نسیم گیلان

آخرين مطالب

قلعه‌رودخان اين بار با طعم بستني سرخ شده! مقالات

  بزرگنمايي:

گيلان انلاين- گردشگري حوزه‌اي است که اين متخصصان اميد زيادي به آن بسته‌اند و در پي آن‌اند که اين صنعت را آرام آرام تبديل به قوي‌ترين صنعت پول‌ساز جهان کنند،چيزي که راه گريزي از آن نيست.گرچه به نظر مي‌رسد کشور ما در ابتداي الفباي اين راه بوده و اين مسير را لاک‌پشتي طي مي‌کند اما به ناچار براي رسيدن به اهداف تحقق عدم وابستگي به اقتصاد نفتي و ايجاد اشتغال براي جوانان بايد گذران از اين جاده را سرعت بخشيده و به ابزارهاي مناسب‌تري براي اين امر بينديشيم.

استفاده از ظرفيت‌هاي بومي و محلي،بهره‌گيري از دانش و تخصص نيروهاي جوانو نخبه،فراهم کردن زمينه‌هاي مالي و تسهيل وصول تسهيلات بخش دولتي و تشويق بخش خصوصي به اين امر مي‌تواند از جمله راهکارهاي رونق و گسترش صنعت گردشگري در کشور باشد.

گاه نيروي پرهيجان و خلاقانه چند جوان مي‌تواند ايده‌اي را در اين زمينه به ظهور برساند که شايد سرمايه ‌گذاري طولاني مدت نتواند اين کار را انجام دهد.مانند ايده بستني سرخ شده که اکنون چند جوان خلاق آن را در قلعه‌‌رودخان فومن به کار بسته‌اند و از اين طريق چندين نفر صاحب کار شده و چندين نفر نان سر سفره خانواده مي‌برند.

بستني سرخ شده داراي خواص دارويي و درماني است

رحمت قاصد نودهي يک کارآفرين حوزه گردشگري است که در زمينه خوراک و مواد غذايي فعاليت مي‌کند.وي از ارديبهشت ماه سال جاري با سرمايه 25ميليون توماني خود،اقدام به راه‌اندازي مرکز توليد بستني سرخ شده در منطقه قلعه‌رودخان فومن کرده است، وي در گفت‌وگو با ايسنا منطقه گيلان،بستني سرخ شده را محصولي متعلق به روسيه دانست و اظهار کرد:بدليل برودت هوا در سرزمين روسيه،خوردن بستني در اين کشور باعث مي‌شود زبان دچار شوک شود اما در اين نوع بستني هنگام مصرف وضعيت دما به تدريج از گرما به سرما تغيير کرده و مصرف آن شرايط مطلوبي را فراهم مي‌کند.

وي به ارزش غذايي فراوان اين محصول اشاره کرد و افزود:مواد تشکيل دهنده اين بستني سرشار از خواص دارويي و درماني است.

قاصد نودهي با بيان اينکه مواد بيروني اين بستني از غلات تشکيل شده است،خاطرنشان کرد:مواد بيروني اين بستني متشکل از غلاتي چون ذرت،قهوه،کاکائو،نارگيل و...است.

وي ادامه داد:ترکيب غلات مذکور با فرمول‌هاي تخصصي به توليد بستني سرخ کرده منجر مي‌شود.

قاصد نودهي با بيان اينکه اين محصول بدليل استفاده از  ذرت در رشد مفاصل کودکان موثر است،تصريح کرد:جنسينگ به عنوان يکي از مواد بکار رفته در اين بستني حاوي 110خاصيت دارويي و درماني است.

عرضه بستني سرخ کرده براي اولين بار در قلعه‌رودخان فومن

وي با بيان اينکه آرامش بخشيدن به روح و جسم از ديگر مزاياي استفاده از اين بستني است،گفت:با توجه به مواد بکار رفته در اين محصول،مصرف‌کنندگان متوجه احساس آرامش و شادابي مي‌شوند.

مدير واحد بستني سرخ کرده با بيان اينکه بستني سرخ کرده داراي چربي نيست،يادآور شد:يکي از مزيت‌هاي اين بستني عدم جذب روغن است.

وي با اشاره بر اينکه اين بستني به صورت اسکوپ و به صورت 150 گرمي با قيمت هفت هزار تومان عرضه مي‌شود،يادآور شد:بدليل استفاده از مواد مقوي در توليد اين بستني؛مواد بيروني اين محصول در سازمان فائو درجه کيفي A را به خود اختصاص داده است.

قاصد نودهي با بيان اينکه ايده توليد بستني سرخ کرده توسط يکي از دوستان دانشجوي مقيم اتريش به بنده ارائه شده است،ابراز کرد:براي نخستين بار اين بستني در استان گيلان در قلعه‌رودخان توليد و عرضه مي‌شود.غير از قلعه‌رودخان اين بستني در اصفهان،مازندران و شيراز عرضه مي‌شود.

