نسیم گیلان
تشدید عکاس بر روی آدم ها و احوالاتشان
يکشنبه 29 مهر 1397 - 16:31:36
نسیم گیلان - رشت- عکاسی تنها ثبت تصویر از دنیای اطراف نیست بلکه در شکل هنری اش وسیله ای برای بیان احساسات ، توجه دادن آدمها به نادیده ها یا کمتر دیده ها باشد.
" تشدید " ، نمایشگاه عکس آرین دباغ عکاس جوان اهل انزلی نمونه ای از این دست کارهای هنری است.
آرین دباغ که متولد 1368 و فارغ التحصیل فیلمسازی انجمن سینمای جوانان رشت است دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت:
برای من خود انسان ، نوع بشر خیلی جذاب و باعث کنجکاوی است . سعی می کنم آدمها را در حالات و شرایط مختلف مورد توجه قرار دهم این که چه کارهایی می کنیم چه سرگذشتهایی داریم. به خاطر این علاقه تا جای ممکن سعی می کنم اگر ایده ای پیش می آید یا انسان سوژه اصلی یا بخشی از کارم باشد .
برای این کار پرتره، سراغ آدمها رفتم . ایده ام این بود که معمولا انسانها کارهایشان ارادی است ولی به صورت طبیعی زمانهایی اختیار کنترل و تعادل از دستشان خارج می شود. یکی از این زمانها عطسه است . برای من عطسه کردن خیلی جالب تر بود انگار تمام بدن ما را در بر می گیرد ما چند لحظه قبل و بعد از عطسه هنوز خارج از آن تمرکز فکری و عملی هستیم من این را سوژه قرار دادم و بهانه ای شد برای ثبت پرتره ها.می خواستم آن دفرمه شدن( تغییرشکل) را نشان دهم.
حالتی که بوجود می آید، و چهره خود آدمها را در این لحظه ثبت کنم و از طریق عکاسی یک تشدید روی عطسه کردن بگذارم و با جزئیاتی که در عکاسی می شود به کار گرفت ( اگزجره) یا بزرگنمایی انجام دهم .
وی در مورد سیاه و سفید بودن عکسها گفت: از نظر منطق فرمی کار ، رنگ توی این عکسها باعث می شد از شدت احساس کار کاسته شود ولی وقتی سیاه و سفید انجام دهم و از کنتراست مناسب استفاده کنم ، شدت آن عمل می تواند چند برابر شود وقتی سایه روشنها ، لکه ها و کنتراست شدید بین دو رنگ بوجود می آید باعث می شد که خیلی بهتر آن حس به مخاطب منتقل شود، یا حتی جاهایی که خاکستری شده اند . ولی وقتی رنگی شود حواس بیشتر به سمت رنگ می رود. رنگ در پرتره معمولا به این صورت است که معنی را القا کند ولی من در این کار چنین قصدی نداشتم .
دباغ خاطرنشان کرد : سیاه و سفید بودن عکسها یک دلیل شخصی هم داشت که به علاقه من به سینما و فیلمهای دوره سینمای سیاه و سفید مخصوصا صامت باز می گردد ، و آن سیاه و سفید آنالوگ کنتراست و خطاهای تصویری از یک جایی به بعد برای من خیلی جذاب شدند و خیلی به آن علاقه پیدا کردم و جدای از دلایل مفهومی خواستم این بخش را نیز به کارم اضافه کنم و تعادلی بین سیاه و سفید و خاکستری بودن سینمای آن دوره و سیاه و سفید بودن عکاسی استودیویی بوجود بیاورم و طبق بازخوردی که از نمایشگاه گرفتم فکر می کنم جواب گرفتم .
وی در مورد عکاسی پرتره افزود: در بعد هنری به این صورت است که عکاس سوژه ای دارد یک شی یا موجود زنده انسان ،سیب، درخت، کوه یا شهر و می خواهد پرتره ای از آن خلق کند که معنای استعاری داشته باشد یعنی معنایی پشت آنچه دارد نشان می دهد البته برای من بیشتر یک کار فرمی بود که نتیجه اش این شد.
آرین دباغ رضائیه – متولد سال 1368 و فارغ التحصیل فیلم سازی از انجمن سینمای جوانان ایران دفتر رشت 92-1391 است. حضور در پنجاهمین جشنوارهء منطقه ای سینمای جوان (آفتاب) – استان مرکزی / اراک ؛ در بخش تک عکس 1393/ حضور در پنجاه و سومین جشنوارهء منطقه ای سینمای جوان (بینالود) – خراسان رضوی / نیشابور ؛ در بخش تک عکس 1394/_ حضور در نمایشگاه گروهی عکس با عنوان "گِره" – لاهیجان 1395 از جمله فعالیتهای اوست.
نمایشگاه عکس " تشدید" 20 تا 26 مهر در نگارخانه الهی رشت برگزار شد.
6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/67050/تشدید-عکاس-بر-روی-آدم-ها-و-احوالاتشان
بستن   چاپ