نسیم گیلان
معاون صید شیلات گیلان خبر داد:
کاهش صید کیلکا در گیلان
سه شنبه 30 مرداد 1397 - 18:25:49
نسیم گیلان - معاون صید شیلات گیلان گفت: ورود یک نوع ماهی ژله‌ای به نام شانه‌دار دریایی مهاجم به اکوسیستم دریای خزر سبب شده تا جمعیت ماهی‌ کیلکا کاهش پیدا کند.
اکبر ایلدرم در گفت و گو با ایسنا - منطقه گیلان اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون 207 صیاد با 30 فروند لنچ صیادی 633 تن کیلکا صید کردند که در مقایسه با سال قبل چهار درصد کاهش داشته است.
وی ارزش ریالی حاصل از فروش ناخالص این میزان صید را 17 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: صیادان گیلانی در 887 شب دریانوردی از ابتدای سال تاکنون به این حجم از صید دست یافته‌اند که نسبت به سال قبل 23 درصد کاهش ریالی شاهد بوده ایم.
ایلدرم اضافه کرد: از این مقدار صید کیلکا چیزی حدود 10 درصد یعنی معادل 73 تن مورد مصرف انسانی قرار گرفته و بقیه آن به صورت پودر برای خوراک دام، ماکیان و آبزیان مصرف شده است.
وی تصریح کرد: کاهش صید و افزایش قیمت ناچیز فروش کیلکای مورد مصرف برای پودر منجر به افت درآمد صیادان شده است.
ایلدرم خاطرنشان کرد: ثابت ماندن نرخ کیلکا در حالی است که بهای نهاده‌های صیادی مثل تور و هزینه های بیمه و دستمزد و سایر اقلام افزایش یافته است.
معاون صید استان با اشاره به زیست سه گونه ماهی کیلکا آنچووی،معمولی و چشم درشت در دریای خزر گفت: 95 درصد ماهیان کیلکای صید شده از نوع معمولی هستند و ورود یک نوع ماهی ژله‌ای به نام شانه‌دار دریایی مهاجم به اکوسیستم دریای خزر سبب شده تا جمعیت ماهی‌ کیلکا به شدت کاهش پیدا کند و باید با همفکری کشورهای حاشیه خزر راهی برای رفع این معضل پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، ماهی کیلکا یکی از مهم ترین انواع ماهی های دریای خزر بشمار می رود . ماهی کیلکا با جثه بسیار کوچک به طول متوسط 7 تا 10سانتی متر و وزن 7 تا 10 گرم سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم است.
ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم یافت و با تاریک شدن هوا پراکنده می‌شود و فرمانده شناورهای صید کیلکا قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهی یاب عملیات تعقیب گله‌های ماهی کیلکا را انجام می دهد و از آن جایی که ماهی کیلکا در عمق معینی زندگی می‌کند؛ در نتیجه برای صید آن‌ها لامپ الکتریکی باید مستقیماً در عمقی قرار بگیرد که ماهیان در آن عمق به سر می‌برند.
ماهیان به دنبال نور لامپ حرکت می‌کنند و توسط تورهای قیفی مانند به دام می‌افتند به طور معمول میزان صید در هر نوبت بین 200 تا 300 کیلوگرم است.
ماهی کیلکا علی رغم جثه کوچک خود، از نظر ارزش و ترکیب مواد غذایی در ردیف مابقی ماهی ها و حتی در بعضی از موارد نسبت به گوشت قرمز دارای مزیت و برتری بیشتری است.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/52995/کاهش-صید-کیلکا-در-گیلان
بستن   چاپ