نسیم گیلان
نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام:
منشور حقوق شهروندی بالاترین ملاک ایجاد برابری است
شنبه 18 اسفند 1397 - 13:14:16
نسیم گیلان - رشت - نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی گفت: در حال حاضر، ‌بالاتر از منشور حقوق شهروندی برای ایجاد برابری و عدالت چیزی نداریم اما این منشور یک مدینه فاضله است که باید با تلاش و کوشش همگان، در جامعه اجرایی شود.
به گزارش شنبه ایرنا از تارنمای انسجام ملی؛ حجت الاسلام علی یونسی در جریان سفر استانی رئیس جمهوری به استان گیلان‌ به عنوان نماینده حسن روحانی در جمع فرهیختگان اهل سنت شهرستان های تالش و رضوانشهر، در سخنانی با اشاره به اینکه گاهی خود قانون چنانچه خوب تدوین نشود،‌ ایجاد تبعیض می کند، بیان داشت: بعضی از مسائل، ناشی از برخی فرهنگ های حاکم بر روابط جامعه، خود موجب تبعیض می شود.
وی در همین ارتباط و برای رفع این قبیل موانع فرهنگی تاکید کرد: برای رسیدن به حداقل های عدالت، نیاز به یک جهاد فرهنگی داریم و در حال حاضر، ‌بالاتر از منشور حقوق شهروندی برای ایجاد برابری و عدالت چیزی نداریم اما این منشور یک مدینه فاضله است که باید با تلاش و کوشش همگان، در جامعه اجرایی شود.
یونسی در خصوص اقدامات دولت تدبیر و امید‌ در این زمینه و رفع برخی تبغیض ها و نابرابری ها یادآور شد: در امر انتصابات در سمت های اجرایی، رییس جمهوری، دولت و اعضای کابینه را موظف کرده که از شایستگان اهل سنت استفاده مطلوب کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما نیز در حوزه نمایندگی ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی‌، در چارچوب همین سیاست دولت، به دنبال آن هستیم که در انتصابات دولتی، ‌شایستگان بیشتری از هموطنان اهل سنت،‌ بکار گمارده شوند.
نماینده ویژه رئیس جمهوری تاکید کرد که اراده حاکمیت، قطعا بر ممانعت از چنین انتصاب ها و یا ایجاد تبعیض نیست‌ بلکه این برخی از مشکلات فرهنگی ناشی از اعمال سلیقه های فردی و شخصی است که متاسفانه مانع ایجاد می کند که باید این موانع هم برداشته شود.
علی یونسی در پایان سخنان خود تاکید کرد که نخبگان و شایستگان، نقش بسیار مهمی در پاکسازی و اصلاح ذهنیت های منفی، که تبعیض و نابرابری را ترویج می کند،‌ دارند.
** سخنان برخی فرهیختگان اهل سنت تالش
در جریان این دیدار‌ برخی از فرهیختگان اهل سنت شهرستان تالش نیز سخنان و نظراتی را بیان کرده و خواستار توجه بیشتر دولت تدبیرو امید و نظام‌ به این مشکلات و تلاش بیشتر برای رفع آنان شدند.
یکی از این هموطنان تالشی شرکت کننده در این نشست،‌ در سخنانش‌ با اشاره به فرهنگ غنی رایج در میان ملت ایران تاکید کرد: فرهنگ جامعه ما اجازه تفرقه اندازی میان هموطنان با گرایش های قومی و مذهبی مختلف به کسی نمی دهد و اعمال برخی نابرابری ها نیز، قطعا کار حاکمیت و دولت نیست.
یکی دیگر از نخبگان اهل سنت تالش نیز در سخنانی خطاب به نماینده رییس جمهوری گفت: در مسائل اجتماعی مردم کشور با یکدیگر مشکلی ندارند، ولی وقتی نوبت به انتصاب و اعطای پستی دولتی می رسد، از نظر روانی موانع جدی وجود دارد.
به نظر این هموطن نخبه تالشی و اهل سنت، نباید برای بدست آوردن یک پست و سمت اجرایی، افراد هویت مذهبی و قومی خودشان را از دست بدهند؛ همه ما در برابر بی توجهی به قانون، مسئولیت داریم و باید برای پیگیری مطالبات مردم،‌ توجه بیشتری به قانون شود.
رعایت حقوق شهروندی، رفع برخی بی عدالتی ها و تبعیض های خارج از اراده دولت و نظام از هموطنان اهل سنت و تاکید بر انتصاب و بکارگیری نیروهای بیشتر اهل سنت شهرستان،‌ در مناصب اجرایی و ایجاد فرصت های برابر از جمله خواسته های دیگر شایستگان اهل سنت بود که با حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی‌ نماینده ویژه رئیس جهموری مطرح شد.
در جریان سفر رئیس جمهوری و هیأت دولت به گیلان که طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته انجام شد؛ حجت الاسلام یونسی نیز به این استان آمد و سه شنبه گذشته در جلسه شورای اداری شهرستان تالش سخنرانی کرد.
وی در بدو ورود به تالش، در گلزار شهدای این شهرستان حضور یافت و با اهدای شاخه های گل و نثار سلام و صلوات، به مقام شامخ آنها ادای احترام کرد. شهرستان تالش در 100 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
7296/2007/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/89373/منشور-حقوق-شهروندی-بالاترین-ملاک-ایجاد-برابری-است
بستن   چاپ