نسیم گیلان

آخرين مطالب

روایت آب و عطش در آستارا / مدیریت بهینه منابع مستلزم اعتبار گفتگو

  بزرگنمايي:

گیلان آنلاین - آستارا - مدیران حوزه آب شهری و روستایی آستارا با اشاره به کاهش بارندگی ها و احتمال بروز خشکسالی در سال آینده در این شهرستان، از تدوین برنامه های راهبردی برای مدیریت و استفاده بهینه از منابع موجود خبر دادند، اما اجرای آنها را مستلزم تامین اعتبار مالی دانستند.
بندر مرزی آستارا با یک هزار و 200 میلیمتر بارش در سال، یکی از پر بارش ترین شهر های ایران است اما همواره علاوه بر جمعیت خود، میزبان خیل عظیمی از گردشگران و مسافران داخلی و خارجی است و در فصل تابستان از کمبود و افت فشار آب رنج می برد.
بنا بر اعلام ایستگاه هواشناسی آستارا، در این شهرستان میزان بارش از ابتدا تا دی ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 31.5 درصد کاهش یافته است و احتمال تشدید کم آبی به خصوص در تابستان سال آینده وجود دارد و برای آمادگی رویارویی با مشکلات خشکسالی احتمالی، برنامه ها، راهکارها و توصیه های مدیران اداره منابع آب و شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی
** منابع آب و مناطق بحرانی آستارا
رئیس اداره منابع آب آستارا  گفت:این اداره وظیفه تامین آب کشاورزی این شهرستان را دارد و بیش از هفت رشته رودخانه دائمی از منابع آب آن است و از 11 پهنه آب بندان با 205 هکتار مساحت برای آبیاری 750 هکتار اراضی کشاورزی، پرورش ماهی و گردشگری استفاده می کنیم.
آرش سیف اللهیان افزود: 670 حلقه چاه مجاز و 730 حلقه چاه غیرمجاز در آستارا شناسایی شده است و در سال قبل 28 حلقه چاه غیرمجاز در راستای نظارت بر مصرف بهینه منابع آب، مسدود شد و اراضی اطراف جاده دستوری و باش محله بخش لوندویل، اطراف و بالادست روستاهای دربند و کانرود و اطراف رودخانه هودول و پشت دانشگاه پیام نور از مناطق بحرانی و در معرض خشکسالی آستارا محسوب می شود.
وی نبود منبع مطمئن آب، ماسه دهی چاه ها، وجود گاز متان در منابع آب زیر اراضی کشاورزی، فرسودگی چاه ها و نیاز تاسیسات مکانیکی آنها به بازسازی، لایروبی نشدن 10 استخر ذخیره آب و تخریب هشت سردهنه و بند بتنی از 10 تا 30 درصد در اثر سیلاب ها را از مشکلات اداره منابع آب آستارا برشمرد و برطرف شدن آنها را مستلزم تامین اعتبار بیشتر دانست.
** ارائه راهکار رفع مشکلات
رئیس اداره منابع آب آستارا شخم زمستانی اراضی کشاورزی، همکاری کشاورزان در کشت همزمان در راستای مدیریت انهار، لایروبی انهار داخل مزارع توسط بهره برداران و مدیریت صحیح توزیع آب کشاورزی را از راهکارهای مقابله با خشکسالی و کمبود آب دانست.
سیف اللهیان ادامه داد: اداره منابع آب آستارا با وجود نداشتن درآمد محلی، همه ساله حدود 25 کیلومتر از نهرها را لایروبی می کند و برای بازسازی و تعمیر تاسیسات و امکانات آب نظیر پمپ ها اعتبار وجود ندارد.
** استقبال نشدن از طرح مدیریت آب در آستارا
رئیس اداره منابع آب آستارا اظهار کرد: یک سرمایه گذار در سال های قبل برای تبدیل آب دریا به آب شرب و تولید برق از فرایند آن در آستارا، به شرط تامین زمین اعلام آمادگی کرده بود اما مسئولان وقت، استقبال نکردند و مدیران تالش با استقبال و حمایت از او، طرح وی را در منطقه کشلی آن شهرستان اجرا کردند.
** موقعیت آستارا و مشکلات آب شهری
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری آستارا نیز در این جلسه گفت: نزدیکی بین کوه و دریا باعث وزش باد و اقلیم خاص در خطه شمال می شود و حوزه های آبریز آستارا کوتاه و فصلی است و زمانی که به آب شرب و کشاورزی نیاز بیشتر است، بارش نداریم و بعد از رفع نیاز، بارندگی آغاز می شود.
علیرضا ملکی نژاد افزود: کاهش بارندگی امسال در آستارا بی سابقه است و به طور معممول این شهرستان در تابستان به 300 لیتر آب در ثانیه نیاز دارد و رودخانه بهارستان به عنوان تنها منبع آب آستارا که پنج سال از عمر مفید تاسیسات آبرسانی آن سپری شده است، در تابستان با کاهش سطح آب مواجه می شود.
وی در تشریح مشکلات حوزه آب شهری افزود: به پیمانکار طرح انتقال آب رودخانه به تصفیه خانه بهارستان از بابت اجرای طرح، بدهکار و با کمبود اعتبار برای پرداخت آن مواجه هستیم و انتقال از رودخانه آق چای به تصفیه خانه نیز، مستلزم تامین 15 میلیارد ریال اعتبار است و نابسامانی در توزیع آب و فرسودگی شبکه و خط انتقال از مشکلات دیگر شرکت آب و فاضلاب شهری آستاراست.
