مندی و دلیل گرایی را یاد بگیرند
شنبه 27 مرداد 1397 - 11:30:10 AM
ایسنا

نسیم گیلان- فریبرز جمالزاد در آیین اختتامیه مرحله استانی هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در استان گیلان که در سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور رشت برگزار شد، با اشاره به جایگاه «عدالت» در مقوله توسعه پایدار، اظهار کرد: هدف اصلی توسعه پایدار، اجرای عدالت در رفتار، در اقتصاد، در مکان و... است لذا برای رسیدن به این عدالت ابزارهای مختلفی وجود دارد.

وی سیاست را یکی از ابزارهای تحقق عدالت در راستای توسعه پایدار دانست و افزود: امروز جامعه سیاست زده ای هستیم و به راحتی درباره سیاست نظر می دهیم؛ بدون اینکه گرایش یا جهت گیری سیاسی داشته باشیم و لذا در این سیاست زدگی گفتمان مناسب سیاسی را نداریم.

رئیس جهاددانشگاهی استان گیلان، با بیان اینکه جناح های سیاسی حاکم در کشور را فاقد گفتمان سیاسی دانست و تصریح کرد: احزاب و جناح ها هیچگاه نتوانستند گفت وگوی مناسبی با هم داشته باشند. اگر ما در حوزه سیاست روند گفتمانی مناسبی نداشته باشیم و نتوانیم گفت وگو کنیم، هرگز عدالت و توسعه پایدار در کشور رخ نخواهد داد.

جمالزاد، ادامه داد: متاسفانه ما را اهل مناظره و گفت وگو بار نیاورده اند و یاد نگرفته ایم چگونه انتقاد را در یک گفتمان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... پیش ببریم؛ در حالی که با گفتمان می توانیم مشکلات جامعه خودمان را حل کنیم.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی، با ابراز خرسندی از برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان، گفت: حدود دو دهه اخیر، مقوله گفتمان جایگاهی در فضای دانشگاه نداشت، اما خوشبختانه امروز بلوغ رفتاری و اجتماعی ما به جایی رسیده که می توانیم فارغ از ملاحظات و دسته بندی ها با هم مناظره کنیم.

وی دانشجویان را سردمداران نظام در آینده دانست و اضافه کرد: دانشجویان باید مهارت گفت وگو، قاعده مندی و دلیل گرایی را یاد بگیرند لذا مسابقات ملی مناظره دانشجویان مصداق عملی استفاده از یافته های علمی در گفتمان است.

رئیس جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه دانشجویان به عنوان قشر متخصص نیاز دارند براساس منطق و دلیل صحبت کنند، یادآور شد: این گفتمان ها این قابلیت را در قشر دانشگاهی امروز ایجاد می کند.

جمالزاد، از جوانان خواست منضبط و نظم پذیر باشند و خاطرنشان کرد: به عنوان کسانی که قرار است سکان این کشور را به دست بگیرید، براساس منطق و دلیل حرف بزنید و قاعده انتقادپذیری را قبول کنید؛ در این صورت است که پیشرفت کشور تحقق پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به پیشگامی جهاددانشگاهی در فعالیت های فرهنگی، عنوان کرد: امیدوارم دانشجویان از این فرصت ها بهره بگیرند و مهارت گفت وگو را فرا بگیرند و پایکوبی بر عقاید خودشان را براساس دلیل و منطق و استدلال تمرین کنند، زیرا در آینده به عنوان نمایندگان سازمان ها در مقابل هم قرار خواهند گرفت.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/52684/دانشجویان-باید-مهارت-گفت وگو،-قاعده مندی-و-دلیل گرایی-را-یاد-بگیرند
بستن   چاپ