نسیم گیلان

آخرين مطالب

روستاها نگين گردشگري گيلان / صنعت توريسم موجب توسعه ساختار زيربنايي استان مي شود مقالات

  بزرگنمايي:

صنعت جهانگردي به عنوان بزرگترين و متنوع ترين صنعت در دنيا مطرح است، بسياري از کشورها اين صنعت پويا را به عنوان منبع اصلي درآمد، اشتغال زايي، رشد بخش خصوصي و توسعه  ساختار زيربنايي مي دانند.

 صنعت گردشگري امروزه به قدري در توسعه  اقتصادي، اجتماعي کشورها اهميت دارد که اقتصاددانان آنان را "صادرات نامرئي " نام نهاده اند.

نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه مي گويد: کشور ايران از نظر منابع طبيعي جزء 10 کشور برتر دنياست که مي تواند از اثرات حاصل از گردشگري در کاهش مشکلات بيکاري و درآمد اقتصادي بهره مند شود.

مهرداد لاهوتي افزود: يکي از اين منابع که مي تواند بسياري از تهديدها را به فرصت تبديل کند منابع موجود گردشگري در محيط روستاها است.

وي اظهارداشت: در گردشگري روستايي بايد از فراغت به عنوان يک روش براي رسيدن به توسعه پايدار روستايي استفاده کرد.

نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي گفت: بطور کلي تنوع در زمينه هاي طبيعي و انساني از عوامل موثر در توسعه  گردشگري در هر منطقه يا کشور محسوب مي شود.

وي ادامه داد: گيلان هم به لحاظ ويژگي هاي طبيعي و انساني از تنوع خوبي برخوردار است.

 بررسي ها نشان مي دهد اين شهرستان داراي توان هاي گردشگري بالقوه خوبي از قبيل وجود اماکن مذهبي، ساحل زيبا، بازارهاي محلي و غيره براي توسعه وجذب توريسم است.

گردشگري مي تواند راهکار مهمي براي توسعه اجتماعي - اقتصادي جوامع روستايي باشد

 با توسعه گردشگري که منبع مهم اشتغال و درآمد است مي تواند راهکار مهمي براي توسعه اجتماعي - اقتصادي جوامع روستايي استان باشد.

يک شهروند گيلاني در اين باره به مهر گفت: تنوع بخشي به اقتصاد، بالا بردن شاخص هاي توسعه انساني، مشکلات ناشي از صنعتي شدن و آلودگي بيش از حد استاندارد شهرها به ويژه شهرهاي بزرگ، مهاجرت هاي روستايي، افزايش بهره وري و کارآمدي نيروي انساني، اشتغال زايي، تعامل فرهنگ ها و گفتمان ها، حفظ محيط زيست و در مجموع توسعه پايدار از دغدغه هايست که جهان امروز با آن روبرو است.

محمد دلاوري افزود: هر يک از کشورها در هر سطحي از توسعه در تلاش هستند که پاسخ لازم به دغدغه هاي مزبور را بيابند.

وي اذعان داشت: در اين ميان کشورهايي که به متنوع سازي اقتصاد روي آورده اند و مي خواهند خود را از اقتصاد تک پايه اي برهانند در جستجوي شناخت راه هاي آن يا خلق را ه ها و روش هاي جديدند.

اين دانش آموخته رشته مديريت گردشگري يادآورشد: صنعت توريسم يکي از اين روش هاست که اغلب کشورها به ويژه کشورهايي که به لحاظ موقعيت مکاني از اين مزيت برخوردارند آن را در برنامه هاي توسعه ملي خود گنجانده اند تا از اين طريق بتوانند فرآيند توسعه ملي خود را سرعت بخشند.

شهروند ديگري مي گويد: سکونتگاه هاي روستايي با مسائل و مشکلات حادي از قبيل مهاجرت هاي روستايي، پائين بودن سطح اشتغال، پائين بودن سطح بهره وري در بخش کشاورزي، فقدان يا کمبود زيربناهاي رفاهي و خدماتي مواجه اند.

اکبر قنبري افزود:  تعداد قابل توجهي از اين گونه سکونتگاه ها به لحاظ موقعيت مکاني و داشتن عناصر مهم جذب گردشگر مانند مناظر طبيعي، آثار باستاني، تنوع اقليمي، آداب و سنن اجتماعي، زمينه هاي مناسبي براي توسعه  فعاليت هاي گردشگري دارند.

