نسیم گیلان
روحانی: اکثریت قاطع کشورهای دنیا مخالف تحریم ایران هستند
پنجشنبه 16 اسفند 1397 - 13:07:01
نسیم گیلان - رشت - رئیس جمهوری گفت: شرایط امروز ما در عرصه جهانی به گونه ای است که اکثریت قاطع قریب به اتفاق کشورهای دنیا ، مخالف تحریم نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام حسن روحانی صبح پنجشنبه در جلسه شورای اداری گیلان افزود: در پیشگاه خداوند شکرگزار هستیم؛ اگرچه ماه ها و روزهای سختی در سال 97 بر مردم گذشت اما باران رحمت الهی امسال و البته موفقیت های ما در صحنه های بین المللی جای شکرگزاری دارد.
وی اظهار داشت: درست است که امروز در تحریم هستیم، اما یادمان باشد از اول پیروزی انقلاب تا امروز، این نخستین باریست که طرفداران این تحریم چند کشور بیشتر نیستند و مخالفان آن، اکثریت قاطع قریب به اتفاق کشورهای دنیا هستند.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: از اول انقلاب تاکنون، تحریم های مختلفی داشتیم و خیلی از کشورهای غربی از آمریکا حمایت کردند ولی هیچ وقت نبوده که تحریم کنندگان ایران ، فقط سردمداران آمریکا و طرفدارانش رژیم صهیونیستی و چند کشور باشد.
وی با اشاره به آمار یک نظرسنجی که در کشور آمریکا انجام شده، گفت: بر اساس این نظرسنجی؛ 60 درصد کار ترامپ مبنی بر تحریم ایران را غلط دانسته و 60 درصد نیز بیان داشتند که ترامپ حق نداشته از برجام خارج شود و این، موضوع خیلی مهمی و یک پیروزی سیاسی است.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه در منطقه موفقیت های زیادی به دست آورده ایم، افزود: برای اولین بار در تاریخ منطقه و جهان که تصمیم گیری موثر و حتی باید بگوییم تصمیم گیری اصلی برای امنیت منطقه به ویژه سوریه، توسط سه کشور انجام می شود که یکی ایران اسلامی است.
وی اظهار داشت: چه زمانی بوده که ایران در حرکت سیاسی بین المللی و منطقه به عنوان نقش اصلی سیاسی را در منطقه ایفا کند؟ این یک موفقیت برای ماست.
رئیس جمهوری در ادامه سخنانش با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه توفیقات زیادی به دست آورده، افزود: این مهم با همراهی همه نیروهای مسلح از جمله سپاه ، ارتش و مردم به دست آمده است.
وی با تصریح اینکه در دنیای به هم پیوسته ای زندگی می کنیم و نمی توانیم نسبت به همسایگان خود بی تفاوت باشیم، گفت: قطعا بدانید اگر حمایت جمهوری اسلامی ایران نبود، حتما بغداد و اربیل سقوط کرده و داعش در منطقه مسلط و مشکلات زیادی برای کشور ایجاد می شد چراکه نمی توانستیم از ورود مردم عراق به ایران جلوگیری کنیم.
رئیس جمهوری با یادآوری اینکه همه موفقیت های نظام اسلامی جای شکر دارد، افزود: از تمامی این موفقیت ها مهمتر ، حضور ملت ایران است که با وجود سختی ها و مشکلات نشان دادند که خسته نمی شوند، مقاوم هستند و می ایستند.
** هیچ ترسی از میز مذاکره نداریم / امروز راهی جز ایستادگی و مقاومت نداریم
رئیس جمهوری در ادامه سخنانش بیان کرد: آمریکا در پی مذاکره با ماست و من چون تخصص مذاکره دارم، با قدرت می گویم آنچنان منطق ما قوی و به حق است که هیچ ترسی از میز مذاکره نداریم.
حجت الاسلام حسن روحانی افزود: اصل بحث اینست که ما به اهداف ملی برسیم؛ ما عاشق چشم و ابروی منافع خودمان هستیم این را باید بدست آورد، بقیه اش تاکتیک است و هدف اینست که ما روی منافع کشورمان حرکت کنیم.
وی اظهار داشت: در سفر نیویورک در سال قبل، هشت بار دولت آمریکا از من تقاضا کرد که با رئیس جمهوری این کشور ملاقات کنم، در سفر امسال نیز پنج نفر از رهبران دنیا واسطه شدند که این ملاقات انجام شود اما من گفتم زمان و شرایط ملاقات را نمی بینم، آمریکا اول باید به برجام برگردد و بگوید اشتباه کرده و جبران کند ما هم از میز مذاکره فراری نیستیم.
وی ادامه داد: اینجوری نیست کسی فکر کند ما عاشق چشم و ابروی آمریکا هستیم بلکه آنها در پی ما هستند و می خواهند ملاقات و مذاکره کنند، ما هم از مذاکره فراری نداریم و اهل این کار هستیم و قدرت این کار را داریم .
حجت الاسلام روحانی افزود: مگر ما در دادگاه بین المللی در بخش اصل صلاحیت چند هفته پیش در برابر آمریکا موفق نشدیم ؟ مگر چند ماه قبل در بحث برجام در دادگاه بین المللی پیروز نشدیم؟ ما ترسی نداریم همانطور که از میدان جنگ ترس نداریم، از میز مذاکره نیز و بحث حقوقی هم ترسی نداریم؛ در سازمان ملل هم حضور پیدا می کنیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت : برای ما واضح است که مشکل وجود دارد، راه سختی است اما راه دومی جز مقاومت نداریم و اگر داشتیم دنبالش می رفتیم؛ امروز راهی جز ایستادگی و مقاومت نداریم.
وی با بیان اینکه ملت ایران تاکنون در صحنه های مختلف موفق بوده و آمریکا خواسته ما را بشکند، گفت: اینکه می بینید در سال 97 علی رغم همه مشکلات اقتصادی بزرگترین پالایشگاه ما در همین سال افتتاح شد، یکی از راه آهن های مهم در همین سال بود و تا آخر سال هم بزرگترین طرح گازی را در عسلویه افتتاح خواهیم کرد و در هر استانی برای سفر استانی؛ هزاران میلیارد پروژه افتتاح می شود و به همان میزان نیز کلنگ احداث پروژه زده می شود بدان معناست که ما مایوس نیستیم و به راهمان ادامه می دهیم.
وی اضافه کرد: البته میدان مبارزه، فراز و نشیب دارد و همه تلاش ما یک جمله است و آن اینکه ما در این شرایط باید تلاش کنیم هزینه ها را کم و پرداخت کنیم؛ اگر هزینه را پرداخت نکنیم باید تسلیم شویم و اگر می خواهیم بایستیم و مقاومت کنیم، اگر می خواهیم دشمن را به عقب برانیم، باید هزینه بدهیم و تلاش مسئولان باید این باشد این هزینه کاهش داده شود.
حجت الاسلام روحانی ادامه داد: رابطه ما با دنیا اعم از اروپا ، روسیه، چین، هند و همسایگان بر مبنای منفعت مشترک است و یک طرفه نمی شود.
وی ضمن قدردانی از حضور مردم در صحنه های مختلف گفت: حضور مردم در صحنه های مختلف به معنای آگاهی و رشد مردم است؛ می دانیم مردم در زندگی روزمره دچار مشکل هستند اما پای نظامشان ایستاده اند؛ اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوادث سال 96 در زلزله بگونه ای عمل کرد که طی یک سال 71هزار خانه را ساخت یا مرمت کرد، آمار کوچکی نیست؛ شما ببینید در آمریکا وقتی دچار حادثه ای می شوند، چقدر طول می کشد تا بازسازی کنند.
حجت الاسلام روحانی گفت: کار بزرگی از سوی ملت ایران انجام شده؛ این به معنای ایمان، ایثار و تعامل مردم است وقتی مشکل پیش می آید همه شانه آماده می کنند تا زیر بار مسئولیت بگذاریم که این اخلاق و ایثار است.
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم چون به مشکلات حوزه خود واقف هستند و می دانند بر مبنای دلسوزی حرف می زنند و افکار عمومی از آنان مطالبه می کنند؛ در مجلس هم که این روزها راجع به معیشت مردم بحث بود ممکن است مجلس نظری داشته باشد ما موافق یا مخالف باشیم نهایتش اگر مجلس تصمیم نهایی گرفت و شورای نگهبان تایید کرد ما اجرا می کنیم و مجری هستیم؛ هرچند ممکن است که در اجرا سختی داشته باشیم ولی همیشه بین دولت و مجلس بحث های اینچنینی هست و این موضوع طبیعی است.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به وجود دو مشکل نداشتن حزب در کشور و نداشتن بخش خصوصی قوی اشاره کرد و افزود: ما دولت حزبی نداریم و این موضوع کار را دشوار می کند؛ در دنیا دولت ها دولت های حزبی هستند، حزب هم حاکم بر دولت و هم حاکم بر مجلس است؛ ما سیستم حزبی در کشور نداریم ولی در لایحه ای که به مجلس فرستادیم - که سرنوشت آن نمی دانیم چه خواهد شد - یکی از بحث های ما اینست که به حزب هویت دهیم.
حجت الاسلام روحانی افزود: دو مشکل داریم که باید حل شود؛ یکی حزب نداریم و احزاب ما فصلی هستند، در این کار حرکت ما ناقص است که باید تکمیل کنیم و باید توجه داشته باشیم که دموکراسی بدون حزب سخت است و الان دولت من، دولت کاملا غیرحزبی و غیر جناحی است؛ البته امتیازاتی دارد اما سخت هم هست، چون تعهد آنچنانی ندارد و حزب باید بیاید به مردم تعهد بسپارد و دولت فراحزبی سخت است.
وی اضافه کرد: مشکل دوم بخش خصوصی است؛ الان بخش خصوصی داریم ولی باید تقویت کنیم اما بخش خصوصی توانمند و قدرتمندی که بتواند در کشورهای منطقه و جهان رقابت کند، یا نداریم یا کم داریم و اگر امروز در ایران اقتصاد ما در اختیار بخش خصوصی آگاه و آشنا به تجارت جهانی بود، تحریم کمتر بر ما اثر می گذاشت.
** دولت به خاطر مردم و منافع آنان، تاوان کلاهبرداری موسسه های غیرمجاز را پرداخت کرد
رئیس جمهوری در ادامه سخنانش در جلسه شورای اداری گیلان با اشاره به مبالغ پرداختی برای مطالبات مردم از موسسه های غیرمجاز گفت: تجمعاتی در این ارتباط صورت می گرفت و افراد به جای بد و بیراه گفتن به کلاهبرداران، به دولت فحاشی می کردند که البته دولت برای برگرداندن پول مردم، حدود 30 هزار میلیارد تومان پرداخت کرد و 257 هزار میلیارد تومان نقدینگی ایجاد شد که یکی از دلایل تورم نیز همین مسئله بوده است.
وی ادامه داد: کسانی دیگر سر مردم کلاه گذاشتند، اما دولت به خاطر مردم، تاوان آن را بر عهده گرفت و لازم است توجه داشته باشیم که یکی از فسادهای بزرگ کشور، همین موسسه های غیرمجاز بودند و دولت اصلاحات مهم و دشواری در این خصوص انجام داد.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه گام دوم را برای اصلاح بانک ها شروع کرده ایم، اظهار داشت: برای اصلاح بانک ها ، گام خوبی در جهت ادغام تمامی بانک های وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه، برداشته شده که کار صحیح و دقیقی انجام شد و تصمیم آن را در خردادماه امسال گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: گام های دیگری نیز از سال آینده برای اصلاح بانک ها برمی داریم و این تحول مهمی است که در کشورمان باید ایجاد شود تا به نتیجه برسیم که البته، کاری سخت و پیچیده است.
رئیس جمهوری با اشاره به مشکل پسماند در گیلان گفت: اولین اولویتم در محیط زیست ، ساماندهی پسماند سواحل دریای خزر و بخشی در جنوب در خلیج فارس و دریای عمان است که بایستی راه را ادامه دهیم چرا که پسماند، مشکلی اساسی در آلودگی آب ها ، محیط زیست ، رودخانه ها و دریاهاست و باید این موضوع را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به عدم تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بخش پسماندها تصریح کرد: از آنجاییکه برقی که از تبدیل پسماند بدست می آید باید گران به وزارت نیرو بفروشند و وزارت نیرو نیز آن را ارزان به مردم بفروشد، این موضوع با مشکل روبروست.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه آب ، گاز ، نفت، بنزین، و گازوئیل در کشورمان نسبت به منطقه و دنیا قیمت ناچیزی دارد، افزود: همین بنزین در عربستان نزدیک به پنج هزار تومان و در کویت چهار هزار تومان و در ترکیه و افغانستان هشت تا 10 هزار تومان است؛ بنزین لیتری هزار تومان در دنیا نداریم یعنی سوخت در ایران مجانی است.
وی یادآور شد: چنانچه مبلغ سوخت را گران کنیم، به مردم فشار وارد می شود و اگر ارزان باشد، مصرف بالا و قاچاق می شود؛ البته برای مبارزه با قاچاق ، سراسر منطقه جنوب را در اختیار سپاه گذاشته ایم و که کار سختی است و آنها اقدام می کنند و ممکن است موردی هم از دستشان خارج شود.
** اهتمام به عرضه کالاهای اساسی با ارز 4200 تومانی داریم
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تحولات اقتصادی را باید از ریشه درست کنیم، گفت: در تلاش هستیم کالاهای اساسی را ارزان به دست مردم برسانیم و قرار شد 25 درصد از کالاهای اساسی با ارز چهار هزار و 200 تومانی باشد و تاکید به نظارت کرده ایم.
