نسیم گیلان
چهار طرح آبخیزداری در تالاب انزلی اجرا می شود
سه شنبه 2 بهمن 1397 - 16:10:40
نسیم گیلان - رشت - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان از اجرای چهار طرح آبخیزداری در تالاب بین المللی انزلی خبر داد.
گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به ایرنا حاکیست؛ محسن یوسف پور هزینه اجرای این چهار طرح آبخیزداری را دو میلیارد و 250 میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و تا پایان امسال ذکر و اضافه کرد: با اجرایی شدن این چهار طرح آبخیزداری که شامل عملیات مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی است؛ بخش زیادی از مشکلات مربوط به تولید رسوب و سیل در تالاب بین المللی انزلی برطرف می‌شود.
وی ادامه داد: این طرح‌ها در شهرستان‌های رضوانشهر، ماسال، فومن و شفت در حوضه‌های آبخیز چافرود، مرغک، ماسوله رودخان و پسیخان در حال اجراست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان جلوگیری از انباشت رسوبات در بستر تالاب، انهار، مسیل و آب بندان ها، کنترل سیلاب‌های ویرانگر و جلوگیری از فرسایش خاک در سرشاخه‌ها را از مزایای اجرای طرح های آبخیزداری در این حوضه ذکر کرد و گفت: رودخانه‌های چافرود، مرغک، خالکایی، پلنگ رودخان، تنیان رود، ماسوله رودخان، قلعه رودخان، گشت رودخان، پسیخان و پیربازار به حوضه آبخیز تالاب انزلی وارد می شوند که از لحاظ سیل خیزی، فرسایش خاک و تولید رسوب در اولویت اجرای طرح‌های آبخیزداری قرار دارند.
یوسف پور با اشاره به اختصاص 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح‌های آبخیزداری کشور گفت: سهم گیلان از این اعتبار بیش از 15 میلیارد تومان است که برای اجرای 40 طرح آبخیزداری در 19 طرح آبخیزداری هزینه می‌شود.
حوضه آبخیز تالاب انزلی 350 هزار هکتار مساحت دارد. تالاب بین المللی انزلی از مهمترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر و محل تخم ریزی آبزیان بوده و از نخستین تالاب‌های ثبت شده در معاهده رامسر در سال 1971 میلادی است.
تالاب بین المللی انزلی هم اکنون در فهرست مونترآل قرار گرفته است. قرار گرفتن در این فهرست به معنای این است که تالاب در حال خشک شدن است و به مراقبت نیاز دارد.
وسعت تالاب انزلی که زمانی حدود 20 هزار هکتار بود اکنون به شدت کاهش یافته و طی سه دهه گذشته به دلیل ورود حجم زیادی از رسوبات و رشد بی رویه گیاهان مهاجم میانگین عمق آب تالاب انزلی از 11 متر به کمتر از دو متر و در مناطقی حتی کمتر کاهش یافته است.
سازه های غیرضروری و کارشناسی نشده و قطع جریان طبیعی آب ، گیاهان مهاجم وارداتی ، تجاوز به حریم تالاب و کاهش آب دریای خزر حال تالاب زیبای انزلی را به شدت وخیم و نیازمند درمان فوری و جدی کرده است.
7296/2007/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/83529/چهار-طرح-آبخیزداری-در-تالاب-انزلی-اجرا-می-شود
بستن   چاپ