دولت حرکت از اقتصاد تک پايه به سوي اقتصاد متنوع و با ثبات را بايد در برنامه کاري خود قرار دهد

وي اظهارداشت: دولت حرکت از اقتصاد تک پايه به سوي اقتصاد متنوع و با ثبات را بايد در برنامه کاري خود قرار دهد که يکي از اين برنامه ها توسعه گردشگري است و مناطق روستايي زمينه هاي مساعد براي توسعه اين بخش از فعاليت هاي اقتصادي را دارند.

 بدون شک دست يابي به چنين هدفي مستلزم شناخت فرآيند گردشگري، طبقه بندي رويکردها، سياست ها و آثار اجتماعي - فرهنگي، زيست محيطي و اقتصادي است تا با يک پشتوانه علمي وآگاهي از آثار مثبت و منفي اين پديده در جهان و ايران به انتخاب يک راهبرد منطقي واقع گرا توام با برنامه ريزي و مديريت صحيح گردشگري در چهارچوب فرآيند توسعه همه جانبه و پايدار دست زد.

بسياري از ساکنان شهري علاقه مند هستند که از محيط شلوغ و آلوده شهري به محيطي آرام و پاکيزه بروند به همين دليل بسياري از افراد براي حفظ سلامتي و آرامش خاطر گردش در مناطق روستايي را انتخاب و تجربه هاي تازه اي را در زندگي خود کسب مي کنند.

فرماندار شهرستان رشت در اين رابطه گفت: گيلان سرزميني با تنوع شرايط اقليمي و چشم اندازهاي طبيعي همواره به عنوان کانون گردشگري در سطح کشور مطرح است.

سيد عيسي مهدوي افزود: روستاها به دليل ويژگي ها و ماهيت وجودي شان به طور مستقيم به طبيعت پيرامون خود وابسته و متکي هستند.

وي اظهارداشت: گردشگري روستايي، توريسم زراعي و کشاورزي و موزه اي از ارائه خدمات و تسهيلات خدماتي مانند اسکان، پذيرايي، امکانات، برپايي جشن ها و مراسم محلي، توليد و فروش صنايع دستي و محصولات کشاورزي را نيز در بر دارد.

فرماندار رشت توريسم روستايي را رهايي از زندگي کسالت بار شهري براي بهره گيري از مواهب طبيعي و برخورداري از جاذبه هاي طبيعي در جنگل ها، مراتع، رودخانه ها مي داند که در محيط روستايي با ارائه تسهيلات رفاهي و خدماتي همراه مي شود.

وي ادامه داد: به طور کلي اصول کلي در گردشگري روستايي را مي توان به شاخه هاي همچون تفريحي، توسعه، اقتصاد روستايي، بازاريابي و طرح ريزي تقسيم کرد.

به هر ترتيب گردشگري و اقتصاد گردشگري در حال تبديل شدن به يکي از سريع ترين صنايع رو به رشد جهان، ابزاري براي ايجاد درآمد ملي از اصلي ترين ارکان اقتصادي جهان و نيز از مفاهيم، اشکال و ارکان توسعه پايدار قلمداد مي شود.

گردشگري روستايي امروز با هدف توسعه پايدار جوامع محلي در نواحي روستايي و به عنوان ابزاري براي توسعه اقتصادي و اجتماعي و يکي از مهمترين مشاغل مدرن در مناطق روستايي ارتقا يافته است.

گيلان سرزميني با تنوع شرايط اقليمي و چشم اندازهاي طبيعي

مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي گيلان نيز به اثرات گردشگري روستايي بر محيط روستا اشاره کرد و گفت:  ايجاد اشتغال براي نيروي مازاد کار و ايجاد فعاليت ها براي کار مازاد، تنوع اقتصاد روستايي در کنار ديگر بخش هاي اقتصادي، بالا بردن سطوح درآمدي خانوار روستايي، ايجاد تقاضا براي محصولات کشاورزي، صنايع دستي و ديگر محصولات، حفظ آثار باستاني، ابنيه ي تاريخي و جاذبه هاي طبيعي روستا، اثرات اجتماعي، فرهنگي گردشگري روستايي، محيط روستايي و پيرامون فرصت را محقق مي کند تا گردشگران در بطن سنتي روستا زماني را به فراغت بگذرانند.

