نسیم گیلان
اولین کتاب تحلیلی آثارادبی بیژن نجدی در لاهیجان رونمایی شد
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 16:21:05
نسیم گیلان - لاهیجان- رونمایی از کتاب "رویای قرن دیگر" یا نماد پردازی در داستان های بیژن نجدی به عنوان اولین اثر تحلیلی در باره نوشته های این نویسنده شهیر ایرانی با حضور همسر وی در لاهیجان رونمایی شد .
این مراسم رونمایی شامگاه سه شنبه با حضور پروانه محسنی آزاد همسر بیژن نجدی در هفتاد و هفتمین سالروز تولد این نویسنده و شاعر برجسته مدرن و پسامدرن ایرانی با حضور جمعی از علاقه مندان آثار او ، نویسندگان، هنرمندان و استادان دانشگاه گیلان از جمله دکتر علی تسلیمی استاد ادبیات این دانشگاه ، نگار نادری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان ، شجاع الدین طایفه از نویسندگان لاهیجانی و جمعی از نویسندگان گیلانی با خوانش آثاری از نجدی برگزار شد.
هاجر فیضی نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی) در باره نمادپردازی آثار بیژن نجدی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت :بیژن نجدی سه جلد کتاب داستان و دو جلد کتاب شعر دارد و مجموع داستان های او 27داستان کوتاه است که در ادبیات مدرن از آنها به عنوان فراداستان یاد می شود.
وی افزود: کتاب من که در باره آثار اوست شامل پنج فصل است که کاربرد نمادها و سمبل ها در آثار ادبی بیژن نجدی را نقد و بررسی می کند و به ساده سازی متن برای خواننده می پردازد.
وی خاطرنشان کرد: این اول کتاب تحلیلی در باره آثار نجدی است که به چاپ رسیده است که در فصل اول این کتاب به بررسی نمادها برای مخاطبانی که خالی از ذهن در باره این نمادها باشند می پردازد و در فصل دوم کتاب استفاده از سمبل های استفاده شده در کتاب یوزپلنگانی که با من دویده اند و در بخش سوم نیز نمادهای مجموعه داستان های دوباره از همان خیابان ها ساده سازی می شود.
وی یادآورشد: سه مجموعه داستانی بیژن نجدی در استفاده از زبان نمادها و سمبل ها شدت و ضعف هایی دارند و یکسان نیستند و در مجموعه داستان های ناتمام نیز از نمادها بطور کامل استفاده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: جو ساخت نوشته های نجدی براساس مکتب سمبولیسم است و این کتاب یک نوع ساده شدن کتاب های بیژن نجدی است و بند به بند داستان های او در این کتاب توضیح داده شده است.
نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی)اظهار داشت:نجدی با 27داستان کوتاه جاودان شد و زبانی که بیژن نجدی استفاده کرده زبان داستان -شعر است که برای خوانندگان جالب و جذاب است و تصویرسازی سینمایی در داستان های بیژن نجدی مشاهده می شود.
وی تصریح کرد: او نویسنده ای با ذهنی خلاق و قلمی توانا بود و از نویسندگان درجه یک کشور به شمار می رود.
هاجر فیضی نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی) متولد رشت و دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه ارومیه و فارغ التحصیل کارشناسی از دانشگاه گیلان و کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی تهران است که کتاب رویای قرن دیگر اولین نوشته وی محسوب می شود و همچنین ترجمه رمان "توی کهکشهان می بینمت" نوشته جک جنگ اثر دیگری از اوست.
در این مراسم همچنین پروانه محسنی آزاد همسر نجدی طی سخنان کوتاهی اظهارداشت: کسانی که وارد عرصه هنر می شوند جاودان خواهندشد زیرا هر انسانی در فکر جاویدان شدن است و یک هنرمند تا وقتی که درحال خلق یک هنر است تا لحظه ارایه اثر نمی داند که چه شاهکاری دارد می آفریند و بیژن نجدی از آن جمله است.
وی خاطرنشان کرد:در زمان حیات بیژن نجدی زندگی ما در آرامش و به دور از هیاهو و دور از خشونت های اجتماعی طی می شد و او در کار خلق آثار ماندگار بود.
وی تاکید کرد: بیژن نجدی مانند بسیاری از نویسندگان در زمان حیات خود مشهور نمی شوند و پس از مرگ است که آثارشان مورد استقبال قرار می گیرند.
وی یادآورشد:جامعه ما 50سال وقت دارد تا بیژن نجدی را بشناسد.
*نجدی یوزپلنگ ادبیات گیلان
بیژن نجدی 24 آبان 1320 از پدر و مادری گیلانی در خاش زاهدان متولد شد . پس از اخذ دیپلم در سال 1339 وارد دانشسرای عالی تهران شد و در سال1343 از همان دانشکده در رشته ریاضی فارغ‌التحصیل و به عنوان دبیر در لاهیجان مشغول به تدریس شد. پدرش از افسران مبارزی بود که در قیام افسران خراسان نقش داشت و در مسیر رفتن به گنبد کاووس به دست تعدادی ژاندارم کشته شد. از سال 1345 فعالیت ادبی خود را آغازکرد.
بیژن نجدی در چهارم شهریور 1376 در اثر ابتلا به سرطان ریه درگذشت.
نجدی در زمان زندگی خود تنها مجموعه داستان «یوزپلنگانی که با من دویده‌اند» را در سال 73منتشر ساخت که در سال 74 جایزه قلم زرین جایزه گردون را به خود اختصاص داد. بقیه آثارش پس از درگذشتش توسط همسرش به چاپ رسید. مجموعه داستان «دوباره از همان خیابانها» در سال 79 نیز برگزیده نویسندگان و منتقدان مطبوعات شد. نجدی همچنین در کارنامه ادبی خود، تندیس یادمان بنیاد شعر فراپویان به خاطر برگزیده اشعار دهه 70 و لوح افتخار به پاس جانسروده‌ها در پاس داشت آیین‌های ملی و میهنی را دارد. از وی اشعار گیلکی کمی نیز باقی‌مانده‌است.
همچنین پس از مرگ وی داستانهای «تاریکی در پوتین»، «سپرده در زمین»، «گیاهی در قرنطینه» و «استخری پر از کابوس» از مجموعه داستانهای «یوزپلنگانی که با من دویده‌اند» و نیز داستانهای «مرثیه‌ای برای چمن» و «بیمارستان، نه قطار» از مجموعه «دوباره از همان خیابان‌ها» به فیلم درآمده است.
بیژن نجدی به دلیل سبک ادبی ویژه و خلاقانه ای که داشت پس از مرگش و با انتشار آثارش ، مورد توجه اهل کتاب و فرهنگ قرار گرفت و در چندسال اخیر نوشته های او مورد استقبال کم نظیری در داخل و خارج کشور قرار گرفته است و این آثار ، او را در ردیف یکی از نویسندگان برجسته ایران قرار داده اند.
6029 /6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/70951/اولین-کتاب-تحلیلی-آثارادبی-بیژن-نجدی-در-لاهیجان-رونمایی-شد
بستن   چاپ