وي به توليد و عرضه اين بستني در تعدادي از شهرها اشاره کرد و گفت: تفاوت بستني سرخ شده با ساير بستني‌هاي مشابه ارائه شده در شهرهاي ديگر در کيفيت آن و استفاده از آرد سوخاري است.

قاصد نودهي دليل انتخاب مسير قلعه‌رودخان به عنوان نخستين محل عرضه بستني سرخ شده در استان گيلان را گردش‌پذير بودن اين منطقه دانست و عنوان کرد:اين منطقه از ظرفيت و پتانسيل بالايي برخوردار است و همواره در طول سال پذيراي مسافران و گردشگران بسياري از اقصي نقاط کشور و خارج از کشور است.

راه‌اندازي کسب و کار با سرمايه اندک

وي با بيان اينکه طبيعت بکر و دست‌نخورده قلعه‌رودخان و تلفيق آن با تاريخ موجب جذب گردشگران به اين منطقه شده است،خاطرنشان کرد:با توجه به جاذبه‌هاي توريستي اين منطقه و تبليغات گسترده مي‌توان قلعه‌رودخان را به عنوان قطب گردشگري استان و کشور معرفي کرد.

قاصد نودهي با بيان اينکه راه‌اندازي اين واحد براي 4نفر به طور مستقيم شغل ايجاد کرده و موجب کسب درآمد براي چندين نفر شده است،افزود:با توجه به استقبال چشمگير و تماس‌هاي مکرر علاقه‌مندان از استان‌هايي نظير تبريز،يزد،تهران و ساير شهرها براي يادگيري و نحوه توليد اين بستني بنا است به زودي فرآيند چگونگي تهيه و توليد اين محصول را آموزش دهيم.

وي با بيان اينکه مسلما با آموزش در هر واحد ايجاد شده اشتغالزايي صورت مي‌گيرد،متذکر شد:با داشتن سرمايه‌اي اندک مي‌توان ايجاد شغل نمود.البته موفقيت در عملي کردن ايده و خلاقيت نيازمند حمايت مسئولين است.

راه‌اندازي تعداد شعبات در شهرهاي گيلان

قاصد نودهي با بيان اينکه گيلانيان خوش خوراک‌ترين مردم ايران هستند،گفت:بنا داريم چند محصول ابداعي ديگر از از ايالات متحده و اسکاتلند را در آينده در اين واحد ارائه دهيم.

مدير واحد فروش بستني سرخ کرده در پايان با بيان اينکه راه‌اندازي شعباتي در شهرهاي استان گيلان و مسير گردشگري ماسوله از برنامه‌هاي پيش رو ما است،تاکيد کرد:نياز است مسئولين از ايده و خلاقيت جوانان در راستاي کاهش بيکاري و رونق بخشيدن به بازار حمايت کنند.

بخشي از درآمد گردشگري به صنعت غذا بر مي‌گردد

در ادامه سيد محمدعلي حسيني‌نسب رئيس اداره ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري فومن با بيان اينکه شهرستان فومن در بحث گردشگري تاريخي داراي جذابيت و پيش درآمد در اين حوزه است،اظهار کرد:حوزه گردشگري تاريخي در اين شهرستان موجب شده شاخه‌هاي ديگر گردشگري نظير طبيعت‌گردي و گردشگري سلامت در اين شهرستان رونق يابد.

وي با بيان اينکه طبيعت‌گردي در صنعت گردشگري از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و ايران نيز در حال تمرکز در جذب گردشگران طبيعت است،افزود:در  افق 1410اتفاقات خوبي در حوزه گردشگري طبيعت رخ داده است به شرطي که مردم از طبيعت و محيط‌زيست خود حمايت و نگهداري کنند.علاوه بر اين شاهد رونق خدماتي در حوزه گردشگري از نظر اقامت و پذيرايي با غذاهاي مختلف محلي خواهيم بود.

حسيني‌نسب با اشاره به فعاليت رستوران‌ها و واحدهاي پذيرايي در فومن خاطرنشان کرد: يکي از بخش‌هاي درآمدي گردشگري صنعت غذا است.ارائه غذاهاي محلي با کيفيت و قيمت مطلوب در تعدادي از رستوران‌ها موجب جذب گردشگران و مشتريان خاص شده است.

بحث غذا در گيلان مرزبندي ندارد

وي با بيان اينکه ترويج بوم‌گردي يکي از شاخصه‌هاي مورد نظر سازمان ميراث فرهنگي کشور در حوزه گردشگري روستايي است و رونق خوبي هم براي آن متصور است،گفت:در ترويج بوم‌گردي علاوه بر احياي سازه‌هاي سنتي روستايي و اقتصاد ساکنين روستا بحث رونق و پذيرايي غذاهاي سنتي مدنظر است تا افراد ساکن در روستاها و نقاط مختلف کشور غذاهاي مختلف را طبخ و در اختيار مسافران و گردشگران قرار دهند.

رئيس اداره ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري فومن با يادآوري اينکه رشت به عنوان شهر خلاق غذا در يونسکو ثبت شده است،ابراز کرد:گيلان از نظر تنوع غذايي حرف اول را مي‌زند.ثبت شدن استان گيلان به نمايندگي رشت به عنوان شهر خلاق خوراک تجلي اين موضوع است که بحث غذا در استان گيلان مرزبندي ندارد و اکثر غذاها از نظر کيفيت مشترک است.

گردشگري غذا در فومن رونق يافته است

وي با بيان اينکه ساليان سال است که غذاهاي بومي محلي در استان با بهترين تنوع و مواد اوليه طبيعي تهيه مي‌شود،ادامه داد:بخش اعظمي از گردشگران با حضور در استان غير از جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي بيشترين تمرکزشان بر بحث خوراک است.

حسيني‌نسب با اشاره بر اينکه گردشگري غذا در شهرهاي چون لاهيجان،انزلي،رشت و فومن رونق يافته است،اضافه کرد:تردد گردشگران در فومن موجب افزايش تعداد رستوران‌ها در قلعه‌رودخان،ماسوله و...شده است.

وي خاطرنشان کرد: با توجه به مجوزهاي صادر شده در خصوص راه‌اندازي رستوران‌ و واحدهاي پذيرايي بين‌راهي چند سال آينده، شهرستان فومن به يکي از قطب‌هاي گردشگري غذا تبديل خواهد شد

حسيني‌نسب افزود:با توجه به تنوع غذايي در استان گيلان و فصول مختلف از نظر غذاهاي گياهي،آبزي و گوشتي تمرکز اقتصادي گسترده‌اي در اين زمينه وجود دارد.

وي با بيان اينکه در شهرستان فومن بالغ بر 80واحد رستوران و...در حوزه تغذيه داراي مجوز در حال فعاليت هستند،تصريح کرد:غير از بحث غذاي اصلي نظير ترشه‌تره،مُتِن‌جون،اناربيج،ماهي فيبيج،خشکابيج،آلومسما،کولي‌به ترش،باقلاقاتق در فومن،ميان‌وعده‌ها و پيش‌غذاها و شيريني‌هايي چون آگرده،کاکا،سوهان عسلي،کلوچه فومن،پالوده،ترشي هفت بيجار بخش مهمي را به خود اختصاص داده‌اند.تنوع غذاي اصلي و ميان‌وعده‌اي و دورچين موجب تقويت غذاي غني گيلان و شهرستان و جذب گردشگران مي‌شود.

غذاهاي بومي-محلي در جذب گردشگر اثرگذار است

اين مسئول ابراز کرد:اگرچه ممکن است مصرف غذاهاي محلي در استان و فومن براي افراد غيربومي از نظر ذائقه آشنا نباشد اما همين تنوع رفت و آمد و حضور گردشگران باعث شده است افراد غيربومي راغب به مصرف بسياري از غذاهايي چون ماهي شور و اشپل شوند.اين مهم موجب انتقال فرهنگ ما به ساير استان‌ها شده است به گونه‌اي که شاهد سرو غذاي محلي گيلان در بسياري از رستوران‌ها در خارج از استان مي‌باشيم. 

وي به نوع و تنوع پخت غذا در استان اشاره کرد و گفت:در برخي از فرهنگ‌ها غذاهاي شيرين،ترش،ملس مورد توجه است.اين تضارب آرا،علائق و نظرات به نوعي موجب شده علاوه بر گردشگران داخلي گردشگران خارجي هم به بحث خوراک در استان گيلان توجه داشته باشند.

غذاهاي بومي-محلي معرف فرهنگ و تمدن منطقه است

حسيني‌نسب با بيان اينکه غذاهاي سالم گيلان که اصولا پايه آن گياهي است بسيار مورد توجه توريست‌هاي خارجي قرار مي‌گيرد،يادآور شد:بسترها براي ورود به بحث گردشگري غذا که يکي از اهداف توسعه گردشگري پايدار در کشور است در استان گيلان و شهرستان فومن آماده است.

