نسیم گیلان
کاهش پیوند کلیه از فرد زنده به زنده با گسترش فرهنگ اهدای در گیلان
دوشنبه 12 شهریور 1397 - 9:46:12 AM
ایسنا
نسیم گیلان - مسئول بیماری‌‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با گسترش فرهنگ اهدای عضو شاهد کاهش پیوند کلیه از فرد زنده به زنده در گیلان هستیم.
  اهداء عضو نماد زیبایی از ایثار است که نه تنها کمک به همنوع در آن دیده می‌شود بلکه همدردی با نیازمندان و کمک به آنها نیز در این عمل موج می‌زند.
سالانه افراد بسیاری بدلیل نقص عضو و نبود عضو اهدایی جان خود را از دست می‌دهند، یک اهدا کننده در صورت تأیید مرکز فراهم آوری می‌تواند از یک تا هشت نفر را از مرگ نجات دهد، پس بیاییم این حیات را به هم وطنانمان اهدا کنیم.
برای فرهنگ‌سازی در خصوص اهدا عضو باید بیش از پیش کار شود زیرا هر بخشنده عضو می‌‌تواند جان افرادی را از مرگ نجات دهد، اعضای بسیاری از افراد که می‌توانند همچون قلمه گلی به بدن یک انسان دردمند پیوند زده شوند و به زندگی ادامه دهند، به زیر خاک می‌رود.
محمدرضا حسین‌‌زاده، مسئول بیماری‌‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه اولین اهدای عضو در گیلان از سال 87 توسط کودک چهار ساله برای نجات جان یک بیمار کلیوی انجام شد، اظهار کرد: کلیه این اهدا کننده به مرد میانسال که هم اکنون در قید حیات است اهدا شد.
وی با بیان اینکه از سال 87 تا 93 موردی در حوزه اهدای عضو نداشتیم گفت: در سال 93 ، 6 مورد و در سال 94 نیز 14 مورد اهدای عضو در استان داشتیم.
مسئول بیماری‌‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه واحد فراهم آوری از سال 95 در استان راه اندازی شد یادآور شد: با راه اندازی واحد فراهم آوری اهدای عضو در گیلان شاهد جهش خوبی در حوزه اهدای عضو در استان بودیم و در همین سال 40 رضایت از خانواده مرگ مغزی داشتیم که موجب شد تا رتبه 5 کشوری را در سال 95 کسب نماییم.
حسین‌زاده تصریح کرد: علی رغم کاهش اهدای عضو در گیلان در سال 96 نسبت به سال 95، شاهد تحولی ماندگار در استان بودیم که برداشت نسوج از فرد مرگ مغزی برای نخستین بار توسط تیم پزشکی و درمانی در این استان صورت گرفت همچنین در سال 96، 21 مرود اهدای عضو در استان داشتیم.
وی با بیان اینکه نخستین برداشت نسوج از فرد مرگ مغزی در مرکز درمانی رازی از سال 96 در گیلان انجام شد، افزود: در اولین برداشت نسوج در استان دو کلیه فرد مرگ مغزی به دو بیمار دیالیزی پیوند شد و کبد به شیراز و نسوج به تهران جهت پیوند انتقال یافت.
مسئول بیماری‌‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون 9 مورد اهدای عضو در استان داشتیم گفت: از این تعداد 4 برداشت نسوج از فرد مرگ مغزی در استان انجام شده است.
حسین‌زاده با بیان اینکه از سال گذشته شاهد تحول خوبی در حوزه اهدای عضو در گیلان بودیم، اذعان کرد: پیوند کبد در استان از سال گذشته توسط تیم مجرب در استان انجام می‌شود.
مسئول بیماری‌‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: اهدای عضو از فرد مرگ مغزی به‌طور رایگان انجام می‌شود و اگر فرد مرگ مغزی در بیمارستان دولتی بستری شده باشد، هزینه‌های بیمارستان نیز برای اهداکننده رایگان است.
حسین‌زاده افزود: با گسترش فرهنگ اهدای عضو شاهد کاهش پیوند کلیه از فرد زنده به زنده در گیلان هستیم.
وی با اشاره به نحوه دریافت کارت اهدای عضو گفت: علاقمندان برای دریافت کارت اهدای عضو می‌توانند با مراجعه به سایت www.ehda.ir برای دریافت کارت اقدام کنند تا به صورت آنلاین و آنی کارت خود را دریافت کنند و یا بصورت حضوری به واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مراجعه کنند.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/57018/کاهش-پیوند-کلیه-از-فرد-زنده-به-زنده-با-گسترش-فرهنگ-اهدای-در-گیلان
بستن   چاپ