نسیم گیلان
فرماندار فومن:
اولویت استفاده از مصالح ساماندهی آب بندان ها با متقاضیان محلی است
سه شنبه 18 دی 1397 - 10:19:00 AM
ایرنا
نسیم گیلان - رشت - فرماندار فومن با اشاره به تدوین شیوه نامه نحوه واگذاری عملیات ساماندهی آب بندان‌ها گفت: دستگاه‌های اجرایی، شهرداری ها و بخش خصوصی می توانند از مصالح به دست آمده استفاده کنند اما در شرایط مساوی، اولویت با متقاضیان و سرمایه گذاران محلی خواهد بود.
محمود قاسم نژاد   با اشاره به برگزاری نشست بررسی نحوه ساماندهی آب بندان‌ها و تالاب‌های استان در فومن اظهار داشت: نبود ساز و کار مناسب همواره مشکلات و چالش هایی را در مرحله اجرا به وجود می آورد و که با تهیه این شیوه نامه مشکلات برطرف شد.
وی مشخص شدن وظیفه دستگاه ها را یکی از مزیت های این شیوه نامه خواند و ادامه داد: حدود یک هزار و 800 قطعه شامل حدود 870 پهنه آب‌بندان با وسعت حدود 9 هزار هکتار عرصه و ظرفیت حدود 400 میلیون مترمکعب آب تنظیمی، به عنوان مخازن طبیعی یا انسان ساخت، منابع آب مورد نیاز حدود 70 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بالاخص اراضی سنتی‌آبخور و خارج از شبکه سد سفیدرود را ذخیره و تأمین می‌کنند.
فرماندار فومن در خصوص اهداف اجرای طرح و ضوابط آن اظهار کرد: مهار و مدیریت روان‌‌آب‌ها و افزایش ظرفیت و حجم ذخیره‌سازی آب توسط آب‌بندان‌ها برای تأمین مصارف کشاورزی، تقویت منابع آب زیرزمینی، ایجاد امکان بهره‌برداری چندمنظوره، اشتغال‌زا و درآمدزا از آب‌بندان‌ها اعم از ذخیره و تأمین آب، شیلات و پرورش ماهی، پرورش پرندگان آبی، گردشگری، ورزش های آبی و … با اولویت تامین آب کشاورزی از جمله این اهداف است.
قاسم نژاد با بیان اینکه پهنه ها به دو دسته آب‌بندان‌های نوع اول (غیرسودآور) و آب‌بندان‌های نوع دوم(سودآور) تقسیم بندی شده اند، گفت: آب منطقه‌ای به عنوان گام اول، تحت نظارت و راهبری کارگروهی مرکب از نمایندگان دفتر فنی استانداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی باید نسبت به شناسایی آب بندان ها اقدام کند و تعیین محدوده و حداکثر عمق قابل لایروبی و همچنین برآورد حجم گل ولای و خاک موجود در هر آب‌بندان نیز برعهده این کارگروه است.
فرماندار فومن در خاتمه گفت: جبران کمبود منابع آبی و کمک به بخش کشاورزی جهت تامین امنیت غذایی وظیفه ما مسئولان است و باید آرامش لازم در کشاورزان را به وجود آوریم.
شهرستان فومن با دو بخش مرکزی و سردارجنگل، در 25 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
 اول دی ماه جاری با تأکید مصطفی سالاری استاندار گیلان و پس از برگزاری 11 جلسه کارشناسی و تصمیم گیری، با مشارکت و حضور 12 دستگاه اجرایی و نهادهای نظارتی، دستورالعمل طرح ساماندهی آب بندان ها و تالاب های استان گیلان نهایی و ابلاغ شد.
انتشار این دستورالعمل در راستای شفاف سازی تصمیمات و نیز به منظور آگاهی و بهره‌برداری عموم مردم استان بویژه جامعه محلی در روستاها و شهرهای مجاور، کارشناسان، متخصصان و سرمایه گذاران علاقمند به فعالیت در حوزه های مربوطه ذکر شده است.
با اجرای این شیوه نامه 400 میلیون مترمکعب آب تنظیمی در یک هزار و 800 قطعه شامل 870 پهنه آب بندان به وسعت 9 هزار هکتار، به حجم کل مخازن آبی استان اضافه می‌شود.
همچنین اجرای این طرح می‌تواند ذخیره آبی آب بندان های استان را به میزان 3.3 برابر سد شهربیجار، 5.1 برابر سدشفارود، 2.9 برابر سدپلرود و شش برابر سد لاسک افزایش دهد.
آب‌بندان‌های یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تأمین آب کشاورزی در استان هستند و در حال حاضر آب‌بندان‌های برخی شهرهای گیلان علاوه بر تامین آب زراعی، در حوزه گردشگری نیز مورد استفاه قرار می گیرند.
سالانه برای کشت برنج در استان گیلان ، دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب مصرف که 150 میلیون متر مکعب آن از طریق آب‌بندان‌ها تامین می شود.
7296/2007/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/80422/اولویت-استفاده-از-مصالح-ساماندهی-آب-بندان-ها-با-متقاضیان-محلی-است
بستن   چاپ