کشاورزان در صفهای طولانی کارخانه های شالیکوبی مدرن
سه شنبه 3 مهر 1397 - 12:09:41 PM
ایسنا
|
|
نسیم گیلان - مدیر جهاد کشاورزی فومن گفت: کشاورزان بیشتر راغب هستند،برنج مزارعشان را در واحدهای شالیکوبی سفید کنند که از تکنولوژی روز دنیا برخوردار باشند. محمدرضا ابراهیم زاده با بیان اینکه امسال 47 هزار تن برنج سفید در شهرستان فومن تولید شده است، گفت: برخی از کشاورزان این شهرستان پس از برداشت برنج اقدام به پرورش راتون و کشت دیگر محصولات کشاورزی کردهاند. وی افزود: کشت دوم و تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری منجر به ارتقاء درآمد کشاورزان میشود. ابراهیم زاده با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهای ارتقای درآمد کشاورزان کاهش ضایعات برنج است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20درصد از برنج برداشت شده که برای سفید شدن به کارخانه های شالیکوبی میروند تبدیل به ضایعات و برنج نیم دانه میشوند. وی تصریح کرد: برنج نیم دانه با قیمت بسیار کمتری از برنج کامل فروخته میشود و اصلا به نفع کشاورز نیست. مدیر جهاد کشاورزی فومن ادامه داد: برای جلوگیری از کاهش ضایعات برنج کشاورزان ترجیح میدهند که برنج های خود را به کارخانه هایی ببرند که نوسازی شدهاند و دستگاههای مدرن دارند. وی با بیان این که شهرستان فومن 80واحد کارخانه شالیکوبی دارد، گفت: تاکنون 15واحد کارخانه شالیکوبی در این شهرستان نوسازی شدهاند و دو کارخانه دیگر نیز امسال تسهیلات گرفتهاند و در حال نوسازی کردن واحدهای شالیکوبی خود هستند. ابراهیم زاده افزود: کشاورزان ترجیح میدهند، مشتری کارخانه های شالیکوبی به روز باشند تا برنج سفید با کیفیتتری تحویل بگیرند. وی گفت: همکاری بیشتر بانکها موجب خواهد شد که صاحبان واحدهای شالیکوبی بیشتری برای گرفتن تسهیلات اقدام کنند و شاهد رونق اقتصادی کشاورزان و برنجکاران در شهرستان باشیم.
http://www.gilan-online.ir/fa/News/62808/کشاورزان-در-صفهای-طولانی-کارخانه-های-شالیکوبی-مدرن
|