نسیم گیلان

آخرين مطالب

خروج تقاضا از بازار دلا‌‌ر مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
خروج تقاضا از بازار دلا‌‌ر
٠
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روز یکشنبه قیمت دلار نوسان چندانی را تجربه نکرد تا برای دهمین روز متوالی در یک بازه مشخص حرکت کند. روز یکشنبه شاخص ارزی 70 تومان افزایش یافت و به بهای 13 هزار و 270 تومان رسید. با وجود این افزایش، بیشتر تحلیلگران باور داشتند تقاضای عمده‌ای در بازار در روزهای اخیر حضور نداشته؛ عاملی که موجب شده است 10 روز قیمت در دامنه 13 تا 13 هزار و 700 تومانی نوسان کند. خروج دلار از این وضعیت به رفتار آتی معامله‌گران بزرگ و سطح عرضه بازارساز بستگی خواهد داشت.
در دومین روز هفته، قیمت دلار و سکه نوسان چندانی نکردند و خبری از فروش و خریدهای سنگین در بازار نبود. روز یکشنبه، دلار 70 تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای 13 هزار و 270 تومان رسید. سکه نیز با افزایش جزئی 2 هزار تومانی به بهای 4 میلیون و 672 هزار تومان رسید. این کمترین میزان تغییرات مقداری روزانه سکه در سال 98 بود و عدم تناسب رشد این فلز گرانبها با افزایش بهای دلار منجر به افزایش حباب سکه به حدود منفی 95 هزار تومان شد. در اولین روز تابستان حباب سکه در محدوده منفی70 هزار تومانی قرار داشت. در بازار ارز نیز همچون بازار سکه نوسان قیمتی محدود و دلار در بازه 13 هزار تا 13 هزار و 700 تومانی رنج شده است. تغییرات محدود قیمتی در یک بازه مشخص موجب شده است افرادی که ریال دارند، تمایل چندانی برای حضور در بازار و خرید ارز نداشته باشند. در واقع بیشتر معامله‌گران عنوان می‌کنند که در روزهای اخیر «ریال» در بازار برای خرید ارز نبوده است. به نظر می‌رسد یکنواختی بازار در هفته‌های اخیر جذابیت بازار را برای این دسته از فعالان پایین آورده است. همزمان البته فروشنده‌ها نیز محتاط هستند و به‌دلیل وجود ریسک‌های غیر اقتصادی تمایلی برای ورود به بازار از خود نشان نداده‌اند. به این ترتیب می‌توان گفت باتوجه به کاهش حضور فروشندگان و خریداران، حجم معاملات در بازار پایین آمده است. در بازار سکه آرامش معاملاتی بیشتر از بازار ارز به چشم می‌آید؛ چراکه بیشتر فعالان انتظار داشتند به‌واسطه افزایش رکوردی قیمت طلای جهانی، سکه نوسان زیادی را تجربه کند، ولی این فلز گرانبها با کاهش نوسان مواجه شده است و دیروز برخی از صرافی‌ها عنوان می‌کردند حتی متقاضیان خرد حاضر نبودند با قیمت‌های پایین‌تر از معاملات عمده، اقدام به خرید کنند. به‌عنوان مثال، یکی از صرافی‌ها گفت: زمانی که قیمت سکه در معاملات عمده حدود 4 میلیون و 670 هزار تومان بود، به چند مشتری قیمت 4 میلیون و 650 هزار تومان را برای فروش سکه پیشنهاد کرد، ولی متقاضیان خرد حاضر به خرید نشدند. با این حال، به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران بزرگ کمی بیشتر از بازیگران خرد تمایل به خرید سکه داشتند و همین عامل زمینه‌ساز رشد جزئی فلز گرانبهای داخلی شد. با این حال، قیمت سکه از انتهای هفته گذشته تا دیروز هماهنگ با بهای اونس در بازارهای جهانی و قیمت دلار در بازار داخلی حرکت نکرده و همین عامل موجب شده که حباب این فلز گرانبها برای سومین روز متوالی منفی ثبت شود. برای اینکه حباب سکه کاهش پیدا کند، یا باید قیمت دلار در بازار داخلی کاهش پیدا کند یا بهای اونس با فرض ثبات قیمت دلار تا حدود هزار و 370 دلار عقب نشینی کند.
دیدگاهی که فرسودگی نوسان‌گیران را رقم زد
به گفته تحلیلگران، بازارساز در 40 روز اخیر دو تاکتیک را در بازار به اجرا در آورد: اولی افزایش عرضه ارز به قصد سورپرایز کردن نوسان‌گیران و ضرری کردن آنها و دومی، محدود کردن دامنه نوسان در یک بازه مشخص. بررسی روند قیمتی 10 روز اخیر نشان می‌دهد شیوه دومی که بازارساز به اجرا درآورده موجب شده است که نوسان‌گیران از بازار حداقل به‌طور موقت کناره‌گیری کنند. این موضوع از آن جهت بیشتر به چشم می‌آید که قیمت دلار در روزهای اخیر با وجود اخبار منفی نتوانست تحت تاثیر جوسازی معامله‌گران با نوسانات غیرمنتظره مواجه شود. در 10 روز اخیر قیمت دلار نه توانسته به زیر مرز 13 هزار تومانی برود و نه توان عبور از محدوده 13 هزار و 700 تومانی را داشته است. به گفته فعالان، این تغییرات محدود توان نوسان‌گیران را تحلیل برده است و فرسودگی بیشتر آنها، می‌تواند در میان مدت زمینه‌ساز آرامش بیشتر در بازار شود.
دسته‌بندی وضعیت معامله‌گران ارزی
در بازارهای جهانی بعضا معامله‌گران را بر اساس نوع رفتارشان در سه دسته ماهی‌های کوچک، وال‌ها و کوسه‌ها قرار می‌دهند. در شرایط فعلی در بازار داخلی نیز برای ترسیم بهتر شرایط بازار می‌توان معامله‌گران را در این مقوله بندی قرار داد. با توجه به وضعیت بازار می‌توان گفت که ماهی‌های کوچک که معمولا رفتار پیرو دارند، از بازار خارج شده‌اند، چراکه به‌دلیل رنج شدن بازار، الگوی خاصی برای تنظیم موقعیت خرید یا فروش ندارند و به همین علت ترجیح می‌دهند، فعلا در بازار حضور خاصی نداشته باشند. نوسان‌گیران نیز در روزهای اخیر فعالیت خاصی در بازار نداشته‌اند؛ چراکه حضور بازارساز موجب محدود شدن دامنه حرکتی قیمتی شده است. در این میان آنچه در شرایط فعلی برای روند آینده بازار اهمیت دارد، رفتار آینده وال‌ها یا همان معامله‌گران بزرگ بازار است. در حال حاضر مشخص نیست که کناره‌گیری این دسته به‌دلیل کمین برای خرید در قیمت‌های پایین است یا گوشه‌نشینی که تنها به‌واسطه عدم انتظار برای قیمت‌های بالاتر ایجاد شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/100460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری