نسیم گیلان
افزون بر 300 نفر از نمازگزاران فطر در رشت غربالگری فشار خون شدند
چهارشنبه 15 خرداد 1398 - 17:10:38
نسیم گیلان - رشت - مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس کارگروه ارتباطات و اطلاع رسانی برنامه ملی کنترل فشار خون استان گفت: افزون بر 300 نفر از نمازگزاران عید سعید فطر در رشت غربالگری فشار خون شدند.

طلعت کاویانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با عید سعید فطر به همت مرکز بهداشت شهرستان رشت و با همکاری مرکز فوریت های پزشکی استان گیلان، ایستگاه غربالگری فشار خون با فعالیت 12 تیم سیار در مصلی رشت دایر شد.
وی اظهار داشت: ایستگاه کنترل فشار خون همزمان در 16 شهرستان استان گیلان نیز دایر شد.
برنامه ملی غربالگری فشار خون از 18 خرداد همزمان با سراسر کشور در استان گیلان آغاز می شود؛ افراد بالای 30 سال، بیماران کلیوی و زنان باردار می‌توانند تحت پوشش برنامه ملی کنترل فشار خون (غربالگری فشارخون) قرار گیرند.
افراد یاد شده از 18 خرداد همه روزه از ساعت هشت صبح تا هشت شب با مراجعه به تمامی مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت، ایستگاه‌های ثابت و سیار در سطح شهرستان‌های استان گیلان می‌توانند به صورت رایگان نسبت به سنجش فشار خون خود اقدام کنند، داشتن کارت ملی برای دریافت خدمات سنجش فشار خون الزامی است.
مراسم افتتاحیه غربالگری فشار خون صبح شنبه آینده در استانداری گیلان برگزار و پیش بینی می‌شود که در اجرای برنامه بسیج ملی فشار خون در گیلان، حداقل 750 هزار نفر تحت غربالگری فشار خون قرار گیرند و 150 هزار مورد جدید فشار خون بالا، در استان شناسایی شود.‌
غربالگری فشار خون در استان گیلان تا 15 تیر ادامه دارد.
فشار خون یکی از علائم اصلی حیاتست، هنگامی که سرخرگ‌های بزرگ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریک‌تر شود، فشارخون بالا می‌رود، فشار خون بالا به این دلیل که اکثراً هیچ علامتی ندارد، گاهی کشنده بی سر و صدا نامیده می‌شود. فشار خون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا می‌رود، اما فردی که دچار بیماری فشار خون بالاست، به هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر ازحد طبیعی است.
بیشتر افراد مبتلا به فشارخون بالا حتی زمانی که فشارسنج، میزان خطرناکی را نشان می‌دهد، هیچ نوع علائم و یا نشانه‌ای از این بیماری ندارند، اگر چه تعداد کمی از افراد مبتلا به فشارخون بالا دچار سردرد، سرگیجه و یا مقدار کمی خون دماغ می‌شوند، اما این علائم تا زمانی که فشارخون بالا به سطح پیشرفته و یا حتی تهدید کننده نرسد، ظاهر نمی‌شود.
چاقی، اضافه وزن، سیگارکشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی حاوی نمک زیاد با چربی اشباع شده و عدم مصرف میوه و سبزی، کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی، استرس (به ویژه در طولانی مدت)، عوامل ژنتیکی (اگر یکی از والدین و یا هر دو دچار فشارخون بالا باشند، خطر ابتلای فرد به فشار خون بیشترست)، مصرف قرص‌های ضد حاملگی، استروییدها و بعضی از انواع داروهای مهارکننده اشتها و پشت میز نشینی از جمله دلایل ایجاد فشار خود بالاست.
7286/‏2007

http://www.gilan-online.ir/fa/News/96016/افزون-بر-300-نفر-از-نمازگزاران-فطر-در-رشت-غربالگری-فشار-خون-شدند
بستن   چاپ