نسیم گیلان

آخرين مطالب

توسعه گردشگری روستایی گیلان مکمل اقتصاد کشاورزی است فرهنگي

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - رشت - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان توسعه گردشگری روستایی را مکمل اقتصاد کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: تحول بخشی به نظام آموزشی در ییلاقات و مناطق عشایری استان یک ضرورت است.
رضا علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سالهای اخیر شیوه نوینی از گردشگری با عنوان گردشگری روستایی با هدف توسعه پایدار جوامع محلی در نواحی روستایی و ابزاری برای توسعه اقتصادی-اجتماعی آن مناطق رونق گرفته است که می بایست از طریق اقدامات فرهنگی به جامعه معرفی شود.
وی با بیان اینکه گردشگری روستایی به سرعت در اقتصاد روستایی رشد داشته و مکمل فعالیت های کشاورزی به شمار می آید؛تصریح کرد: بخش اعظم مشکلات و توسعه نیافتگی روستایی به فقدان بهره مندی از این صنعت برمی گردد؛ چراکه گردشگری روستایی با حل مسائل و مشکلات موجود می تواند به توسعه روستایی کمک کند.
وی اشاعه توریسم روستایی را موجب تداوم فرهنگ اصیل بومی قلمداد کرد و ضمن تاکید بر معماری بومی بر لزوم نمایش داشته های ارزشمند میراثی تاکید کرد.
علیزاده ادامه داد: حرکت به سمت پایدار شدن گردشگری روستایی نیازمند طراحی و ارائه استراتژی های متناسب با شرایط هر منطقه هستیم و این امر تنها با مدیریت صحیح در حوزه محیط زیست، آموزش و مشارکت مردم محلی و برنامه ریزی دقیق و دلسوزانه میسر خواهد شد.
وی به موقعیت گردشگری روستایی در گیلان اشاره کرد و افزود:گردشگری روستایی در استان به واسطه شرایط اقلیمی،معماری، فرهنگ و آئین ها یکی از پر طرفدارترین گونه های گردشگری محسوب می شود و استقبال کم نظیر گردشگران از جاذبه های آن گواه این موضوع است.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر حفظ هویت عناصر اصلی جامعه هدف روستایی؛ارائه خدمات آموزشی به روستاییان در راستای میزبانی از گردشگران را یک الزام فرهنگی خواند و گفت:گردشگری روستایی در سایه تعاملات افراد بومی و مسئولان تحقق می یابد.
وی، استفاده مثبت و هوشمندانه از معماری بومی و روستایی را بعنوان گنجینه ای ارزشمند مهم تلقی کرد و افزود:معماری بومی همراه و همزاد با طبیعت است.
علیزاده با تأکید بر بازشناسی بومی با رویکرد بوم شناسی فرهنگی استان تصریح کرد:معماری بومی گیلان دارای اسناد و منابع غنی از گذشتگان است و تحلیل این آثار دستیابی به اصالت و فرهنگ را برایمان مهیا می سازد.
این مسئول از تلاش های صورت گرفته در اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در توسعه گرشگری روستایی اشاره کرد و گفت:برگزاری جلسات در مساجد و تکایای روستاهای عشایر پذیر و مناطق روستایی گردشگرپذیر با هدف آموزش جامعه میزبان،اجرای طرح اجتماع محور گردشگری به منظور استفاده از ظرفیت اقامتگاه های بومی محلی و خانه مسافرهای فعال در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته،تعامل و همکاری با اداره ها و ارگانهای دولتی ذیربط به منظور اجرای انواع رویدادها و جشنواره های فرهنگی ورزشی،نصب تابلو و علائم راهنما و هشداردهنده برای گردشگران،برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های متعدد به منظور معرفی تولیدات صنایع دستی روستایی تاکنون به اجرا رسیده است.
علیزاده برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی با موضوعات مختلف و جشنواره های مختلف با موضوع سوارکاری،اجرای بازی های بومی و نمایش افسانه های کهن عشایر را نیز مورد بحث قرار داد و افزود:مناطق ییلاقی گیلان محل برگزاری این رویدادها بوده است.
وی تحول بخشی به نظام آموزشی در ییلاقات و مناطق عشایری گیلان را یک ضرورت دانست و افزود:در سایه بهره مندی از اقدامات فرهنگی باید این مناطق را به معرفی کرد و در ایجاد رفاه اجتماعی برای ساکنان مناطق مذکور هم افزایی جمعی را پیگیر شد.
بنا به تعریف استادان گردشگری، گردشگری روستایی امروزه یکی از مردمی ترین اشکال گردشگری است و فعالیت ها و گونه های مختلف گردشگری در محیط های روستایی و پیرامون آنها که دربردارنده آثار مثبت / منفی برای محیط زیست روستا ، انسان و طبیعت است، تعریف می شود.
در زمان حاضر گیلان دارای 17 روستای هدف گردشگری است و 15 روستای دیگر نیز برای قرار گرفتن در شمار روستاهای هدف گردشگری گیلان، پیشنهاد شده که در مرحله بررسی قرار دارد.
ایجاد طرح های بوم گردی، قالی بافی، پرورش ماهی، پرورش زالو، تولید و بسته بندی سبزیجات محلی، رستوران سنتی، توسعه واحد تولید شمع و لوازم تزیینی مستقر در روستای اسطلخ جان رودبار با تسهیلات قرض الحسنه صندوق کارآفرینی امید زمینه اشتغال 200 نفر از ساکنان را فراهم کرده است.
گیلان از استان هایی است که برخلاف روند مهاجرت روستانشینان ، همچنان دارای درصد جمعیت روستایی بالاتری به نسبت کشور است،و درصد جمعیت روستایی گیلان 40 درصد است در حالیکه این عدد برای کل کشور رقمی کمتر از 30 درصد را نشان می دهد.
توسعه صنایع دستی ، انجام کشت دوم در شالیزارها، اشتغال خانگی و خرد در خانه های روستایی، توسعه و احیای تولید پیله ابریشم، توسعه فضاهای گردشگری روستایی و بوم گردی و ایجاد واحدهای صنعتی کوچک در روستاها با مشارکت روستاییان از مهم ترین برنامه های استان برای اشتغالزایی در روستاها است.
خبرنگار:ضامن**انتشار دهنده: بابایی
1881 /6030

