نسیم گیلان
فرودگاه رشت کليد طلايي توسعه گيلان
يکشنبه 24 فروردين 1393 - 11:11:05 AM
مهر
کارشناسان اقتصادي فرودگاه ها را يکي از اساسي ترين عوامل توسعه هر شهر و جامعه مي دانند.

فرودگاه ها از با ارزش ترين زير ساخت هاي جوامع پيشرفته محسوب مي شوند و به دليل برخورداري از پتانسيل هاي مختلف در رشد اقتصادي كشور ها و كمك به ايجاد توسعه پايدار نقش مهمي دارند.

 ارزش و اهميت فرودگاه ها در دنياي امروز به حدي است كه برخي كارشناسان فرودگاه ها را لوكوموتيو اقتصادي هر كشور توصيف و وجود فرودگاه هاي پررونق و كارآمد را عامل رشد اقتصادي و توسعه‌ پايدار مي دانند.

با توجه به اهميت موضوع خبرنگار مهر به سراغ همشهريان گيلاني رفته تا نظر آنان را در اين زمينه جويا شود.

يک شهروند گيلاني مي گويد:  فرودگاه از زير ساخت هاي مهم اقتصادي و مواصلاتي رونق و گسترش صنعت گردشگري است.

فرودگاه رشت ظرفيتي براي توسعه اقتصاد شمال کشور است

امير جعفرنژاد افزود: توسعه فرودگاه بين المللي سردار جنگل رشت با توجه به مولفه هايي همچون موقعيت استراتژيک گيلان، همسايگي با کشورهاي حاشيه خزري، جمعيت بالاي منطقه، ظرفيت هاي قابل اتکاي طبيعي و اقتصادي، وجود جاذبه هاي توريستي و بناهاي تاريخي و غيره به عنوان کليد توسعه منطقه به شمار مي رود.

وي اظهارداشت: توسعه اين فرودگاه مي تواند نقش مهمي در توسعه زيرساخت ها براي جذب سرمايه گذاري هاي کلان داخلي و خارجي، توسعه آموزش عالي، گردشگري، دسترسي مناسب تر به خدمات درماني و غيره داشته باشد.

اين شهروند گيلاني که خود را دانشجو معرفي کرد، گفت: با توجه به پتانسيل و ظرفيت‌ هاي فرودگاه رشت توسعه اين فرودگاه نقش به‌ سزايي در رونق شهر و منطقه خواهد داشت و سود غيرمستقيمي را در شريان‌ هاي اقتصادي منطقه وارد مي‌ کند.

وي افزود: تاثير و تبعات توسعه عمراني فرودگاه به يقين در جذب سرمايه‌گذاري در فرودگاه و منطقه و در نهايت درآمدزايي و جذب بخش خصوصي بسيار موثر است.

جعفرنژاد در ادامه فرودگاه رشت را ظرفيتي براي توسعه اقتصاد شمال کشور دانست و يادآورشد: گردشگري و صادرات محصولات کشاورزي از طريق اين فرودگاه به اقتصاد شهرهاي شمالي رونق مي بخشد.

ديگر شهروند گيلاني به وجود ظرفيت هاي فراوان فرودگاه رشت در حمل بار و مسافر  اشاره کرد و گفت: با هدف توسعه زيرساخت هاي استان حضور سرمايه گذاران، نخبگان و مسئولان در منطقه ضروري است بنابراين توسعه فرودگاه رشت بايد با جديت هرچه تمام در دستور کار قرار گيرد.

محمد علي رمضاني تکميل زير ساخت هاي فرودگاه رشت را نيازمند عزم همگاني دانست و افزود: اين فرودگاه نقش برجسته اي در پويايي اقتصادي شمال کشور دارد.

وي اظهارداشت: گيلان داراي استعدادهاي فراواني در زمينه هاي گردشگري، توسعه محصولات کشاورزي، صنعتي، دامي، شيلاتي و غيره است.

اين شهروند لاهيجاني گفت:  گيلان از تفرجگاه‌ هاي ديدني، مناطق توريستي و گردشگري شمال ايران است. همجواري با جنگل‌ هاي انبوه، ‌چشم‌ اندازهاي طبيعي، آب و هواي معتدل، آبگرم‌ هاي معدني، کوهستان‌ هاي سرسبز با اين ديار ديرپا پيوندي جاودانه دارد.

وي افزود: بدون شک با سياست‌ گذاري و برنامه‌ ريزي و بهره‌ برداري اصولي، مناسب از اين جذابيت‌ ها، قابليت‌ ها با ايجاد زيرساخت‌ ها و بسترسازي و رونق صنعت توريسم مي‌ تواند در رشد و توسعه همه جانبه اين استان بسيار مهم و اساسي تلقي شود.

