نسیم گیلان
برف بهار موجب کاهش تولید فندق گیلان شد
سه شنبه 1 آبان 1397 - 13:38:32
نسیم گیلان - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به علت بارش برف در بهار امسال و سرمازدگی درختان برداشت فندق امسال 40 درصد کمتر از سال گذشته است.
منوچهر پارسافر در گفت و گو با ایسنا - منطقه گیلان، گفت: 58 هزار باغدار گیلانی از 18 هزار و 681 هکتار باغ 10 هزار و 550 تن فندق برداشت کردند.
وی با بیان اینکه به طور متوسط هر کیلو فندق کیلویی 40هزار تومان فروخته می شود، ارزش فندق‌های برداشت شده را 422 میلیارد ریال اعلام کرد.
پارسافر ادامه داد: فندق گیلان علاوه بر مصرف استان در بازارهای استانهای همجوار نیز فروخته می شود.
وی افزود: رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا از مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاروزی گیلان با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر 18هزار تن فندق در استان گیلان تولید شده بود، گفت: به علت بارش برف در بهار امسال و سرمازدگی درختان، برداشت فندق امسال 40 درصد کمتر از پارسال است.
پارسافر در ادامه با اشاره به برنامه توسعه باغات گفت: امسال با اعطای نهال‌های یارانه دار در 900 هکتار از زمین‌های شیب دار استان فندق کاشته شد.
وی کمبود صنایع تبدیلی را مهمترین مشکل تولید فندق در گیلان عنوان کرد تصریح کرد: این در حالیست که در کشور‌های صنعتی از فندق 15 نوع محصول جانبی خوراکی، بهداشتی و آرایشی تولید می‌شود .
گفتنی است؛ 90 درصد فندق ایران در گیلان تولید می‌شود . فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/68193/برف-بهار-موجب-کاهش-تولید-فندق-گیلان-شد
بستن   چاپ