نسیم گیلان
پژوهشگران فومن تجلیل شدند
دوشنبه 3 دي 1397 - 16:07:49
نسیم گیلان - رشت- پنجمین همایش تجلیل از پژوهشگران فومن(جایزه موسوی رهپیما) توسط کانون فرهنگ فرهت در تالار ارشاد فومن برگزار شد.
به گزارش ایرنا، سعید فتحی نژاد، دبیر همایش در این آیین با حضور سید عباس موسوی رهپیما واقف دانشکده فنی فومن وبنیانگذار گروه صنعتی فومن شیمی گفت: از امسال و انشالله سال های آتی این همایش تحت عنوان جایزه موسوی رهپیما برگزار خواهد شد.
وی در شرح گزارش عملکرد دبیرخانه بیان کرد: همانند سال های گذشته همایش در سه محور مقاله، کتاب و پژوهش های کاربردی مرتبط با شهرستان فومن فراخوان شد که ٣٠ پژوهشگر بیش از ١٣٠ اثر به دبیرخانه همایش ارسال کردند.
وی افزود: از این تعداد ١٤ نفر از گرایش علوم انسانی ١٠ نفر از گرایش علوم فنی و ٦ نفر از گرایش علوم پایه بودند.
دبیر همایش خاطرنشان کرد: با عنایت به بحران های اقتصادی گریبان گیر جامعه نمی توان از کاهش کیفی آثار ارایه شده به دبیر خانه چشم پوشی کرد اما خدا را شکر اهمیت موضوع پژوهش باعث شد که تعداد آثار نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه بیشتر از دوره های گذشته باشد.
وی ادامه داد: هیات داوران آثار امسال را چند تن از سرمایه های علمی شهرستان دکتر علی باستی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و رییس پارک علم و فن آوری گیلان، دکتر سجاد گشتی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت، دکتر میثم عفتی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، دکتر امید گشتی پژوهشگر برتر سه دوره گذشته ی همایش به عهده داشتند.
وی همچنین افزود: با توجه به اهداف و سیاست های کانون، در این دوره بخش تجلیل از دانش آموزان و معلمان برتر شهرستان نیز به همایش اضافه شد.
فتحی نژاد یاداور شد: نفرات برگزیده امسال در این بخش با توجه به مستندات ارایه شده از سوی اداره آموزش و پروش شهرستان فومن انتخاب شدند.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم برای سال های آتی شاخص مناسبی برای نفرات این بخش تعریف کنیم تا حقی از دانش آموزان و معلمان عزیز تضییع نشود.
شش دانش آموز به نام های مهدی جعفرنیا، امیر درویش پور، علیرضا صفتی، محمدجواد اطهری و آرمین محمدی به دلیل کسب مقام در جشنواره خوارزمی استانی و دو معلم به نام های خانم زینب بهارمست به دلیل برگزیده شدن در روش معماری نوین در تدریس و آقای فریدون واحدی به دلیل تحقیق و پژوهش تاریخی و تالیف کتاب، در این بخش جدید، تجلیل به عمل آمد. در ادامه ضمن پخش برنامه های متنوع همچون پخش کلیپ هایی از برنامه ی سال گذشته و اجرای موسیقی زنده، از سازمان نظام مهندسی و ساختمان استان گیلان، اداره ارشاد فومن و کانون تبلیغاتی دلفین فومن به عنوان حامیان دائمیِ این همایش نیز تقدیر و تشکر شد.
همانند سالیان گذشته در بخش اول به تمام نفرات شرکت کننده لوح یادبودی اهدا شد.
دکتر علی یعقوبی چوبری عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان، بعنوان سخنران اصلی مراسم گفت: در بخش اول از فعالیت های سازمان های مردم نهاد به عنوان حلقه ی واسط و میانجی بین مردم و دولت یاد نمود که می توانند برای استقرار صحیح در مسیر توسعه، نقش قابل اعتنایی داشته باشند.