فرودگاه مي‌ تواند فرصت و مزيت مناسبي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي باشد

جعفرنژاد تصريح کرد: ارتباطات، تسهيل و دسترسي آسان نکته کليدي ديگري در مقوله گسترش و توسعه گردشگري است از اينرو فرودگاه براي يک استان زيبايي شمالي مي‌ تواند فرصت و مزيت مناسب براي جذب گردشگران داخلي و خارجي باشد.

در قرن حاضر حمل و نقل هوايي در روابط کشورهاي مختلف جهان، تبادل فرهنگ، نمايش قدرت هاي اقتصادي و نظامي و تسريع امور حياتي يک کشور نقش حساسي بر عهده دارد و در اين بين فرودگاه ها بخش حياتي و مهمي از سيستم حمل و نقل هوايي را تشکيل مي دهند و در واقع زيربنايي ترين بخش در صنعت حمل و نقل هوايي محسوب مي شوند.

حمل و نقل يكي از عوامل مهم توسعه اقتصادي و اجتماعي هر كشوري محسوب مي شود، پيشرفت اقتصادي هر كشوري با ميزان كارايي سيستم حمل و نقل آن رابطه مستقيم داشته و از آنجايي كه حمل و نقل هوايي به عنوان يكي از شاخه هاي سيستم حمل و نقل داراي نقش بسيار مهمي در توسعه اقتصادي، اجتماعي، صنعتي و گردشگري است بنابراين توجه به اين صنعت لازم و ضروري است.

مديرکل فرودگاه گيلان در اين باره گفت: استقرار فرودگاه سردار جنگل در مركز استان بطور مستقيم و غير مستقيم در افزايش درآمد شهرداري كلانشهر رشت تاثير دارد.

فتاح رضواني افزود: استقرار فرودگاه سردار جنگل در مركز استان علاوه بر درآمدزايي مستقيم شهرداري رشت كه از محل عوارض پنج درصد حاصل از فروش بليت هوايي تامين مي شود در درآمدزايي غير مستقيم شهرداري رشت كه با فعاليت دفاتر آژانس هاي هواپيمايي محقق مي شود، تاثيرگذار است.

وي همچنين به بلوار عرفان شهر رشت اشاره كرد و اظهارداشت: با تقسيم ترافيك در محدوده فرودگاه و اين بلوار مي توان از انسداد راه هاي ورودي و خروجي به فرودگاه رشت به ويژه در زمان پروازهاي حج جلوگيري كرد.

مديرکل فرودگاه گيلان به خدمات شهري مورد ارائه از سوي شهرداري رشت اشاره كرد و گفت: درآمد حاصل از اخذ عوارض حاصل از فروش بليت هوايي از سوي شهرداري رشت مي تواند خدمات شهري ارائه شده به فرودگاه سردار جنگل را مانند ساير فرودگاه هاي مراكز استان ها در كشور بيش از پيش ارتقا دهد اما در شهرداري كلانشهر رشت ارائه چنين خدماتي در دستور كار شهرداري نيست.

وي افزود: انتظار مي رود اعضاي شوراي شهر و شهرداري رشت در اين زمينه به تنها فرودگاه استان كه در مركز گيلان واقع شده و دروازه هوايي ورودي استان و شهر رشت محسوب مي شود، اهتمام بيشتري داشته باشند.

فرودگاه رشت تنها فرودگاه استان گيلان است

رضواني همچنين بر لزوم تامين و تخصيص اعتبار از محل اعتبارات استاني و يا ملي براي احداث تاكسي وي موازي، ساماندهي زهكش ها و كانال هاي آب اطراف باند و جلوگيري از صدمه به سازه باند، تغيير مسير رودخانه هاي ابتدا و انتهاي باند، انتقال محل پايگاه هوا دريا مستقر در حاشيه استريپ پروازي، بهسازي ساختمان تشريفات فعلي، جانمايي براي احداث ساختمان تشريفات جديد، احداث ساختمان براي خدمات رساني در شرايط بحران اعم از زلزله، برف و غيره تاکيد کرد.

وي اظهارداشت: با توجه به اينكه فرودگاه سردار جنگل در حال حاضر داراي يك باند پرواز است و در صورت هر گونه فعاليت عمراني و يا مشكل غير پيش بيني در اين باند، قادر به پذيرش پرواز نخواهيم بود.

مديرکل فرودگاه گيلان گفت: بنابراين احداث باند موازي از ضروريات فرودگاه سردار جنگل است كه اين امر مستلزم تامين اعتبار و همچنين رفع يافته هاي موجود كه از سوي دفتر استانداردهاي فرودگاهي به عنوان مانع محسوب مي شود مانند محل فعلي پايگاه هوا دريا مستقر در موازي باند و تغيير انهار براي هدايت آبهاي دو رودخانه ابتدا و انتهاي باند كه از داخل فرودگاه به مزارع كشاورزان اطراف راه دارد، امكان پذير است.

وي همچنين به جايگاه تشريفات دولت در فرودگاه رشت اشاره كرد و اذعان داشت: با پيگيري ها و مكاتباتي كه طي سه سال اخير با استانداري گيلان صورت گرفته است اخيرا با دستور مستقيم استاندار بهسازي جايگاه فعلي تشريفات دولت و احداث جايگاه جديد تشريفات از محل اعتبارات استاني در دستور كار معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري قرار گرفته است كه به زودي عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

رضواني تصريح کرد: مقرر شد در آينده نزديك نسبت به برگزاري مناقصه براي اجراي فاز دوم محوطه ترمينال جديد از محل اعتبارات استاني اقدام شود.

به هر ترتيب وجود فرودگاه از جمله زيرساخت‌هاي توسعه شهرها به شمار مي رود  كه براي تقويت اين مهم بايد از ظرفيت ها و فرصت‌ هاي موجود استفاده بهينه كرد. سرمايه‌گذاري بخش ‌هاي مختلف در شهرها به منزله حلقه‌ هاي زنجيره توسعه هستند.

وجود فرودگاه يكي از زيرساخت‌هاي مهم توسعه شهر رشت است، وجود مراكز دانشگاهي، راه‌اندازي بيمارستان ‌ها و فضاهاي خصوصي براي جذب توريسم فرصت مناسبي براي تقويت فرودگاه سردار جنگل خواهد بود.

در اين خصوص شهردار كلانشهر رشت فرودگاه سردار جنگل را نمادي از مديريت شهري مركز استان دانست و گفت: حضور افراد تاثير گذار در فرودگاه رشت همانند هر فرودگاهي قضاوت مسافران در مورد مديريت شهري را به دنبال خواهد داشت و مترددين فرودگاهي در قياس اين مديريت با ساير مراكر استان ها و حتي خارج از كشور بر خواهند آمد.

 محمد ابراهيم خليلي افزود: فرودگاه ها امروزه نقش مهمي در رشد و توسعه اقتصادي دارند و از طريق اشتغال زايي براي مردم و به جريان انداختن نقدينگي هاي كلان به شكوفايي اقتصادي كشورها كمك مي كنند.

فرودگاه ها در توسعه مناطق مختلف کشور نقش محوري دارند

وي همچنين با بيان اينکه فرودگاه ها در توسعه مناطق مختلف کشور نقش محوري دارند، اظهارداشت: فعاليت فرودگاه ها سنبل صنعت حمل و نقل هوايي و محور توسعه مناطق مختلف کشور است.

شهردار کلانشهر رشت با اشاره به نقش فرودگاه در جذب سرمايه گذار گفت: با توسعه فرودگاه سردار جنگل مي توان سرمايه گذارهاي زيادي را براي پيشرفت استان جذب كرد.

وي افزود: فرودگاه يکي از مهمترين زيرساخت‌ ها در زمينه رشد و توسعه پايدار است که به عنوان يکي از نخستين نيازها در مسير جذب سرمايه‌ گذار مطرح است.

بدون شک امروزه همان گونه كه راه ها و بزرگراه ها در حمل و نقل جاد هاي و راه آهن در حمل و نقل ريلي داراي اهميت است؛ فرودگاه نيز زيربنايي ترين بخش در صنعت حمل و نقل هوايي است.

صنعت حمل و نقل هوايي امروزه به عنوان يكي از مهمترين محورهاي توسعه و رشد كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه دنيا مطرح و از جايگاه ويژه اي در برنامه هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و تكنولوژيكي كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه برخوردار است.صنعت حمل و نقل در هركشور بيانگر وضعيت اقتصادي و ميزان توسعه صنعتي آن كشور محسوب مي شود.

استاندار گيلان نيز گفت: الحاق فرودگاه رشت به منطقه آزاد انزلي موجب تقويت زيرساخت هاي سرمايه گذاري در استان مي شود.

محمد علي نجفي از افزايش 42 درصدي ورود گردشگران به گيلان از طريق هوايي خبر داد و افزود: ورود 23 هزار گردشگر از طريق 222 پرواز به خوبي نشان دهنده ظرفيت مناسب حمايت از اجراي طرح هاي توسعه ايي در اين فرودگاه است.

وي همچنين فرودگاه سردار جنگل را يکي از مهمترين مولفه هاي توسعه اقتصادي استان عنوان کرد و اظهارداشت: با الحاق اين فرودگاه به منطقه آزاد انزلي که مستلزم تصويب هيئت وزيران است مي توان برنامه هاي بلند مدت و کلان اقتصادي را که در دستور کار قرار داد و اجرايي کرد.

