نسیم گیلان
مهمترین علتهای غرق شدگی در سواحل گیلان
دوشنبه 30 مرداد 1402 - 11:19:59 AM
ایسنا
نسیم گیلان -   رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بندرانزلی گفت: آشنایی نداشتن با فنون شنا و دستپاچگی در هنگام برگشت آب که موجب خالی شدن زیر پای فرد می شود، از مهمترین علل غرق شدگی در سواحل گیلان است.
کامبیز راحمی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص علت غرق شدن برخی افرادی که برای آبتنی وارد دریا می‌شوند، اظهار کرد: سواحل استان گیلان از جنس شنِ بادی است و به دلیل جریانات زیر آبی، هنگام برگشت امواج، شن‌ها به سمت دریا کشیده شده و ناخودآگاه زیر پای فرد خالی می‌شود.
وی افزود: بیشتر هموطنانی که برای‌ آبتنی وارد دریا می شوند به علت عدم آشنایی با ساحل همچنین عدم مهارت شنا در مواجه با این صحنه آشفته می شوند و به دلیل ترس ناگهانی موجب شوک و حتی بروز سکته می شوند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان بندرانزلی گفت: در این هنگام به علت دستپاچگی و عدم کنترل ناخودآگاه چند جرعه آب شور دریا وارد ریه ها شده و بلافاصله علائم غرق شدگی رخ می دهد.
راحمی پور تصریح کرد: در هنگامی که فرد تصور می کند در حال غرق شدن است با قدری خونسردی و تسلط به شرایط می‌تواند در حد چند قدم به عقب برگشته و یا با روی آب ماندن و شنا به سمت ساحل از وقوع حوادث ناخوشایند جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه توصیه اکید داریم مسافران حتما برای آبتنی و شنا در مناطقی که ناجیان غریق مستقر هستند، وارد دریا شوند، گفت: فرصت طلایی برای نجات غریق بین چهار تا 6 دقیقه است و لذا تا فرایند نجات و احیا در ساحل انجام شود، ممکن است نتوان جلوی فاجعه را گرفت و پیشگیری از سوانح جبران‌ناپذیر در قدم اول برعهده خود افراد است که نباید بی محابا به دریا بزنند.
راحمی پور تصریح کرد: در صورت بروز حادثه و پس از اینکه منجی، غریق را از آب گرفته و به ساحل منتقل می کند نیروهای هلال احمر عملیات احیای اولیه را انجام می‌دهند سپس انتقال به بیمارستان برای دریافت خدمات پزشکی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه کمک‌های اولیه در ساحل شامل موارد مختلفی از جمله حمل، ریکاوری، CPR و اکسیژن تراپی است، افزود: در مواردی غریق از آب بیرون کشیده و سلامت از ساحل می رود ولی به دلیل آبی که بلعیده و وارد ریه هایش شده ممکن است آب مجدد وارد مجرای تنفسی شده و در خواب دچار خفگی شود لذا پس از عملیات نجات و احیا غریق به بیمارستان هدایت می شود.
راحمی پور با اشاره به دستورالعمل هیئت ناجیان غریق، تاکید کرد: غریق نجات یافته باید با مراجعه به بیمارستان مراقبت های لازم پزشکی را دریافت و حداقل تا 74 ساعت مراقب سلامت خود به ویژه هنگام خواب باشد و باید تا حد امکان موقع خواب زیر سر بالا باشد تا اگر آب در ریه ها باقی مانده با برگشت به مجرای تنفسی موجب مرگ نشود.
راحمی‌پور با بیان اینکه سال گذشته در مجموع 22 نفر در سواحل شهرستان بندر انزلی غرق شدند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون تعداد 3 غریق را شاهد بودیم که امیدواریم با دقت نظر مسافران عزیز و شنا و آبتنی در نقاط مشخص شده و رعایت نکات ایمنی، شاهد وقوع حادثه تلخ غرق شدن هیچ کدام از هموطنانمان نباشیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح نقاط خطرآفرین از 8 خردادماه و طرح سالم سازی سواحل از اول تیر ماه سالجاری آغاز شده، تصریح کرد: طی این مدت 14 مورد نجات غریق داشتیم و باید توجه داشت این آمار یعنی به خطر انداختن جان منجیان غریق که با از خودگذشتگی به آب می زنند تا جان غریق را نجات دهند.
رئیس هلال احمر شهرستان بندر انزلی تصریح کرد: 20 ایستگاه در غازیان، 19 ایستگاه در انزلی و 11 ایستگاه در سواحل روستایی شناسایی شده و 160 ناجی غریق به همراه 63 نفر از نیروهای امدادی هلال احمر در طرح سالم سازی حضور دارند و این سواحل را پشتیبانی می‌کنند.
راحمی پور در پایان تاکید کرد: پنجشنبه و جمعه هر هفته آموزش همگانی در راستای فرهنگ سازی استفاده از دریا، آشنایی با مخاطرات شنا در نواحی پرخطر همچنین آموزش کمک های اولیه در محل طرح دریا انتهای خیابان پاسداران بندر انزلی برای عموم برگزار می شود.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/713998/مهمترین-علتهای-غرق-شدگی-در-سواحل-گیلان
بستن   چاپ