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/12328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

اقدام زیبای عروس و داماد بعد از مراسم عروسی شان

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

مسابقات کورس سوارکاری گیلان در انزلی + عکس

سوداگر مرگ با بیش از 4 کیلو تریاک در رشت دستگیر شد

مسابقات کورس سوارکاری گیلان در انزلی

امحای بیش از یک هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شهرستان رشت

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

به دنیا دل مبند ای دل به فکر توشه ره باش ‏

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

حاج آقا مرادی: اگر کسی ناشناس پیام داد و دنبال آشنایی بود این دنبال دختربازی هست!

خارج کردن تومور شکمی از کودکی 10 ساله در رشت

برپایی نخستین نمایشگاه «خطاشی» در شهرستان لنگرود

برگزاری کارگاه‌ های آموزشی عکاسی طبیعت و پسماند در آستارا

ایجاد اشتغال و رفع مشکلات آب شهری و روستایی در اولویت است

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

بزرگداشت شاعری که پیشانی زبان پارسی است/ گوته تا شجریان از «سعدی» اعتبار گرفتند

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

امحای بیش از هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در شهرستان رشت

تحقق اهداف بهداشتی رضایتمندی مردم را به همراه دارد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

عمل موفق خارج کردن تومور شکمی از بدن یک کودک 10 ساله در رشت

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله

افتتاح 3 طرح هادی و آسفالت راه روستایی در شهرستان فومن

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

اراذل و اوباش آستارا از کف خیابان‌ها‌ شدند

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله در رشت