نسیم گیلان
اما و اگرهای بلندمرتبه سازی در سواحل خزر
سه شنبه 17 مرداد 1402 - 5:42:57 AM
ایسنا
نسیم گیلان -  سرپرست اداره کل زمین‌شناسی شناسی و اکتشافات معدنی گیلان گفت: احداث هرگونه بنا به ویژه بلندمرتبه سازی در سواحل با توجه به جنس رسوبات و مکانیک خاک و انتخاب صحیح مصالح باید انجام شود تا شاهد بروز اتفاقات ناخوشایند پس از انجام کار نباشیم.
فرشید رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نظارت بر احداث سازه ها و بناها در سواحل زیر نظر ادارات راه و شهرسازی، بنادر و دریانوردی و مسکن و شهرسازی براساس دستورالعمل‌های اعلامی انجام می‌شود و سازمان زمین شناسی در خصوص مباحث مربوط به رسوب شناسی، ژئوشیمی و آلاینده‌های زیست محیطی و ژئومورفولوژی سواحل تحقیق و مطالعه می کند و نتایج را در اختیار سایر دستگاه ها جهت استفاده قرار می دهد.
سرپرست اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان افزود: احداث هرگونه بنا به ویژه بلندمرتبه سازی در سواحل بعد از رعایت حرائم، با توجه به جنس رسوبات، مکانیک خاک و انتخاب صحیح مصالح باید انجام شود و اصول ساخت و ساز در زمین های دور از ساحل، مناسب برای احداث بنا در ساحل نیست.
رمضانی تاکید کرد: یکی دیگر از تفاوت‌های احداث بنا در سواحل با مناطق شهری که از قبل توسعه یافته‌اند، در امکان وصل شدن به شبکه فاضلاب است. در شهرها این مساله از پیش طراحی و اجرا می شود ولی با بررسی های انجام شده در سواحل به علت سرعت ساخت و سازها هنوز توجهی به این موضوع نشده و بیشتر فاضلاب‌ها و پس‌آب‌ها مستقیما وارد دریا می شود و یا سیستم دفع فاضلاب به صورت استاندارد اجرا نمی شود که باعث گسترش آلایندگی برای سواحل و دریا شده است.
وی با اشاره به اجرای تحول زمین شناسی دریایی در طول سواحل و منشاء یابی و پایش مخاطرات طبیعی استان گیلان از ابتدای سال 1402 که پس از اتمام می تواند در تصمیم سازی‌ها بر پایه مراحل مختلف پایش و هشدار، مواجهه، مقابله، سازگاری، پیشگیری و آمایش سرزمین و جمعیت استفاده شود، گفت: این طرح با رویکرد مخاطراتی و دریامحور است و یکی از مباحث مربوط به دریا، بحث ساخت و ساز در سواحل و تاسیساتی که قرار است در این مناطق احداث شود و خروجی نقشه ها و گزارش های این طرح می تواند به عنوان پیش نیاز مطالعات ساخت و ساز در سواحل در نظر گرفته شود.
سرپرست اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان گفت: رفع تصرفات از حریم دریا و سواحل که از سال گذشته آغاز شده است نیاز به پایش دائمی دارد، هرچند ساخت و ساز در سواحل اجتناب ناپذیر است؛ در کشورهای اطراف از جمله ترکیه و حوزه خلیج فارس بناهای زیادی در حاشیه دریا احداث شده و از عوامل توسعه کشورها به حساب می آید ولی باید در نظر داشت با رعایت حرائم و استانداردهای احداث بنا و شهرسازی توانستند شهرهای پاک بسازند تا از لحاظ مخاطرات محیط زیستی و حفظ طبیعت عوامل تهدید را به حداقل برسانند.
 

http://www.gilan-online.ir/fa/News/711174/اما-و-اگرهای-بلندمرتبه-سازی-در-سواحل-خزر
بستن   چاپ