نسیم گیلان
در جشنواره گلاب گیری مطرح شد:
بهره گیری از جشنواره های بومی و محلی برای معرفی ظرفیت گیلان
پنجشنبه 23 خرداد 1398 - 01:03:27
نسیم گیلان - شفت- جشنواره گلاب گیری گیلده در شهرستان شفت برگزار شد که مسئولان برگزاری چنین جشنواره هایی را برای رونق صنعت گردشگری و معرفی ظرفیت های استان گیلان و این شهرستان موثر دانستند.

به گزارش خبرنگار مهر ، عصر چهارشنبه جشنواره گلاب گیری در روستای گیلده شهرستان شفت با حضور مصطفی سالاری استاندار گیلان، علی درجانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، نماینده فومن و شفت و فرماندار شهرستان شفت و جمعی از مسئولان و مردم برگزار شد.
اجرای موسیقی سنتی توسط «پرواز همای» که خود اهل شهرستان شفت است، اجرای نمایش طنز، اجرای بازی های بومی و محلی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی تولید شده در این شهرستان از بخش های جانبی جشنواره گلاب گیری گیلده بود.
برگزاری جشنواره های بومی و محلی با هدف ترویج تولیدات بومی
استاندار گیلان در حاشیه این جشنواره اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌های بومی و محلی با هدف ایجاد اوقاتی شاد و مفرح برای مردم و مسافران و معرفی محصولات بومی یکی از ضرورت‌های اصلی استان گیلان با ظرفیت های بی شمار طبیعی و تاریخی و کشاورزی است.
مصطفی سالاری با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی های منظم در تلاش هستیم تا جشنواره‌های مختلف در سطح شهرها و روستای گیلان با هدف ترویج تولیدات بومی و اشاعه فرهنگ غنی گیلان برگزار شود، گفت: برگزاری چنین جشنواره هایی سبب معرفی محصولات محلی به کشور می‌شود.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از محورهای استان گیلان در نظر قرار گرفته است، ادامه داد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی در صنعت توریسم سبب رونق گردشگری می‌شود.
لزوم حمایت مسئولان از پرورش گل محمدی در شفت
نماینده فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره با تأکید بر معرفی محصولات کشاورزی شهرستان شفت در قالب برگزاری جشنواره های بومی و محلی، افزود: می‌توانیم در حوزه پرورش گل محمدی و گلاب گیری اقدامات لازم برای ایجاد فرصت‌های شغلی را انجام دهیم.
حجت الاسلام محمد مهدی افتخاری خواستار توجه بیشتر به این حاضر از سوی مسئولان استانی شد و گفت: توجه به پرورش گل محمدی در کنار تولید برنج و چای می‌تواند به رونق اقتصادی و ایجاد درآمد بیشتر برای روستاییان کمک کند.
وی همچنین به فاصله 500 متری شهرک صنعتی خوطوم با روستای گیلده نیز اشاره و بیان کرد: متاسفانه این شهرک بلا استفاده مانده و می‌توانیم برای ایجاد اشتغال زایی در حوزه گلاب گیری و پرورش گل محمدی از فضای این شهرک استفاده کنیم.
دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه پرورش گل محمدی
فرماندار شفت نیز در این جشنواره فراهم سازی فضای نشاط اجتماعی و معرفی ظرفیت های گردشگری و صنایع بومی و محلی همچون گلاب گیلده را از اهداف این جشنواره دانست و گفت: از سرمایه گذاران دعوت می کنیم تا با گسترش کارگاه های صنعتی به پرورش گلاب گیلده در سطح استان کمک کنند.
محمدرضا محسنی با اشاره به پرداخت تسهیلات ویژه برای ایجاد کارگاه های کوچک پرورش گلاب، افزود: امیدواریم با ایجاد اشتغال پایدار در منطقه میزان تولیدات را افزایش داده و با ارائه گلاب محمدی در سطح کشور به یک برند تبدیل شویم.
پرداخت 220 میلیون تومان تسهیلات به پرورش دهندگان گل محمدی
در ادامه این جشنواره دهیار روستای گیلده نیز با بیان اینکه بنده نخستین کارگاه گلاب گیری در این روستا راه راه اندازی کرده ام، افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت و پرورش گل محمدی در روستای گیلده 4 هکتار بوده که این میزان در کل شهرستان 8 هکتار است.
مرتضی محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای افزایش سطح زیر کشت و پرورش گل محمدی در شهرستان شفت، اظهار کرد: مجوزهای لازم و اقدامات اولیه برای احداث کارخانه گلاب گیری و بسته‌بندی گلاب در روستای گیلدهگرفته شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 40 خانوار در حوزه گلاب گیری و پرورش گل محمدی مشغول به فعالیت هستند، گفت: برای 550 نفر نیز به صورت غیر مستقیم در حوزه پرورش گل محمدی و گلاب گیری اشتغالزایی شده است.
محمدی به فعالیت سه دستگاه گلاب گیری در روستای گیلده اشاره و تصریح کرد: 220 میلیون تومان تسهیلات از سوی صندوق کارآفرینی امید به پرورش دهندگان گل محمدی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 30 نفر برای دریافت تسهیلات معرفی شده بودند که از این تعداد 18 نفر را دریافت کردند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/98082/بهره-گیری-از-جشنواره-های-بومی-و-محلی-برای-معرفی-ظرفیت-گیلان
بستن   چاپ