نسیم گیلان
امروزه 80 درصد تالاب های کشور در معرض تهدید هستند
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 10:54:13 AM
ایسنا

نسیم گیلان- نیلوفر عابدین زاده با اشاره به برگزاری اولین نشست باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی منطقه سه کشور با محوریت «حفاظت از تالاب ها» به میزبانی جهاددانشگاهی گیلان، اظهار کرد: این مجموعه نشست ها با هدف مهیا کردن فضا برای ارتباط هر چه بیشتر گروه های دانشجویی با یکدیگر و همچنین تبیین راهکارهای مناسب به منظور ایجاد بستر بهبود برای بخشی از معضلات محیط زیستی برگزار می شود.

وی علت انتخاب موضوع «حفاظت از تالاب ها» برای نشست منطقه سه کشوری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی را نزدیکی زمان آن با روز جهانی تالاب ها و همچنین وضعیت نامطلوب این اکوسیستم های آبی در منطقه شمال کشور دانست.

سرپرست معاونت آموزشی – پژوهشی پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با بیان اینکه امروزه 80 درصد تالاب های کشور در معرض تهدید هستند، تصریح کرد: با وجود عضویت ایران در کنوانسیون رامسر به جای اینکه شاهد رشد چشمگیر تالاب های ثبتی ایران در فهرست جهانی و بهبود وضعیت این اکوسیستم های مهم آبی باشیم، هر ساله به تعداد تالاب هایی که از این فهرست خارج می شوند، افزوده می شود.

عابدین زاده با بیان اینکه کم توجهی به وضعیت تالاب ها در روند توسعه این اكوسیستم های ارزشمند را در بسیاری از نقاط دنیا با چالش های جدی مواجه ساخته است، گفت: اثرات این روند تخریبی بر زندگی انسان ها و تنوع زیستی بسیاری از كشورها را بر آن داشته تا با تدابیر بازدارنده و یا كاربرد شیوه های جدید مدیریتی در دستیابی به توسعه پایدار نسبت به حفاظت و احیای تالاب ها اقدام کنند.

وی با تاکید بر لزوم اتخاد رویکرد زیست بومی در مدیریت تالاب ها، خاطرنشان کرد: این رویکرد راهبردی برای مدیریت یکپارچه منابع آب، زمین و معیشت بوده و حفاظت از محیط زیست را بر مبنای به رسمیت شناختن بهره برداری های معقول اقتصادی و در نظر گرفتن نقش انسان و به ویژه جوامع محلی به عنوان بخشی از زیست بوم و ارتباط بین اجزای مختلف زیست بوم، دنبال می کند.

سرپرست معاونت آموزشی – پژوهشی پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با بیان اینکه در رویکرد زیست بومی حفاظت از محیط زیست صرفا وظیفه یک سازمان مستقل نیست، یادآور شد: بی تردید تداوم ارتباط بین انسان و طبیعت و همچنین همگرایى توان و عزم جوامع انسانى و مراجع دولتى و غیر دولتى زمینه بسیار مناسبى را براى حفاظت از محیط زیست و تحقق توسعه پایدار فراهم مى آورد.

وی اضافه کرد: رویکرد زیست بومی اساسا بر مشارکت گروه های ذینفع تاکید دارد و لذا مستلزم فراهم ساختن زمینه مناسب برای مشارکت ذینفعان است. بدین ترتیب می توان به مدد همکاری بیشتر گروه های ذینفع و تقویت احساس تعلق این گروه ها نسبت به مدیریت و حفاظت از تالاب ها هدف های مورد نظر را تحقق بخشید و اثرات حاصل از به کارگیری این رویکرد را پایدارتر ساخت.

عابدین زاده نقش آحاد جامعه را در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اثرگذار و حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: شهروندان، جوامع محلی و تمامی ذینفعان تالاب می توانند نقشی مهم در حفاظت از این پهنه ها بازی کنند.

وی با بیان اینکه آگاهی رسانی به اقشار مختلف مردم با کمک گروه های دانشجویی به عنوان قشر نخبه جامعه نیز می تواند در جهت حفاظت از تالاب ها به ارتقای فرهنگ مشارکت بیانجامد، گفت: امید است در پایان گردهمایی مذکور که با حضور دانشجویان حامی محیط زیست، انجمن های علمی دانشگاهی، سازمان های مردم نهاد زیست محیطی و مدیر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می شود، از طریق هم اندیشی و همکاری در تحلیل و شناخت مشکلات و ارائه راهکار برای حل مشکلات محیط زیستی گامی موثر برداشته شود.

  نشست منطقه سه کشوری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی، از سری برنامه های سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی کشور به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان گیلان و با همکاری پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی و اداره کل محیط زیست استان روز شنبه، 18 اسفندماه برگزار می شود.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/89049/امروزه-80-درصد-تالاب های-کشور-در-معرض-تهدید-هستند
بستن   چاپ