رضا عليزاده افزود: صنعت گردشگري نقش کليدي در توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي هر کشور و منطقه‌ اي مي ‌تواند داشته باشد و همواره نجات ‌بخش کشورها در بحران هاي اقتصادي و سياسي است.

وي اظهارداشت:  يکي از ويژگي‌ هاي بارز صنعت گردشگري، ايجاد فرصت هايي براي ايجاد اشتغال و جذب افراد بيکار و از جمله جوانان هر جامعه ‌بوده و اين به معناي مقابله با يکي از بزرگترين معضلات کشورهاي در حال توسعه است.

مديرکل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ادامه داد: گيلان از جاذبه‌ هاي گوناگون گردشگري همچون اماکن تاريخي و مذهبي، جلوه ‌هاي طبيعي و اقليم چهارگانه برخوردار است.

وي همچنين ظرفيت هاي گردشگري را يک فرصت طلايي دانست و يادآورشد: بهره‌ برداري از اين موقعيت و فرصت هاي طلايي نيازمند ايجاد بستر و فضاي مناسبي است که بايد در قالب يک برنامه‌ ريزي مدون و فراگير قابل بهره ‌برداري شود.

صنعت گردشگري با ويژگي ‌هاي خاص خود، صنعتي پويا با آينده ‌اي روشن تلقي مي ‌شود، سرمايه‌ گذاري در اين صنعت در تمام کشورهاي داراي جاذبه ‌هاي جهانگردي رو به افزايش است.

بنابراين اين صنعت نه‌ تنها در پيشبرد اقتصاد ملي و درآمدهاي ارزي نقش دارد بلکه صنعتي پاکيزه و عاري از آلودگي و در عين حال ايجاد کننده مشاغل جديد است.

گردشگري براي استان هاي داراي جاذبه‌ هاي توريستي از قبيل گيلان مي ‌تواند به مهمترين منبع کسب درآمد تبديل شود، مشروط بر اينکه برنامه ‌ريزي صحيح و همه ‌جانبه توام با آينده ‌نگري براي آن تنظيم و اجرا شود.

گردشگري از زمره صنايع توزيع ‌کننده درآمد است

يک کارشناس امور اقتصادي در اين خصوص گفت: گردشگري از زمره صنايع توزيع ‌کننده درآمد است و مي ‌تواند جايگزين اقتصاد تک‌ محصولي يعني درآمد نفتي شود.

حسين اسدي افزود: طبيعت زيبا با خصوصيات اقليمي و آب و هوايي ويژه، مردمي با فرهنگ و تمدن کهن، آداب و رسوم و سنن باستاني، اسلامي و اماکن بسيار قديمي با سبک معماري بي ‌نظير به‌ ويژه شهرک تاريخي ماسوله با قدمتي چندين هزار ساله که وجود دارد، در کمتر کشوري مي‌ توان پيدا کرد.

وي همچنين جلوه هاي طبيعي مناطق روستايي استان  را خاطره انگيز ذکرکرد و اظهارداشت: گردشگري پايدار امروزه در بسياري از کشورها به منزله نمادي از هويت فرهنگي و يکي از بخش هاي مهم اقتصادي محسوب مي شود.

اين کارشناس اقتصادي گفت: بسياري از برنامه ريزان و سياستگذاران توسعه در کشورهاي جهان، گردشگري را روشي مطمئن با چشم انداز روشن براي توسعه پايدار معرفي کرده اند.

وي افزود: در اين زمينه گردشگري روستايي به عنوان يکي از زير بخش هاي گردشگري علاوه بر حفظ ارزش ها و باورها، با ايجاد فرصتهاي شغلي و کسب درآمد براي ساکنان محلي و توسعه ساختار هاي زيربنايي امکان توسعه پايدار و يکپارچه روستايي را فراهم مي سازد.

اسدي ادامه داد: برنامه ريزي براي گسترش و توسعه گردشگري بر پايه توسعه پايدار اقتصادي، در راستاي رشد و تعالي جامعه روستايي موثراست.

به هر حال با توجـه به ظرفيت هاي بالايي که در زميـنه گردشگري در گيلان وجـود دارد رصد تاثـيرات صنـعت گردشگري در توسعه پايـدار استان، موانـع و چالش هاي پيـش روي امري لازم و بررسي راهکارهاي توسعه اين صنعت در منطقه نيز ضرورتي اجتناب ناپذير است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد