نسیم گیلان

آخرين مطالب

کتابخانه امام علی(ع) پاتوقی فرهنگی برای مردم خشکبیجار فرهنگي

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - کتابخانه عمومی امام علی(ع) خشکبیجار طی سال‌های اخیر با ایجاد نگاهی کیفی در فعالیت‌های خود، به پاتوقی برای خانواده‌ها و به خصوص کودکان تبدیل شده، پاتوقی که تلاش می‌کند با برنامه‌های کتاب‌محور، خلاءهای فرهنگی و اجتماعی موجود در این منطقه را پوشش دهد.
به گزارش ایسنا منطقه گیلان و به نقل از روابط عمومی کتابخانه های گیلان، خشکبیجار شهری واقع در بخش خشکبیجار، شهرستان رشت در استان گیلان است که در حاشیه دریای خزر قرار دارد. این شهر حدود 12 هزار نفر جمعیت دارد که شغل اکثر مردمان آن کشاورزی و دامپروری به شکل سنتی و اکثراً کشت برنج است. به همین دلیل خشکبیجار را به عنوان شهر خوشه‌های طلایی برنج نیز می‌شناسند.
تنها مرکز فرهنگی خشکبیجار که به عنوان پاتوق خانواده‌ها، به خصوص کودکان و مادران شناخته می‌شود، کتابخانه عمومی این شهر است. عمومی شهر خشکبیجار از سال 1360 با عنوان کتابخانه شهید رجایی راه‌اندازی شد که ساختمان جدید آن در سال 1386 در زمینی به مساحت 800 متر مربع و زیربنای 500 متر مربع در 2 طبقه ساخته شد و با عنوان کتابخانه امام علی(ع) به بهره‌برداری رسید.
مریم مجدهادی، مسئول کتابخانه عمومی امام علی(ع) می‌گوید: این کتابخانه دارای 2 سالن مطالعه مجزا، آمفی تئاتر و بخش‌های کودک، مرجع، نشریات و مخزن است که ما فارغ از این بخش‌های مرسوم، بخش‌های دیگری چون گیلان‌شناسی، دفاع مقدس و نوجوان را نیز به این کتابخانه اضافه کرده‌ایم. در مجموع بر اساس آخرین آمار کتابخانه عمومی امام علی(ع) امروز دارای 13 هزار جلد کتاب و همچنین 590 عضو است که غالبا حضوری فعال در این کتابخانه دارند.
اما پس از آغاز بکار این کتابخانه و طی سالیان گذشته، اقدامات بسیاری برای آشنایی و باز کردن پای مردم خشکبیجار به این کتابخانه انجام شد؛ اقداماتی از قبیل عضوگیری گروهی از مدارس و سایر ارگان‌ها که غالبا با نگاهی کمی‌گرایانه انجام می‌شد، به طوری که به گفته مسئول این کتابخانه آمار اعضای این کتابخانه در برهه‌ای به حدود 3 هزار نفر نیز رسید، اما عملا این عضوگیری به حضور در کتابخانه و امانت بردن کتاب منجر نمی‌شد. اما پس از تغییر نگرش ایجاد شده درکیفی‌سازی فعالیت‌ها، امروز این کتابخانه به میزان بالای مراجعه مردم و میزان امانت کتاب شناخته می‌شود .
مریم مجدهادی در این باره می‌گوید: پس از آزمون و خطاهایی که درباره عضوگیری و برخی فعالیت‌های کتابخانه داشتیم، از حدود 5 سال پیش به اتفاق همکاران تصمیم گرفتیم که برنامه‌های کتابخانه را بر اساس نیازسنجی از شرایط فرهنگی شهر خشکبیجار طراحی کنیم. از آنجا که خشکبیجار از داشتن مراکزی مانند تئاتر، سینما و گالری محروم است، تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت‌های کتابخانه خلاءهای موجود در این زمینه را پوشش دهیم که تشکیل گروه‌های نمایشی از اعضای کتابخانه و نمایش فیلم و آثار هنری از جمله این اقدامات بوده است. به این ترتیب توانستیم اعضای فعال بیشتری را به کتابخانه جذب کنیم.