وی ضمن تمجید از زحمات کانون فرهنگ فرهت، فعالیت های اینچنینی را مایه¬ی امید دانست که قادرند چنین جمعی را گردهم آورند، در حالی که هیچ نهادی از سوی دولت قادر به خلق چنین محافلی نبوده و این را از خواص سمن های فعال دانست.
وی امر پژوهش را در ایران فاجعه آمیز عنوان و خاطرنشان کرد: ناصحیح بودن معیارهای ارزیابی برای ارتقای اعضای هیات علمی در تمام دانشگاه ها و توجه مفرط بر کمیت را از مهمترین دلایل این زوال دانست که اساتید و دانشجویان را به تولید مقالاتِ فراوان و فاقد خروجی وا می دارد. این استاد دانشگاه بنای مکتب انتقادی و تغییر ساختارهای مرسوم را توصیه و مصادیقی از جوامع موفق پیشرفته در این زمینه را مطرح نمود و به تفصیل به شرح این نگاه انتقادی پرداخت .
در بخش پایانی همایش، داوران، نفرات برگزیده امسال را به تفکیک به این شرح اعلام کردند: در بخش علوم انسانی، مینو یوسفی دانشجوی دکتری در رشته مدیریت دولتی، در بخش علوم پایه، دکتر مجتبی معززی، دکترای فیزیک از تگزاس آمریکا، در بخش علوم فنی و مهندسی،دکتر رضا جمشیدی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و دکتر علیرضا فرخ، دکترای فیزیولوژی گیاهی، پژوهشگران برتر پنجمین دوره جایزه ی موسوی رهپیما شدند. در بخش کتاب، هیچ اثری شایسته تقدیر نشد و به بخش های علوم پزشکی و مقالات کاربردیِ شهرستان فومن، هیچ اثری ارسال نشد.
به گزارش ایرنا، سید عباس موسوی رهپیما در سال 1317 از یک خانواده متدین و مذهبی پا به عرصه حیات گذاشت. وی فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی دانشگاه تهران است .
وی مدتی در دانشکده فنی دانشگاه تهران تدریس کرد و همزمان با تدریس در این نهاد علمی نظر به استعداد و خلاقیتی که داشت دست به کارهای جالب و کم نظیری زد که از نمونه‌های بارز آن، تولید گریس در تهران را راه اندازی نمود و از آنجائیکه علاقه خاصی به گیلان داشت چندین واحد تولیدی را در شهر صنعتی رشت راه اندازی کرد و در سال 1355 شرکت فومن شیمی در این استان بنیان نهاد. موسوی گروه گسترده فومن شیمی را با کارخانجات متعدد ومحصولات متنوع ساماندهی نمود. درسال 1384 بعنوان واحد نمونه سال کارخانجات انتخاب شد و خود نیز بعنوان سرمایه گذار نمونه، متعهد و متخصص معرفی و دهها لوح تقدیر دریافت نمود. وی اسفند 1385 در سالروز تولد خواجه نصیر الدین طوسی بعنوان مهندس برجسته در رشته مهندسی شیمی انتخاب ومعرفی شد.
از کارهای مهم، شایسته و شایان توجه مهندس موسوی تأسیس دانشکده فنی و وقف آن به دانشکده فنی دانشگاه تهران است. وی سال 1384 بیش از پنج هکتار از املاک و اراضی خود در زیباترین منطقه شهرستان فومن را وقف دانشکده فنی دانشگاه تهران نمود و آنگاه با هزینه خود اعیانی‌های دانشکده اعم از کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها، بخش‌های ادارای، تأسیساتی، اتاق‌های اساتید و غیره را جمعاً به مساحت حدود 12 هزار متر مربع احداث کرد.
وی همچنین در بخشی از اراضی پیرامونی دانشکده، اقدام به ساخت خوابگاه برای اساتید و دانشجویان نموده و در این راه انسانی 50 درصد سود حاصل از یک کارخانه را بعنوانه پشتوانه احداث امکانات رفاهی دانشکده قرارداده است.
6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/77241/پژوهشگران-فومن-تجلیل-شدند
بستن   چاپ