نسیم گیلان
به یاری سیل زدگان بشتابیم
چهارشنبه 7 فروردین 1398 - 12:10:56 PM
گیلان 24
نسیم گیلان- در این شرایط اگر مرض و غرضی در کار نیست، در حمایت از مردم و مسئولان دلسوز نظام با آگاهی دقیق و فهم درست از اوضاع و به هنگام به داد سیلزدگان بشتابیم، همانگونه که مردم ، بسیجیان و ارگانهای کشوری و لشگری در شمال و شیراز به درستی عمل کردند. کمک به هموطنان حادثه دیده به شعار، عکس های سلفی، تبلیغات و نظایر آن نیازی ندارد و این کمک ها باید در سکوت با متانت و البته مستمر تا پایان کار انجام شود.
در جریان سیل استان های گلستان و تا حدی فارس نهادها و ارگان ها همچون سپاه پاسداران ، ارتش، نیروی انتظامی، بسیجیان و ... به کمک جمعیت هلال احمر شتافته و در بخش های گوناگون نقش آفرینی کردند.
مدیران دولتی از جمله معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اول رئیس دولت، وزیران مرتبط با حوادث قهریه ` وزیر کشور ، بهداشت و درمان` از سومین روز حادثه وارد صحنه شدند.
دستگاه های مسئول هم چنان به مردم سفارش می کنند، برای سفرهای نوروزی از مسیرهای مطمئن حرکت کرده ، به هیچ وجه حتی برای مدتی کوتاه در کنار رودخانه ها و ابراه های کوچک و بزرگ استقرار پیدا نکنند، هموطنان تا پایان روز هفتم فروردین از مسافرت خودداری کنند و به جای جاده چالوس که مسدود است از مسیرهای دیگری تردد کنند.
هواشناسی ششم و هفتم فروردین ماه را روزهای دارای هشدار اعلام و از مردم خواست با حواس جمع و دقت بالا نکات ایمنی را رعایت کنند. دادستانی هم اعلام کرده است برای کمک به مردم اسیب دیده از طریق جمعیت هلال احمر و سازمان های مسئول دولتی اقدام کرده و از واریز وجه به حساب افراد در هر سطح و هر لباس خودداری شود.
از رسانه ها به خصوص در فضای مجازی نیز خواسته شده تا از سیاه نمایی و دادن آدرس و اطلاعات غلط خودداری و مردم از طریق رسانه های رسمی اخبار و اطلاعیه ها را دنبال کنند.
کلام آخر اینکه، در این شرایط بحرانی مداوم و کم نظیر برخی از چهره ها، سلبریتی ها، رسانه ها به ویژه در فضای مجازی اگر به مردم و مسئولان کمک و یاوری نمی کنند، نمک به زخم آسیب دیدگان و حمایت کنندگان از سیلزدگان نپاشند.
اطلاع رسانی انجام شد؟
آرشیوها در فضای مجازی ، خبرگزاری ها و سایت های خبری، حتی اطلاع رسانی از سوی مردم در سطوحی وسیع و صدا و سیما به نقل از هواشناسی کشور حاکی است که از دو یا سه روز قبل نسبت به وقوع سیلاب درمناطق وسیعی از کشور هشدار داده شد. حتی به نقل از شاهدان در شیراز از روز قبل از طریق پیامک و سایت های خبری و صدا و سیما استان اطلاع رسانی شده بود که امکان جاری شدن سیلاب وجود دارد و در نزدیکی رودخانه ها و مسیل ها مستقر نشوند. با این حال برخی هموطنان با خودرو به همراه خانواده در کنار این مسیل ها استقرار یافتند و عده ای هم در حالی که جریان سیلاب را می دیدند، در کنار جریان سیلاب عکس و سلفی گرفتند و بعضا در صفحه اینستاگرامی و تلگرامی خود قرار دادند که موجود است!!؟
عده ای به تاخیر در اطلاع رسانی اعتراض و انتقاد داشتند و این ها همان هایی هستند که اساسا به رسانه های داخلی توجهی ندارند و لذا از شرایط داخل کشور مطلع نشدند یا اگر از زبان دیگران شنیدند ، آن را جدی نگرفتند.
واقعیت این است اکنون که اعلام شده احتمالا وقوع سیلاب در 20 استان وجود دارد ، عده ای باز هم به جای ترک مسیل های سیلاب ، در محل حاضر می شوند تا ببینند که چگونه سیلاب یک خانه یا خودرو را با خود به همراه می برد!!!! در این باره فیلم و عکس وجود دارد!
چوب تجاوز به جنگل ها را می خوریم
آمارها حاکی است که در چهل سال اخیر و پیش از آن حداقل یک سوم جنگل های شمال تاراج شده و بخش وسیعی از جنگل ها هم پاک بر شد، در حالی که در همین سالها سیاست اجرای طرح تنفس جنگل و دست نزدن به جنگل و درختان در مجلس و دولت جاری شد.
البته توسعه شهرها و افزایش جمعیت و خانه سازی و راهسازی را که عاملی برای قطع درختان در بخشی از سراسر کشور را رقم زده است ، نباید فراموش کرد.
از آنجایی که نام سازمان جنگلبانی طی چند سال اخیر به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری تبدیل شده است اما این سازمان متاسفانه نتوانسته جنگل، مرتع را حفظ و مساله آبخیرداری را به درستی به افکار عمومی آموزش دهد، اگر چه این سازمان هم به میزان بودجه و امکانات و جذب نیرو اشاره و تاکید دارد. در عین حال گاهی این آموزش ها زمانی مطرح می شود که واقعه رخ داده و خسارات جانی و مالی فراوانی را متحمل می شویم!
گفته می شود سال های آینده هم ایران شاهد باران های مداوم در فصل های مختلف خواهد بود، حالا از این فضای تلخ درس گرفته و ضمن جایگزینی جنگل ها و مراتع از دست رفته با وضع قوانین و اجرای آن و دقت دستگاه قضایی اجازه تخریب جنگل ها را ندهیم.
باید به جنگل مانند سیستم زنده نگاه کرده و حرمت محیط زیست را داشته باشیم. کارشناس های محیط زیست و جنگلبانی و ابخیزداری باید بیش از پیش در صحنه حضور داشته و با آگاهی دادن به افکار عمومی اجازه ندهند ، جنگل و مرتع به این سادگی نابود شود.
کلام آخر اینکه، چوب عدم مدیریت در حفظ جنگل ها و مراتع را این روزها به شدت خوردیم و با پند گیری از این شرایط فاجعه بار نگذاریم در روزها، ماه ها و سال های آینده باز هم تکرار این بحران ها گریبان کشور و مردم را بگیرد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/91422/به-یاری-سیل-زدگان-بشتابیم
بستن   چاپ