حجت الاسلام روحانی یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم را افزایش صادرات غیرنفتی دانست و افزود: بخش خصوصی مشکلاتی دارند و قوانین و آئین نامه ها نیز گاهی با اشکالاتی همراه هستند؛ با توجه به پرداخت ارز چهار هزار و 200 تومانی، باز هم اجناس با قیمت ارزان به دست مردم نمی رسد و ما راه هایی را در این خصوص در نظر گرفته ایم.
وی ادامه داد: هدف این است بکوشیم آنانی که حقوقی ثابت دارند، به دریافتی شان اضافه شود و راه حل ما همان بوده که لایحه داده ایم اما آنچه قانون تصویب شود، اجرا می کنیم و در تلاشیم به حقوق بگیران کمک کنیم تا در حد امکان از فشار روی آنان کاهش یابد.
رئیس جمهوری به افزایش حقوق مستمری بگیران نیز اشاره و اضافه کرد: طی سه سال اخیر بیش از چهار برابر به پرداختی مستمری بگیران افزوده شده ضمن اینکه برای خانوارهای سه نفره به بالا نیز این افزایش حدود پنج برابر بوده که البته به معنای کافی بودن این میزان نیست و حقوقی هم که به کارمندان اضافه می کنیم ، کافی نیست اما توجه داشته باشیم که توان و منابع ما همین است.
حجت الاسلام روحانی بیان داشت: می خواهیم کالاهای اساسی در بازار به اندازه کافی وجود داشته باشد، همین گوشت مصرفی مردم 90 درصد در داخل کشور تولید و فقط 10 درصد وارد می شود اما بخش دام در اختیار دولت نیست و در اختیار بخش خصوصیست.
** دولت الکترونیک، راه مبارزه با فساد
رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت نظارت دقیق در همه مراحل گفت: برای مبارزه با فساد ، راهی غیر از وصل شدن به سیستم الکترونیک و ورود در فضای مجازی وجود ندارد؛ بایستی همه چیز از تولید کننده تا مصرف کننده، همه مراحل را در فضای مجازی و الکترونیک وارد کنیم تا هرکسی به راحتی از طریق گوشی تلفن همراه ببیند و شفاف سازی شود.
حجت الاسلام روحانی افزود: امر به معروف و نهی از منکر که به آن تاکید شده، نظارت همگانی است که در چنین موضوعاتی همه ملت بایستی نظارت کنند تا مشکلات اصلاح شود زیرا دستگاه های نظارتی به تنهایی قادر به نظارت نیستند و مردم باید همراهی کنند.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما وجود کالاهای اساسی به وفور در بازار است، گفت: از لحاظ ذخائر، خرید و تخصیص ارز مشکلی نداریم، بلکه سیستم توزیع در کشور مشکل دارد که باید در این زمینه به چارچوبی برسیم تا مردم راحت تر بتوانند به کالاها دسترسی داشته باشند.
رئیس جمهوری در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت بهره گیری از توان بخش خصوصی، به پروژه های افتتاح شده در گیلان در جریان سفر دولت اشاره و اضافه کرد: بیشتر این پروژه ها توسط بخش خصوصی اجرا شده و توجه داشته باشیم که سرمایه و فناوری، حلال مشکلات است و در زمینه اقتصاد دانش بنیان و فناوری های نو، بایستی تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه سرسبزی گیلان برخی مشکلات این استان را نشان نمی دهد، افزود: گیلان دارای مواهب طبیعی و زیبایی هاییست اما در پاره ای موارد، گیلان از محروم ترین استان ها هم محروم تر است؛ عمر ساختمان شماری از بیمارستان ها گذشته و نیاز به ساختمان هایی جدید داریم و این، حق مردم است.
رئیس جمهوری به محدودیت های مالی دولت نیز اشاره و اظهار کرد: باید برای این امر از بخش خصوصی استفاده کنیم و لازم است مجدداً خرسندی خود را از افتتاح پروژه بزرگ راه آهن قزوین - رشت اعلام و تاکید کنم که ادامه این خط ریلی به سمت آستارا ، برای گیلان و کشور اهمیت زیادی دارد.
به گزارش ایرنا رئیس جمهوری و شماری از اعضای هیأت دولت از روز گذشته (چهارشنبه) به گیلان آمده اند. راه آهن قزوین - رشت عصر دیروز با حضور حجت الاسلام روحانی افتتاح شد. همچنین شامگاه چهارشنبه با دستور رئیس جمهوری و به صورت ویدئو کنفرانس، 61 طرح و پروژه زیربنایی و اقتصادی در استان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
شرکت در نشست خبری با اصحاب رسانه گیلان، آخرین برنامه رئیس جمهوری است که امروز انجام می شود.
7286/ 2007/1881/7296

http://www.gilan-online.ir/fa/News/89268/روحانی--اکثریت-قاطع-کشورهای-دنیا-مخالف-تحریم-ایران-هستند
بستن   چاپ