نسیم گیلان
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان عنوان کرد:
13 آبان امسال؛ تاریخی قابل اعتنا در مناسبات آمریکا و اروپا
شنبه 12 آبان 1397 - 16:29:31
نسیم گیلان - معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان، 13 آبان امسال را مقارن با موج دوم تحریم های نفتی و بانکی دولت آمریکا علیه ملت ایران دانست و گفت: 13 آبان صرفا روز شروع تحریم های آمریکا علیه ایران نیست، بلکه می تواند تاریخی قابل اعتنا در تحولات جاری در مناسبات آمریکا و اروپا باشد.
حسین فرختار، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گیلان در گفت وگو با ایسنا – منطقه گیلان، با اشاره به رخدادهای تاریخی 13 آبان، اظهار کرد: تبعید امام خمینی(ره) در 13 آبان سال 1343، شهادت دانش آموزان به دست رژیم ستمشاهی در 13 آبان سال 1357 و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در 13 آبان سال 1358 موجب شد این روز به یادماندنی تحت عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» نامیده شود.
وی «استکبار» را صفتی دانست که از منظر معمار کبیر انقلاب اسلامی عامل تبعیض و بی عدالتی، وابستگی اقتصادی، ایجاد تفرقه، استعمار فکری، دگرگون شدن شخصیت فرهنگی ملت ها و در یک کلام وابستگی کشور در همه زمینه هاست.
این مقام مسئول، با بیان اینکه 13 آبان به مسلمانان و همه مستضعفان عالم آموخت دیوار ستم شکستنی است، تصریح کرد: در یوم الله 13 آبان قلوب مومنان به انوار الهی روشن شد و حماسه شهادت و رشادت قوت گرفت تا بر ضد مستکبران قیام کنند و حقوق از دست رفته خویش را از چنگال استکبار و استعمار بیرون کشند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان، 13 آبان را مصداق تقابل حق و باطل دانست و تاکید کرد: آزادگی‌، شجاعت‌ و غیرت‌ انقلابی‌ مردم ایران در 13 آبان متجلی شد و شکل گیری انقلاب اسلامی و مبارزه با استکبار جهانی را رقم زد.
وی 13 آبان امسال را مقارن با موج دوم تحریم های نفتی و بانکی دولت آمریکا علیه ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: می توان دو فکر کاملا متمایز از یکدیگر را تشخیص داد، زیرا عده ای مانند «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا بر این باورند که باید آمریکا شدیدترین تحریم ها و فشارها را به ایران وارد کند و این فشارها شامل توقف کامل صادرات نفت و اخراج مجدد ایران از جامعه جهانی ارتباطات بین بانکی(سوئیفت) است. در مقابل عده ای دیگر مانند «استیو منوچین»، وزیر خزانه داری آمریکا بر تقسیم تحریم ها به تحریم فروش نفت و تحریم داد و ستد و ارتباطات بانکی تاکید دارند. این سیاست فشار بانکی را کنار می گذارد و اجازه می دهد که ایران از سوئیفت طبق معمول استفاده کند.
فرختار، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته با هجمه ها و مشکلات بزرگی از سوی استکبار رو به رو بوده است، عنوان کرد: از یک سو مذاکره ای فشرده بین آمریکا و اروپا در جریان است و آمریکا درصدد کشاندن اروپا به قبول تحریم ایران و اروپا درصدد متوقف کردن سیاست آمریکا علیه ایران تا حد ممکن است؛ اگرچه پذیرش تصمیم آمریکا برای اروپا تحقیرکننده است، اما برای مقابله با آن نیز از اقتدار لازم برخوردار نیست.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان، با اشاره به اینکه برخی آمریکا و اروپا را مکمل یک بازی در برابر ایران می دانند، گفت: استکبار جهانی می خواهد نهایتا ایران را به پای میز مذاکره بر سر سیاست های منطقه ای و موشکی و نیز برخی اصلاحات برجام درخصوص تغییر موضع در قبال اسرائیل بکشاند.
مدرس دانشگاه، فشار تدریجی و دائمی و تداوم تحریم ها را دو استراتژی استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی دانست و یادآور شد: ما باید برای مقابله با استکبار بهره برداری از اشتباهات دشمن و بهره برداری از استراتژی فرسایش را مد نظر قرار دهیم؛ به معنی گیج کردن طرف مقابل و مطرح کردن موارد جدید در عین منطق و قانون؛ چراکه نظام بین المللی براساس استدلال، منطق و نگاه سقراطی بنا نشده و بازیگران نظام بین المللی قدرت و منافع را اصل قرار داده اند.
وی اضافه کرد: اگر می خواهیم از تحریم ها و فشارهای سیاسی خارج شویم و آینده ای بهتر برای مردم تامین کنیم باید برخلاف نظام های گذشته عمل کنیم، زیرا قبلا به دلائل ژئوپلیتیک و ضعف داخلی ناچار بودیم در مدار قدرت های خارجی عمل کنیم، اما امروزه کشورمان به موجب تنوع و تکثر منابع، فناوری، دانش و مدیریت حکومتی جا افتاده، با تجربه، متکی به انواع نیروهای حفاظتی و قدرت کنترل فراگیر و کارآمد در سطح قدرت های میانی دنیاست.
فرختار، با تاکید بر اینکه باید میان اهداف و مقدورات خود تناسب ایجاد کنیم، افزود: برای تصمیم سازی و تصمیم گیری محتاج دانش و شناخت جدید بین المللی هستیم، زیرا اساس امنیت کشور در تولید ثروت است و تولید ثروت نیاز به شناخت و قرائت جدید از نظام سیاسی و اقتصادی امروز جهان دارد.
وی یادآور شد: نگاهی دقیق تر حاکی از این است که 13 آبان امسال صرفا روز شروع تحریم های آمریکا علیه ایران نیست، بلکه می تواند تاریخی قابل اعتنا در تحولات جاری در مناسبات آمریکا و اروپا و یکی از چالش های تاریخی پس از جنگ جهانی دوم باشد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان، با بیان اینکه «پاسکال لامی» فرانسوی، مدیرکل سابق سازمان تجارت جهانی قبل از خروج آمریکا از برجام وقوع شکاف در روابط آمریکا و اروپا را پیش بینی کرده بود، گفت: براساس نظر لامی وقوع چنین رویدادی بعد از بحران کانال سوئز در سال 1956 تا به امروز سابقه نداشته است.
وی با طرح این سوال که شرکت های اروپایی در صورت گسترش «قوانین فرامرزی» آمریکا چه تصمیمی خواهند گرفت؟، تصریح کرد: اگر بزنگاه 14 آبان به فضای ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک قرن بیست ویکم میلادی بین دو قدرت آمریکا و چین بدل شود و اگر آمریکایی ها در مقابله با چین به سلاح تحریم های اقتصادی متوسل شوند و اگر تجارت جهانی محکوم به انتخاب یکی از دو بازار آمریکا و چین گردد، در نتیجه مسائل مربوط به برجام از محدوده ایران و آمریکا فراتر می رود و ابعاد جهانی پیدا می کند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/70021/13-آبان-امسال؛-تاریخی-قابل-اعتنا-در-مناسبات-آمریکا-و-اروپا
بستن   چاپ