نسیم گیلان
جنگل نباید از خلاء اعتبارات دولتی آسیب ببیند
سه شنبه 21 اسفند 1397 - 18:33:43
نسیم گیلان - معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه جنگل نباید از خلاء اعتبارات آسیب ببیند، گفت: طرح های حفاظتی جایگزین را در دستور کار داریم تا از پتانسیل جنگل برای مدیریت خودش استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، مهندس عبدالهی در مراسم بزرگداشت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری که در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان برگزار شد، با بیان اینکه طی سال های اخیر تخریب منابع طبیعی بر روی محیط زیست اثر گذاشته است، اظهار کرد: بیماری هایی که در گونه های گیاهی و جانوری حادث شده ناشی از عدم توجه به منابع طبیعی است.
وی عدم به روزرسانی طرح های حفاظت و صیانت از منابع طبیعی را یکی دیگر از عوامل شکست این طرح ها در عرصه های جنگلی و مرتعی دانست و یادآور شد: نباید توجه به منابع طبیعی محدود به روز درختکاری و هفته منابع طبیعی شود؛ این در حالی است که پروژه های عمرانی مطالعه نشده آسیب جدی به منابع طبیعی ما وارد می کند.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه پروژه های عمرانی مانند سدسازی و راه سازی و سایت زباله و... تخریب منابع طبیعی را در نظر نمی گیرد، خاطرنشان کرد: مادامی که دیدگاه زیست محیطی و منابع طبیعی به مسائل توسعه ای نداشته باشیم، تخریب ها ادامه خواهد داشت.
عبدالهی خواستار فرهنگ سازی منابع طبیعی شد و گفت: امروزه با افزایش جمعیت روستایی به واسطه طرح های هادی توسعه را به دل منابع طبیعی برده ایم و به دنبال فقر اقتصادی موجود در جوامع روستایی، با معضل قاچاق چوب مواجه هستیم. اگرچه بهره برداری صنعتی از جنگل ها را به صفر رسانده ایم، اما نیاز چوبی همچنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح تنفس هجمه زیادی را متوجه جنگل ها کرد، متذکر شد: خوشبختانه قاچاق چوب تا حدود زیادی کنترل شده است، اما نمی توانیم ادعا کنیم قاچاق صورت نمی گیرد.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی گیلان با اشاره به تقارن اجرای طرح تنفس و کاهش شدید اعتبارات در کشور، اظهار کرد: جنگل نباید از خلاء اعتبارات آسیب ببیند و نمی توانیم منتظر اعتبارات دولتی باشیم لذا طرح های حفاظتی جایگزین را در دستور کار داریم تا از پتانسیل جنگل برای مدیریت خودش استفاده کنیم و همه باید همیار طبیعت باشیم.
عبدالهی با تاکید بر اینکه تحقیقات کاربردی دانشگاه باید به کمک اجرا بیاید، خاطرنشان کرد: زراعت چوب یکی از اقدامات علمی بسیار خوب است که موجب کاهش فشار به جنگل شد و شاهد اثرات آن در وضعیت معیشت کشاورزان هستیم.
مسعود امین، مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز، با اشاره به ارزش بالای موهبت های طبیعی تحت اختیار ما، عنوان کرد: کشور ما از حیث منابع جنگلی فقیر محسوب می شود و سرانه جنگلی در ایران 0.2 هکتار می باشد، در حالی که این رقم در دنیا 0.8 هکتار است.
وی با اشاره به وسعت جنگل های گیلان براساس آخرین آمارهای مربوط به تصاویر ماهواره ای در سال 2017، گفت: در گیلان 498 هزار هکتار جنگل داریم.
مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان عوامل تخریب جنگل را به دو گروه زنده و غیر زنده تقسیم کرد و متذکر شد: انسان، دام و آفات و بیماری ها عوامل زنده و آتش سوزی، سیل، طوفان و رانش عوامل غیر زنده هستند لذا برای مدیریت، کاهش و کنترل عوامل تخریب جنگل باید شناخت درست از این عوامل داشته باشیم.
امین با بیان اینکه آتش سوزی در سطح جنگل های استان در سال 89 حدود 6 میلیارد ریال خسارت به دنبال داشت، تصریح کرد: در محاسبه این میزان خسارت تخریب بافت شیمیایی و فیزیکی خاک و آلودگی آب و هوا لحاظ نشده است.
بهزاد بخشنده، کارشناس ارشد منابع طبیعی نیز در ادامه، تنوع زیستی را مشخصه اصلی رویشگاه های پایدار دانست و تاکید کرد: توده های جنگلی عامل شکل دهی عوامل زنده و غیر زنده بوم سازگان جنگلی بوده و 70 درصد از گونه های گیاهی و جانوری را در بر دارد.
وی با اشاره به تاثیر اشکوب علفی در عملکرد بوم سازگان جنگلی، اضافه کرد: بین تنوع درختی با تنوع اشکوب علمی همبستگی مثبتی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم با حضور معلمان نهضت سوادآموزی استان 300 اصله نهال از گونه سرو طلایی در محوطه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان غرس شد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/89627/جنگل-نباید-از-خلاء-اعتبارات-دولتی-آسیب-ببیند
بستن   چاپ