نسیم گیلان
4 ارديبهشت؛
ايستگاه نقاشي «روز زمين پاک» کودکان سنگر برپا مي‌شود
شنبه 31 فروردين 1392 - 4:06:55 PM

عضو هيئت مديره جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست گيلان از برپايي ايستگاه و نمايشگاه نقاشي کودکان شهر سنگر با نام «روز زمين پاک» در چهارم ارديبهشت خبر داد.
تهمينه شمشادي  با اشاره به اجراي طرح تفکيک زباله اظهار کرد: اين طرح به منظور جداسازي و تفکيک کاغذ در اداره‌ها و مدارس سال گذشته در سنگر اجرا شد.
وي افزود: اين طرح با همکاري و حمايت شهرداري سنگر اجرا شد و در فاز بعدي آن در مراکز آموزشي، اداره‌ها و منازل انجام و شهروندان سنگري تفکيک زباله‌هاي خشک از تر را ياد گرفتند.
عضو هيئت مديره جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست گيلان ادامه داد: براي اجراي طرح‌هاي مذکور سطل‌هاي آبي رنگ ويژه کاغذ در اختيار مدارس و اداره‌ها قرار گرفت تا به صورت مجزا از ديگر زباله‌ها جدا شود.
وي، آموزش اصلي را در مدارس براي دانش‌آموزان دانست و گفت: دانش‌آموزان بايد به اهميت تفکيک از مبدأ زباله پي ‌برده و اين مهم را در منزل با همکاري اولياي خود انجام دهند.
شمشادي، اهميت آموزش به دانش‌آموزان را مهم خواند و تصريح کرد: به مناسبت روز زمين پاک با همکاري شهرداري بخش سنگر رشت در چهارم ارديبهشت هشت امسال ايستگاه و نمايشگاه نقاشي با موضوع «روز زمين پاک» برگزار مي‌شود.
به گفته وي، در اين روز از پاکباناني که در اجراي طرح تفکيک زباله همکاري لازم را داشته‌اند و براي حفظ و پاکيزگي شهر تلاش مي‌کنند تجليل مي‌شود.
عضو هيئت مديره جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست گيلان با اشاره به اهميت بازيافت زباله‌هاي شهري، يادآور شد: هر انساني که در شهر زندگي مي‌کند، روزانه بيش از نيم کيلوگرم زباله توليد مي‌کند که بيش از يک‌سوم آن قابل تبديل به کمپوست است.
وي کمپوست را يک کود آلي دانست که حاصل مجموع تغيير و تبديل‌هايي است که روي انواع بازمانده‌هاي گياهي و حيواني و فعاليت گروه‌هاي مختلف ميکرو ارگانيسم‌ها به وجود مي‌آيد.
شمشادي اضافه کرد: توليد کمپوست از زمان‌هاي بسيار دور در کشاورزي سنتي اغلب کشورها با استفاده از بازمانده‌هاي محصولات زراعي و با افزودن فضولات دام و طيور به آنها متداول بوده است.
به گفته وي، امروزه علاوه بر بازمانده‌هاي محصولات کشاورزي و دامي، انبوهي از ديگر مواد آلي به صورت مواد زائد و ضايعات برخي کارخانه‌هاي صنعتي به ويژه کارخانه‌هاي وابسته به صنايع کشاورزي از طريق زباله‌هاي شهري، لجن فاضلاب‌ها و... در حجم زياد توليد مي‌شوند.
اين مسئول، خاطرنشان کرد: تجديد سيکل آنها از طريق تبديل کمپوست و استفاده از زباله به عنوان يک کود آلي از نظر اصلاح خاک و افزايش سطح حاصلخيزي آن و به لحاظ جلوگيري از انتشار مواد آلوده کننده محيط زيست امري کاملا ضروري است.
وي، با بيان اينکه توليد زباله محصول فعاليت انساني است، خاطرنشان کرد: کميت و کيفيت زباله با الگوي مصرف کالا و مواد توسط قشرهاي مختلف اجتماع رابطه مستقيم دارد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/69/ايستگاه-نقاشي-«روز-زمين-پاک»-کودکان-سنگر-برپا-مي‌شود
بستن   چاپ