مسئول کتابخانه عمومی امام علی(ع) با اشاره به برخی برنامه‌های شاخص این کتابخانه می‌گوید: بیش از یکسال است که عصر یکشنبه هر هفته، کلاس قصه‌گویی و نقاشی کودکان را به صورت مستمر برگزار می‌کنیم که با استقبال خوبی روبه‌رو شده است. از آنجا که مادران پس از آوردن فرزندانشان به این کلاس‌ها در محیط کتابخانه منتظر تمام شدن کلاس می‌ماندند، پس از اخذ مجوز برای برپایی پاتوق در کتابخانه، «پاتوق مادران» را با محوریت گپ و گفت درباره کتاب تشکیل دادیم. این پاتوق‌ها نیز رفته رفته با استقبال بیشتری مواجه شد و حتی برخی از مادران که ابتدا تمایلی به مطالعه و کتاب نداشتند، امروز از فعال‌ترین اعضای کتابخانه امام علی(ع) خشکبیجار هستند.
وی در ادامه به برپایی محفل ادبی در این کتابخانه اشاره می‌کند و می‌گوید: این محفل ادبی ابتدا با عنوان کانون ادبی با 4 نفر کار خود را آغاز کرد که خوشبختانه امروز، یک هفته در میان در روزهای سه‌شنبه با جمعیتی بیش از 25 نفر به کار خود ادامه می‌دهد. در این محفل ادبی که معمولا با حضور یک یا چند نفر از نویسندگان یا شعرای استان گیلان و شهر خشکبیجار برگزار می‌شود، کتاب‌های مطرح روز مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند.
اما فارغ از بنای زیبای این کتابخانه، یکی از مواردی که توجه هر مراجعه کننده به این کتابخانه را به خود جلب می‌کند، فضای شاداب و جذاب این کتابخانه در بخش‌های مختلف است. مریم مجدهادی در این باره می‌گوید: مشارکت اعضا در شاداب‌سازی فضای کتابخانه یکی از مسائل بسیار قابل توجه برای ما و سایر مراجعه کنندگان است. به طوری که وقتی تصمیم گرفتیم بخش‌های جانبی در کتابخانه راه‌اندازی کنیم، کلبه کوچک روستایی برای بخش گیلانشناسی و سنگر با کیسه شنی برای بخش دفاع مقدس را با همکاری اعضا، ساختیم. همچنین نقاشی‌ها، کلاژها و کاردستی‌های اعضا، زینت‌بخش دیوارهای بخش‌های مختلف این کتابخانه شده است. گل‌آرایی فضا و همچنین تزئین باغچه کتابخانه نیز از دیگر آثار این اعضا، در شاداب‌سازی کتابخانه بوده است.
همچنین کلاس‌های شاهنامه‌خوانی برای نوجوانان، مسابقات نقاشی و برپایی نمایشگاه‌های کتاب با موضوعات مختلف، غباررویی از مزار شهدای گمنام و اختتامیه جشنواره رضوی از دیگر برنامه‌های اجرا شده و در حال اجرا در کتابخانه عمومی امام علی(ع) خشکبیجار بوده است.
شاید در گذشته تصور مردم خشکبیجار از کتابخانه، تنها محلی برای امانت دادن کتاب بود، اما این کتابخانه طی سال‌های اخیر با ایجاد نگاهی کیفی در فعالیت‌های خود، به پاتوقی برای خانواده‌ها و به خصوص کودکان تبدیل شده؛ پاتوقی که تلاش می‌کند با برنامه‌های کتاب‌محور، خلاءهای فرهنگی و اجتماعی موجود در این منطقه را پوشش دهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/10524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد