نسیم گیلان
زمرد سبز گیلان را به آتش نسپاریم
شنبه 1 تیر 1398 - 2:12:12 PM
ایرنا
نسیم گیلان - رشت – فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما از شهروندان و گردشگران خواست تا با رعایت نکات ایمنی در جلوگیری از بروز حریق در عرصه های منابع طبیعی بعنوان سرمایه های ملی بکوشند.

سرهنگ محمد قربانی لرد تعداد آتش سوزی‌های سه ماه اول سال گذشته در استان را 68 فقره در مساحتی بیش از 155 هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: این آمار طی همین مدت در سالجاری به 20 فقره در مساحتی حدود 20 هکتار کاهش یافته که این میزان آتش سوزی در سال 98 ، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده کاهش بیش از 71 درصدی در تعداد و حدود 90 درصد به لحاظ مساحت است .
وی مهمترین علت‌های آتش سوزی را به ترتیب روشن کردن آتش توسط گردشگران، دامداران، شکارچیان و پس چر مزارع ذکر و اضافه کرد: عمده این آتش سوزی‌ها سهوی است و کمتر از دو درصد آنها عمدی می‌باشد .
سرهنگ قربانی لرد ادامه داد: حریق‌ها به طور عمده در زمان حضور گردشگران یعنی ایام منتهی به تعطیلات آخر هفته، تعطیلات رسمی و مناسبت‌ها اتفاق می‌افتد؛ از اینرو، بایستی شهروندان و گردشگران بیش از پیش مراقب باشند و در جنگل ها از روشن کردن آتش بپرهیزند و در هر مکان طبیعی دیگری که آتش می افروزند، موقع ترک محل از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.
وی بیان کرد: یکی از مباحث حائز اهمیت جنگل در مقوله پیشگیری از وقوع و گسترش حریق، توجه به پاکسازی عرصه‌ها از مازاد مقطوعات و سرشاخه‌های حاصل از بهره برداری و همچنین پوشش علوفه‌ای خشک بود که در گذشته در طرح‌های جنگل داری انجام می شده است .
سرهنگ قربانی تصریح کرد: در حال حاضر بحث مقطوعات کمتر مطرح و نکته حائز توجه امروز بیشتر پاکسازی نوارهای حفاظتی تعبیه شده به عنوان " آتش بر " یا حفاظت فنی جنگل است که بدلیل عاری بودن از پوشش درختی دارای تراکم رستنی‌های علوفه‌ای و بعضاً درختچه ایست که باید عملیات پاکسازی در آنها صورت گرفته تا در موقع حریق از گسترش آتش و انتقال آن بین توده‌های جنگلی پیشگیری شود .
وی با اشاره به اینکه این عمل در حال حاضر توسط اداره منابع طبیعی انجام می‌شود، بیان کرد: همچنین پاکسازی عرصه‌های حاشیه راه‌های مواصلاتی بویژه در مناطق ییلاقی و گردشگرپذیر از رستنی‌های هرز و پوشش خشک علفی حائز اهمیت است تا در اثر بی احتیاطی، حریق اتفاقی نیفتد .
به گفته سرهنگ قربانی، احداث و پاکسازی نوارهای آتش بر نوعی حفاظت فنی نامیده می‌شود یعنی با اجرای اصول فنی جنگل داری از جنگل محافظت می‌شود .
وی پاکسازی آتش برها، ایجاد دو کیلومتر آتش بر بین جنگل‌ها جهت جلوگیری از سرایت آتش، شناسایی مناطق بحرانی، ایجاد پایگاه‌های اطفای حریق، جذب نیرو و انجام گشت‌های حفاظتی، نصب تابلوهای هشدار دهنده، چاپ بروشور و پخش آن در روستاها و اجرای کلاس‌های آموزشی برای سمن‌ها و مدارس و ایجاد باند فرود برای بالگرد جهت آبگیری را از جمله برنامه‌ها و طرح‌های پیشگیری از وقوع آتش سوزی از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان عنوان کرد .
به گفته سرهنگ قربانی؛ حدود 565 هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی گیلان جنگل، 344 هزار هکتار مرتع، 12 و نیم هزار هکتار اراضی مستحدث و ساحلی، 98 هزار هکتار اراضی موات و یکصد هزار هکتار جلگه و سایر است .
وی با اشاره به این بیان رهبری که باید فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی تبدیل شود، اظهار داشت: شهروندان و گردشگران بایستی برای حفظ این سرمایه‌های ارزشمند، با رعایت مسائل حفاظتی از بروز حریق پیشگیری کنند و توصیه‌های حفاظتی را جدی بگیرند و در زمان اطفای حریق نیز در کنار مأموران منابع طبیعی و امدادی کمک رسانی کنند .
7296 /‏6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/99982/زمرد-سبز-گیلان-را-به-آتش-نسپاریم
بستن   چاپ