نسیم گیلان
تولید محصولات نوین چای تا پنج برابر ارزش افزوده دارد
یکشنبه 22 اردیبهشت 1398 - 2:47:45 PM
ایرنا
نسیم گیلان- قاسم جوادزاده مقتدر  با اشاره به آغاز برداشت برگ سبز چای از اردیبهشت ماه هر سال اظهار داشت: اگرچه کیفیت برگ سبز چای در برداشت های اول و دوم خوب است، اما در مرحله های بعدی کیفیت کمتری دارد.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد سالانه حدود 35 درصد از برگ سبز چای برداشت شده، کیفیت چندان خوبی ندارد و ارزش چای خشک تولید شده از آن، پایین تر از چای خشکی است که از برگ های سبز باکیفیت تر به دست می آید و از طرفی فقط از نیمی از 65 درصد برگ سبز با کیفیت، می توان چای خشک درجه یک و بسیار مرغوب تولید کرد.
مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برای حل این مشکل طرح تجمیع کارخانه های چای را در دست اجرا داریم، گفت: بنا داریم در یک کارخانه مدرن در املش به عنوان قطب تولید محصول چای ایران، از برگ های سبز چای که کیفیت بالاتری دارند، چای خشک با کیفیت بالا را تولید، درجه بندی و بسته بندی کنیم.
جوادزاده ادامه داد: از طرفی حدود 10 تا 12 هزار تن برگ سبزی که کیفیت کمتری دارند را نیز در خط فرآوری به چرخه تولید فرآورده های نوین از جمله چای سرد و شیرچای منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه چای خشکی که از برگ های بی کیفیت تولید می شود، به ضایعات چای تبدیل می شود، گفت: با احداث این کارخانه که چای خشک آن به لحاظ کیفیت، قابلیت رقابت با برندهای خارجی چای را دارد و در آن از برگ های بی کیفیت چای هم فرآورده های نوین تولید می شود؛ مشکل ضایعات چای هم تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.
به گفته جوادزاده؛ ساختمان و محوطه این کارخانه بزرگ ساخته شده و برای اجرای فاز اول این طرح که بناست با دستگاه های سورتینگ و درجه بندی مدرن، چای خشک با کیفیت بالا تولید کند؛ 30 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت اختصاص یافته که در مرحله بررسی نهایی است و در آینده نزدیک برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می شود.
وی پیش بینی کرد که تا پایان امسال، فاز اول این کارخانه به بهره برداری برسد.
مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه هزینه خرید تجهیزات تولید فرآورده های جدید چای شش برابر هزینه تجهیزات تولید چای خشک است، گفت: از آنجا که این تجهیزات باید وارد شود، نیاز به اختصاص ارز است و فاز دوم این طرح که تولید فرآورده های نوین چای را به دنبال دارد، در وزارتخانه تایید فنی شده و در مرحله بررسی و برآورد اعتبارات ارزی است.
استان های گیلان و مازندران 25 تا 28 هزار هکتار باغ چای دارند که 90 درصد این باغ ها در گیلان قرار دارند.
در فصل زراعی جاری، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک 32 هزار و 750 ریال و برگ سبز درجه دو ، 18 هزار و 492 ریال تعیین شده که نسبت به سال قبل، به ترتیب 20 و 21 درصد افزایش دارد.
برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود.
158 کارخانه برای خرید تضمینی برگ سبز چای با سازمان چای کشور قرارداد منعقد کرده اند.
از پنجم تا بیستم اردیبهشت ماه جاری به مدت 15 روز، 24 هزار و 690 تن برگ سبز درجه یک و 37 هزار تن برگ سبز درجه دو از سوی کارخانه های چایسازی خریداری و به کشاورزان چایکار پرداخت شده است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/94576/تولید-محصولات-نوین-چای-تا-پنج-برابر-ارزش-افزوده-دارد
بستن   چاپ