نسیم گیلان
مصالح ساختمانی بیشترین مواد معدنی گیلان هستند
سه شنبه 18 دي 1397 - 14:47:58
نسیم گیلان - معاون صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: بیش از 70 درصد از مواد معدنی استخراج شده در گیلان را مصالح ساختمانی از جمله شن و ماسه تشکیل می‌دهد که تقریبا همه آن در ساخت و ساز و راهسازی استفاده می‌شود.
به گزارش ایسنا-منطقه گیلان، افشین سروش با بیان اینکه گیلان 40 معدن فعال دارد که مصالح مورد نیاز ساخت و ساز و اجرای طرح های عمرانی را تامین می‌کند،گفت: بخشی از مواد استخراج شده از آن هم مواد اولیه صنایع معدنی استان را تامین می کند.
وی با بیان اینکه هر شغل معدنی، 7 شغل غیر مستقیم ایجاد می‌کند،افزود: یکی از مزیت‌های بهره‌برداری از معادن افزون بر اشتغالزایی مستقیم، ایجاد اشتغال غیرمستقیم است.
سروش ادامه داد: بهره‌برداری اصولی از معادن می‌تواند از یک سو مشکل تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع و مصالح طرح های عمرانی را در شرایط فعلی اقتصادی تا حدود زیادی حل کند و از طرفی با توجه به اشتغالزایی که در پی دارد، از مهاجرت روستانشینان حاشیه معادن به شهرها هم جلوگیری خواهد کرد.
معاون صنایع و معادن سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: در معادن گیلان برای هزار نفر مستقیم شغل ایجاد شده و 2 هزار نفر هم غیر مستقیم در شبکه حمل و نقل و فروش مواد معدنی مشغول بکار هستند.
سروش، افزود: بر اساس آمارهای سال 95 اگرچه گیلان از لحاظ میزان استخراج از معادن رتبه 17 و از نظر ارزش مواد معدنی استخراج شده، رتبه 22 را در بین استان های کشور دارد اما سالانه حدود 7 میلیون و 400 هزار تن انواع مواد معدنی به ارزش 454 میلیارد تومان از معادنش استخراج می‌شود که مواد اولیه 594 واحد صنایع معدنی چون کاشی، سنگ بری، آجر و سفال، بنتونیت اکتیو، چینی، میکا، دانه‌بندی شن و ماسه و محصولات بتی و آسفالت را در این استان تامین می‌کند.
وی سنگ لاشه و شن و ماسه کوهی، سنگ آهک، میکا، زغال سنگ، صدف دریایی، خاک نسوز، خاک رس و خاک صنعتی را از مهم ترین مواد معدنی استان بر شمرد و گفت: بیش از 70 درصد از مواد معدنی استخراج شده در گیلان را مصالح ساختمانی از جمله شن و ماسه تشکیل می‌دهد که تقریبا همه آن در ساخت و ساز و راهسازی استفاده می‌شود.
سروش گفت: مواد اولیه 14 واحد صنایع معدنی گیلان، در استان وجود ندارد و از استان هایی چون یزد، اصفهان و زنجان وارد می‌شود .
معاون صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه 70 معدن از 110معدن موجود در گیلان غیر فعال است، گفت: با فعال شدن این 70 معدن، مقدار مواد معدنی استخراج شده در گیلان 3 برابر شده و به حدود 21 میلیون تن خواهد رسید و با این کار مواد اولیه مورد نیاز طرح‌های عمرانی، ساخت و سازها و صنایع بیشتری در استان تامین خواهد شد.
سروش افزود: بر این اساس صادرات مواد و فرآورده های معدنی از این استان هم که به علت وجود تحریم ها، گران تمام شدن و به صرفه نبودن وارادات و نیز سختگیری های موجود برای تامین نیاز داخل به مواد و فرآورده های معدنی راکد مانده، دوباره از سر گرفته خواهد شد.
سروش ملاحظات و الزامات سختگیرانه زیست محیطی و منابع طبیعی و همچنین وجود معارضان محلی را از مهم ترین موانع مسیر استخراج معادن گیلان عنوان کرد و گفت: البته الزامات قانونی حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری بیش از همه در گیلان مشهود است و افزون بر اینکه سدی در مسیر برداشت از معادن فعلی ایجاد کرده ، مانع بزرگی هم در مسیر مطالعات و اکتشاف های معدنی در مناطق و محوطه هایی از استان که سرشار از ذخایر غنی و ارزشمند معدنی از جمله مس که ارزش افزوده به مراتب بیشتری نسبت به معادن شن و ماسه و سنگ لاشه دارند، ایجاد کرده است.
وی افزود: برای بررسی و ارائه راهکار حل این مشکلات از 2 سال پیش کارگروه ملی و استانی تعامل معادن و منابع طبیعی تشکیل شده تا مشکلات و موانع، نخست در کارگروه استانی بررسی و در صورت به نتیجه نرسیدن به کارگروه ملی ارجاع داده شود که از اواخر پارسال تاکنون 7 مورد از پرونده های معدنی در دست بررسی است و یک پرونده هم به کارگروه ملی ارجاع داده شده است.
وی مهم ترین عامل کندی بررسی مشکلات را محدود بودن اختیارات استانی و تصمیم گیری براساس دستورالعمل ها و ضوابط کلی می داند این درحالیست که این ضوابط در استان های شمالی که معادن در دل منابع طبیعی قرار دارند باید اندکی تسهیل شود.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/80451/مصالح-ساختمانی-بیشترین-مواد-معدنی-گیلان-هستند
بستن   چاپ