** علت افت فشار آب در تابستان
وی ادامه داد: قطعی آب به معنای واقعی در شهر آستارا وجود ندارد و آب همواره در خط انتقال موجود است، اما نصب مستقیم موتورهای پمپ آب خانگی به شبکه توزیع و مکش همزمان آنها باعث افت فشار و قطعی موقت می شود، در صورتی که اگر شهروندان قبل از نصب پمپ به خط انتقال، مخزن کوچک آب تعبیه کنند، با افت فشار مواجه نخواهند شد.
** توصیه هایی برای مردم و مشترکان آب
ملکی نژاد ادامه داد: در ماه قبل 2 انشعاب غیر مجاز کشف و عامل هر یک به پرداخت 30 میلیون ریال جریمه محکوم شد و امکان به روز رسانی تاسیسات و اصلاح شبکه ها به علت نبود اعتبار مالی، وجود ندارد؛ مواجهه با کمبود آب در سال آینده قطعی است اما مردم باید با مصرف بهینه و خودداری از استفاده آب شرب در آبیاری مزارع و شستشوی خودرو، مغازه و حیاط ما را در تامین آب پایدار یاری کنند.
او اظهار کرد: صدور پروانه ساختمان در شهر باید با لحاظ نمودن زیرساخت های آب و فاضلاب صورت گیرد و شهرداری در این راستا با شرکت آب و فاضلاب شهری همکاری لازم را داشته باشد، تا شرکت در تامین آب مورد نیاز واحدهای مسکونی به موقع اقدام کند.
** وضعیت منابع، تاسیسات و اعتبارات آب روستاهای آستارا
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی آستارا نیز در این نشست گفت: 25 هزار نفر در قالب هشت هزار و 300 خانوار و به عبارتی 9 هزار و 300 مشترک در 27 روستای آستارا تحت پوشش این شرکت است و 23 دهنه چشمه، 19 حلقه چاه، 33 باب مخزن، 27 واحد ایستگاه پمپاژ، 33 دستگاه الکتروپمپ، 20 دستگاه کلرزن گازی و مایعی، 27 دستگاه تابلو برق و حدود 500 کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، منابع و امکانات شرکت آب و فاضلاب روستایی آستاراست و نگهداری تاسیسات، پر هزینه و مشکل است.
قاسم کباری افزود: آب یک سوم مشترکان از شرکت آب و فاضلاب شهری تامین می شود و 70 درصد شبکه و تاسیسات آبرسانی 21 روستا در آستارا فرسوده است و اعتبار زیادی برای اصلاح و بازسازی نیاز دارد و در صورت تامین نشدن، مشکلات افزایش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: سال گذشته برای اصلاح و بازسازی تاسیسات آب روستاهای آستارا فقط 123 میلیون ریال اعتبار داده شد و گفته می شود امسال به جای پول، اوراق بهادار داده خواهد شد و متقاعد کردن عواملی نظیر راننده لودر یا کارگر برای کار در قبال اوراق بهادار، مشکل خواهد بود.
** پیش بینی کمبود آب و شرایط غلبه بر آن
وی بیان کرد: آستارا در سال آینده به یقین با کمبود آب مواجه خواهد شد، اما باوجود کمبود بارش و مشکلات، ایده ها و برنامه های نتیجه بخشی برای رویارویی با خشکسالی و مدیریت بهینه و توزیع عادلانه منابع آب داریم اما اجرای برنامه ها مستلزم تامین اعتبار است.
کباری ادامه داد: روستای عباس آباد آستارا با 450 خانوار جمعیت در سال آینده با کمبود آب مواجه خواهد شد و برای حل مشکل آن، چهار میلیارد ریال لازم است اما در شرایطی که اعتبار لازم تامین نمی شود، کاری از ما ساخته نیست.
او گفت: اطلاعات لازم در حوزه آب روستایی و منابع آب جایگزین، بررسی و احصا شده است و از نظر نزولات آسمانی نیز کمبود احساس نمی شود و برنامه های کوتاه، میان و بلند مدتی برای بهره برداری از نزولات آسمانی موجود تدوین شده است، اما اجرای آنها مشروط به تامین اعتبار است.
** بهای تمام شده تولید آب و توصیه مشترکان به مصرف بهینه
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی آستارا افزود: تولید هر متر مکعب آب 16 هزار ریال هزینه دارد اما به قیمت 2 هزار و 200 ریال به مردم فروخته می شود و متاسفانه برخی مشترکان، بهای آن را پرداخت نمی کنند یا دیر واریز می کنند؛ اگر میلیاردها ریال مطالبات شرکت آب و فاضلاب روستایی از مشترکان دریافت شود، امکان خدمات رسانی بیشتر به مشترکان فراهم خواهد شد.
کباری اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب روستایی آستارا به فروشگاه های پمپ و تاسیسات آب، بدهکار است و طلبکاران به طور مستمر مطالبات خود را پیگیری می کنند و با توجه به کمبود اعتبار، از مشترکان انتظار داریم با استفاده بهینه از آب و پرداخت به موقع بهای آن، ما را در خدمات رسانی بهتر و بیشتر یاری کنند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در 2 بخش و 62 روستا در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد و مرکز آن، یکی از 20 شهر گردشگرپذیر ایران است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/19364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یکی از 4 سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت

«آستاراچای» غنی‌ترین بانک ژنی آبزیان گیلان

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

قهرمانی نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان کشور

تامین نفت سفید 11 هزار خانوار گیلانی فاقد گاز طبیعی

گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است

ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز 5 اردیبهشت

اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی

افتتاح پایگاه تجمیعی سلامت خانواده شماره یک تالش

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت

قابل توجه فعالان اقتصادی

دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو

خاطرات پردردسر برادر «جین آستن»

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

رونمایی از طرح جدید ترافیک تهران با یک تغییر بزرگ

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 5 اردیبهشت 1403

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

نشست مقدماتی اجرای برنامه عملیاتی در بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد

مادر شهیدان «محمد حسن و محمدحسین نیرنگ» آسمانی شد

انبوه سازی بیش از 35 هزار واحد مسکن ملی در 9 شهر گیلان

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 13

جشنواره بهار نارنج کومله برگزار می‌شود

آغاز دوره‌های آموزش ارتقای مهارت فرش بافان گیلانی

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز جهانی مننژیت؛ آشنایی با شایع‌ترین علایم این بیماری

آشیانه‌سازی بیش از یک‌هزار قطعه پرستوی دریایی تیره در تالاب انزلی

بیش از 1200 تن بذر اصلاح‌شده برنج در گیلان توزیع شد

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

5 اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر، نویسنده و مترجم معاصر، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

ماجرای کشف جسد یک زن 59 ساله در تالش

برخورد والدین با کارهای نصف و نیمه ی فرزندان چگونه باید باشد ؟

برگزاری دوره آموزش مبانی انقلاب اسلامی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان

آشنایی نسل جوان جامعه با ایثارگری‌های شهدا

داستانک/ گره های زندگی

روش آسان تکثیر پتوس

مشاهده 4 رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم

آزمون کنکور سراسری فردا در گیلان

ثبت تصویر 4 راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم

مشاهده 4 راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان

آشیانه‌سازی بیش از 1000 قطعه پرستوی دریایی تیره در تالاب انزلی

مشاهده 4 رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود

بیش از یک هزار و 200 تن بذر اصلاح شده برنج در گیلان توزیع شد

بی‌بی‌سی فارسی و منافع انگلیس در ایران: نگاهی به تاریخ پیچیده یک رسانه

خبر جدید و مهم برای دارندگان سهام عدالت

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی

خدمات رسانی به مردم رویکرد اصلی دولت سیزدهم است

ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها