نسیم گیلان
به مناسبت روز زمين پاک صورت مي‌گيرد
بازديد شهروندان رشتي از جايگاه 30 ساله زباله سراوان
شنبه 31 فروردين 1392 - 4:06:38 PM

مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري رشت گفت: به مناسبت روز زمين پاک شهروندان رشتي از جايگاه 30 ساله زباله در سراوان رشت بازديد مي‌کنند.

سيامک دوستداربا اشاره به برنامه‌هاي سازمان مديريت پسماند در دوم ارديبهشت روز زمين پاک، اظهار کرد: با تلاش سازمان مديريت پسماندهاي شهرداري رشت در روز زمين پاک، دانش‌آموزان و علاقه‌مندان به مسائل زيست‌محيطي از مرکز دفن زباله سراوان بازديد مي‌کنند.
وي افزود: اين سازمان در نظر دارد به مناسبت روز زمين پاک دانش‌آموزان و علاقه‌مندان به مسائل محيط زيست را از نزديک با شرايط مرکز دفن زباله سراوان و روند توليد زباله و دفن آن آشنا کند.
مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري رشت اضافه کرد: علاقه‌مندان مي‌توانند براي ثبت نام و شرکت در اين برنامه با شماره‌هاي 2241770 و 2242121 با کد 0131 تماس بگيرند.
وي از برگزاري ايستگاه نقاشي در روز زمين پاک خبر داد و گفت: ايستگاه نقاشي «روزي براي زمين» در خيابان علم‌الهدي رشت با حضور کودکان علاقه‌مند و مهد‌هاي کودک از ساعت 10 صبح برگزار مي‌شود.
دوستدار با اشاره به اهميت بازيافت زباله‌هاي شهري بيان کرد: امروزه از مهم‌ترين شاخص‌هاي زندگي بشر، حفاظت از منابع توليد است.
به گفته وي، بشر دريافته است که تبعات و پيامدهاي خسارت و زيان‌هايي که به طبيعت وارد مي‌کند به مراتب بيشتر از بهره‌اي است که از آلودن محيط زيست دريافت مي‌کند.
دوستدار خاطرنشان کرد: به همين دليل انسان‌ها با به‌کارگيري امکانات عملي و علمي مي‌کوشند کمترين زيان را به طبيعت وارد آورد.
وي با تصريح بر اينکه امروزه توليد زباله در شهرهاي بزرگ مسئله‌آفرين شده است، اذعان کرد: روند توليد زباله که خود ناشي از فعاليت انسان شهرنشين مصرف‌کننده است و هر روز نيز او را به مصرف بيشتر ترغيب مي‌کنند، جزو لاينفک زندگي است.
مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري رشت يادآور شد: به طور متوسط هر انسان شهرنشين روزانه نيم کيلوگرم زباله توليد مي‌کند و اگر جمعيت شهرنشين کشور 30 ميليون نفر تخمين زده شود، روزانه معادل 15 هزار تن زباله توليد مي‌شود که دفع اين حجم عظيم زباله در صورتي که اصولي و بهداشتي انجام نشود، معضلات جبران‌ناپذير زيست‌محيطي را به دنبال دارد.
وي متذکر شد: در صورتي که با ديدگاه مثبت به زباله نگاه شود و عبارت طلاي کثيف بر آن بگذاريم، زباله ماده‌اي ارزشمند و قابل بازيافت است.
به گفته دوستدار، استفاده از زباله به عنوان کود گياهي مي‌توان زباله را با روش‌هايي به مواد تقويت کننده خاک يا کود «کمپوست» تبديل کرد که سرشار از مواد آلي و عناصر مورد نياز گياه است.
وي يادآور شد: با مصرف کمپوست مي‌توان تا 70 درصد در مصرف کودهاي شيميايي صرفه‌جويي کرد.
منبع: خبرگزاري فارس

http://www.gilan-online.ir/fa/News/68/بازديد-شهروندان-رشتي-از-جايگاه-30-ساله-زباله-سراوان
بستن   چاپ