استاندار گيلان گفت: افزايش شعاع منطقه آزاد انزلي همچنين علاوه بر فراهم کردن شرايط تسهيل جذب سرمايه گذاران موجب افزايش گردشگران و ارتقا ظرفيت هاي گردشگري خواهد شد.

فرودگاه در توسعه فعاليت هاي اقتصادي، صنعتي و گردشگري گيلان بسيار موثر است

وي همچنين با اشاره به اينکه با الحاق فرودگاه سردار جنگل سرمايه گذاران و گردشگراني خارجي مي توانند بدون ويزا وارد اين منطقه شوند، افزود: با توجه به اين موضوع راه اندازي ساختمان جايگاه تشريفات اختصاصي به منظور انجام مذاکرات سرمايه گذاري و ورود گردشگران همچون ديگر فرودگاه هاي بزرگ کشور ضروري است ضمن اينکه ساختمان فعلي پاويون نيز بايد تجهيز شود.

نجفي همچنين بر برقراري پروازهاي عتبات عاليات از فرودگاه رشت نيز تاکيد کرد.

به هر حال فرودگاه ها از با ارزش ترين زير ساخت هاي جوامع پيشرفته محسوب مي شوند و به دليل برخورداري از پتانسيل هاي مختلف در رشد اقتصادي كشور ها و كمك به ايجاد توسعه پايدار نقش مهمي دارند.

 ارزش و اهميت فرودگاه ها در دنياي امروز به حدي است كه برخي كارشناسان، فرودگاه ها را لوكوموتيو اقتصادي هر كشور توصيف مي كنند و وجود فرودگاه هاي پررونق و كارآمد را عامل رشد اقتصادي و توسعه پايدار مي دانند.

 در جهان امروز آمار ترافيك مسافري فرودگاه هاي هر كشور بيانگر ميزان توسعه اقتصادي آن كشور است و حجم جابه جايي بار هوايي نيز نشانگر قدرت اقتصادي كشورها است.

 وجود فرودگاه در مناطق مختلف تاثيرات مستقيم و غير مستقيم فراواني بر اقتصاد آن مناطق دارد كه اشتغالزايي، كمك به رونق و توسعه صنعت گردشگري و رونق صنايع و خدمات وابسته از مهمترين آنها است.

نماينده مردم لنگرود و عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: توسعه مناسبات سياسي با همسايگان شمالي کشور فعاليت هاي اقتصادي فرودگاه رشت را گسترش مي دهد.

مهرداد لاهوتي با تاکيد بر توسعه هر چه بيشتر فرودگاه رشت افزود: با توجه به شرايط بالقوه گيلان توسعه بخش‌ هاي مختلف فرودگاه سردار جنگل داراي اهميت بسياري است.

وي همچنين به صنعت گردشگري در گيلان اشاره کرد و اظهارداشت: اين صنعت داراي مزاياي فراوان و گوناگوني بوده و توسعه آن نيازمند شناخت و آگاهي کافي از مسائل و عوامل موثر اقتصادي، اجتماعي فرهنگي در هر منطقه است.

فرودگاه رشت يک فرصت بي بديل اقتصادي در شمال کشور به شمار مي رود

عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: بدون شک براي خروج از اقتصاد تک محصولي متکي به نفت، نظر به اثرات اقتصادي گردشگري در کسب منابع ارزي و ارتقا سطح درآمد مناطق مقصد، توسعه پايدار اين صنعت در کشور و مناطق مختلف به عنوان يک ضرورت غير قابل انکار مطرح مي شود.

وي در ادامه توسعه اين صنعت را نيازمند يک برنامه و استراتژي جامع و هدفمند دانست و افزود:  صنعت توريسم يکي از مهمترين صنايع در جهان است که بطور مستقيم منجر به رشد اقتصادي و اشتغالزايي مناطق توريستي شده و علاوه بر اين فرهنگ و رسوم کشور ها را طراحي کرده و نيز موجب ارتقا فرصت ها و شرايط اقتصادي و سرمايه گذاري هاي مختلف خواهد شد.

لاهوتي در ادامه همکاري تنگاتنگ صنايع گردشگري و هوانوردي را کليد توسعه بيشتر هر دو صنعت دانست و يادآورشد:  موفق‌ ترين کشورها در زمينه صنعت گردشگري کشورهايي هستند که صنعت هوانوردي آنها به روز بوده و جديدترين هواپيماها و مدرن‌ ترين فرودگاه ها را در اختيار دارند.

فرودگاه سردار جنگل رشت يک فرصت بي بديل اقتصادي در شمال کشور به ويژه گيلان به شمار مي رود از اينرو مي طلبد مسئولان به اين زير ساخت مهم و پايدار استان توجهي ويژه داشته باشند.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/836/فرودگاه-رشت-کليد-طلايي-توسعه-گيلان
بستن   چاپ