وي با بيان اينکه غذاهاي بومي-محلي معرف فرهنگ و تمدن است و  نقش مهمي در ماندگاري مسافران دارد،متذکر شد:غذاهاي بومي-محلي نقش مهمي در توسعه و جذب گردشگر دارد.برگزاري جشنواره‌هاي غذايي و شرکت در اين جشنواره‌ها از راه‌هاي معرفي و شناساندن غذاهاي بومي-محلي است.

رئيس اداره ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري فومن با بيان اينکه استان گيلان همواره در جشنواره هاي غذايي کشوري و استاني پيشتاز بوده است،خاطرنشان کرد: حضور در جشنواره‌هاي غذايي در آشنايي افراد با فرهنگ‌هاي مختلف اثرگذار است.افرادي که در حوزه غذايي ورود مي‌کنند بايد جامعه هدف خود را مشخص کنند که صرفا هدفشان از ارائه غذا سير کردن است يا اينکه تمرکزشان بر اين است که هنر آشپزي و هنر عرضه غذا به عنوان يک جاذبه در اختيار گردشگر قرار گيرد.

وي به درخواست راه‌اندازي رستوران‌هاي دريايي در فومن با منوي غذاهاي دريايي که بخشي از جاذبه‌هاي گردشگري خواهد بود اشاره کرد و افزود:در کنار فعاليت‌هاي جذب گردشگر بحث گردشگري سلامت که شامل شاخه‌هاي مختلفي نظير سلامت،آرامش،اقامتي،آسايش،سکوت و آلودگي است مطرح مي‌شود.فومن يک قطب گردشگري از نظر کاهش آلودگي،سر و صدا و عرضه غذاهاي سالم و...است که اين مهم در آينده گردشگري غذاي شهرستان مي‌تواند مفيد و موثر باشد.

حسيني‌نسب با بيان اينکه بحث خوراک شامل انواع دسر،کلوچه،انواع شيريني،ترشيجات،نان‌هاي محلي است،ادامه داد:بخش مهمي از درآمد در فومن ناشي از کلوچه فومن است که نقش مهمي را در گردش مالي برعهده دارد.

وي با بيان اينکه کلوچه فومن زبانزد و يک برند کشوري است،اضافه کرد: تعداد واحدهاي در حال فعاليت کلوچه‌پزي در اين شهرستان قريب بر120 واحد است که با توجه به شهرت نام اين کلوچه با نام شهرستان فومن لزوم نظارت و رعايت کيفيت و سلامت محصول نهايي را دو چندان خواهد کرد.

بستني سرخ کرده مي‌تواند يک جاذبه غذايي باشد

حسيني‌نسب به راه‌اندازي مرکز توليد بستني شرخ شده در قلعه‌رودخان فومن توسط چند جوان اشاره کرد و گفت:غذاها و تنقلاتي همچون  بستني سرخ شده محصولي بومي نيست. اين محصول از منطقه سردسير روسيه الگو گرفته شده است.بستني سرخ شده به علت اينکه از نظر بسياري يک مورد خاص است مورد توجه قرار گرفته و رونق پيدا کرده است.

وي با بيان اينکه بستني سرخ شده محصولي بومي و سنتي نيست،تاکيد کرد:اين محصول مي‌تواند يک جاذبه غذايي باشد اما توجه به متريال و سلامت در تهيه و عرضه آن مهم و حائز اهميت است.اين محصول با توجه به اينکه در منطقه جغرافيايي گرم قرار داريم سرو آن براي ما جالب و جديد است.

رئيس اداره ميرث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري فومن در پايان با تاکيد بر اينکه هر چيز جديدي  به سرعت ديده مي شود و مورد توجه قرار مي گيرد،اظهار کرد:ادامه و قبول هر محصولي در جامعه ما احتياج به زمان دارد اينکه در بستر جامعه مي‌نشيند و يا اينکه گذرا خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/5132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان

جمع‌آوری و دستگیری 528 معتاد و سوداگر مرگ طی 2 روز در گیلان

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

مرگ جوان صومعه‌سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

رقابت بیش از 11 هزار داوطلب گیلانی در 2 گروه آزمایشی

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

برگزاری 740 برنامه ویژه هفته عقیدتی سیاسی در گیلان

افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

اردیبهشت گیلان بهاری و آفتابی

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10:30

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

آغاز ماراتن کنکور سراسری در گیلان

ائمه جمعه در حفظ اتحاد و همدلی بین مردم نقش مهمی دارند

افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال

مرگ جوان صومعه سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

کشف 2 تن شکر قاچاق در رودسر

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

ساخت بیش از 50 واحد مسکونی در صومعه سرا

برنامه ریزی برای توزیع 15 هزار جعبه تخم نوغان در گیلان

دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند

50 میلیارد تومان دیگر به حل مشکلات پسماند گیلان اختصاص یافت

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات

تو که با عاشقان درد آشنایی

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم