نسیم گیلان
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان:
تنها یک برگ سند حلقه‌های گمشده پژوهش‌های تاریخی را کامل می‌کند
جمعه 20 ارديبهشت 1398 - 07:41:37
نسیم گیلان - مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، با بیان اینکه تنها یک برگ سند می‌تواند حلقه‌های گمشده پژوهش‌های تاریخی را کامل کند، گفت:‌ از مالکین نسخ خطی و میراث مکتوب خواستاریم برای نگهداری بهتر و بیشتر از آثارشان آنها را به کتابخانه‌های معتبر اهدا کنند.
به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، ژاله حساس‌خواه در همایش تجلیل از حامیان میراث مکتوب استان گیلان که در سالن اجتماعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان برگزار شد، ضمن قدردانی از وارثان راستین میراث هویتی این مرز و بوم، اظهار کرد:‌ 19 اردیبهشت‌ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان نام «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» ثبت شده است.
وی با بیان اینکه نامگذاری روز اسناد ملی و میراث مکتوب توسط شورای فرهنگ عمومی کشور به مناسبت سالروز ولادت شیخ کلینی صورت گرفته است، افزود: شیخ کلینی از نخستین علمای علوم اولیه اسلامی است که با عزمی والا منابع غیر مکتوب را به منبعی مکتوب و ماندگار بدل کرد.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان یادآور شد:‌ امروز کتاب «اصول کافی» شیخ کلینی نقشی انکارناپذیر در نگهداری و انتقال میراث علمی اهل بیت(ع) به جهانیان دارد.
حساس‌خواه هویت یک ملت را در اسناد ملی آن نهفته دانست و ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی هر ساله اقدام به ارج نهادن زحمات بزرگانی می‌کند که سهم خود را در گردآوری اسناد ملی و کمک به صیانت از آنها و ثبت و ضبطشان در پیشینه تاریخی این سرزمین به شایستگی ادا کردند. برگزاری کارگاه سندشناسی، نمایشگاه اسناد، نشست‌های تخصصی و مراسم تکریم از حافظان و حامیان میراث مکتوب از جمله برنامه‌هایی است که توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان در سال جاری اجرا شده است.
وی اسناد ملی را مملو از سیاست و تجربیات گذشتگان دانست و عنوان کرد: میراث مکتوب دربردارنده اسرار و شگفتی‌های حافظه تاریخی این ملت و این سرزمین پرقدمت است لذا این پیشینه ارزشمند فارغ از هرگونه قید و بند سیاسی متعلق به همه آحاد مردم است و می‌تواند در ترسیم چشم‌انداز امروز و آینده ابعاد سیاسی و فرهنگی زندگی مردم نقش‌آفرین باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه همه مردم از ارزش واقعی گنجینه هویتی و وظایف خطیر خود نسبت به آن آگاه نیستند، گفت:‌ پاره‌ای از اسناد که در آرشیوهای مردمی یا آرشیو سازمان‌ها و نهادهای پیشینه‌دار نگهداری می‌شود در زیر غبار زمان مدغون مانده‌اند و نیازمند آشکارسازی هستند.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان یکی از مهمترین وظایف این سازمان به عنوان دستگاه متولی حافظه تاریخی ایرانیان و شریان حیاتی اسناد ملی کشور را شناسایی، ارزیابی و اشاعه اسناد هویتی دانست و یادآور شد:‌ می‌خواهیم مانع از فراموشی محتوم راه‌هایی که رفته‌ایم شویم و با فراهم آوردن شواهد متقن از چیستی این مرز و بوم، قوی‌ترین ابزار گفت‌وگوی تمدن‌ها یعنی فرهنگ پرافتخار ایران را در اختیار اهل مذاکره قرار دهیم تا دریچه‌های ارتباط جهانی را بگشاید.
وی اضافه کرد:‌ سازمان اسناد و کتابخانه ملی مفتخر است بخش مهمی از جهانی را که روزگاری در حوزه نفوذ ایران قرار داشته در خود جای دهد و لذا مورد احترام کشورهای منطقه بوده و به عنوان منبعی معتبر برای رجوع و بررسی بسیاری از اساتید و دانشجویان و محققین مطرح است.
حساس‌خواه به فعالیت 12 مدیریت استانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره کرد و افزود: این سازمان در نظر دارد تا با اهتمام مردمان مناطق تاثیرگذار در تاریخ ایران و گردآوری اسناد محلی و منطقه‌ای به غنای گنجینه اسناد ملی بیفزاید. در استان گیلان نیز اسناد فراوانی از مردم و دستگاه‌های دولتی جمع‌آوری، تنظیم و توصیف شده و به صورت طبقه‌بندی و قابل استفاده برای پژوهشگران درآمده است، اما هنوز راه طولانی در پیش داریم.
وی با بیان اینکه تنها یک برگ سند می‌تواند حلقه‌های گمشده پژوهش‌های تاریخی را کامل کند، گفت:‌ سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای انجام هر چه بهتر ماموریت خود نیازمند کمک فرهنگ‌دوستان و فرهنگ‌پروران است لذا از مالکین نسخ خطی و میراث مکتوب خواستاریم برای نگهداری بهتر و بیشتر از آثارشان آنها را به کتابخانه‌های معتبر اهدا کنند. همچنین کسانی که اصرار به نگهداری از میراث مکتوب خودشان دارند می‌توانند پس از ترمیم و برداشت نسخه دیجیتال و فراگیری راهکارهای نگهداری این محتویات را برای آیندگان حفظ کنند.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان نقش رسانه‌ها را در معرفی این سازمان و موزه‌ها به عنوان مراکز تخصصی حفاظت از نسخ مکتوب حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد:‌ رسانه‌ها می‌توانند نگهداری از اسناد ملی و میراث مکتوب را به عنوان یک وظیفه ملی - فرهنگی به مردم یادآور شوند و آنان را ترغیب کنند تا اسنادشان را در اختیار آرشیو ملی قرار دهند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/94453/تنها-یک-برگ-سند-حلقه‌های-گمشده-پژوهش‌های-تاریخی-را-کامل-می‌کند
بستن   چاپ